Kracht in de Prisma Visions Tarot

Tarotkaart de Kracht – pas op voor angst

Een troep leeuwen rent voor een massieve gestalte uit, hun kaken gezwollen in angstaanjagend gebrul. Hoewel de savanne verraderlijk is, heeft deze persoon niets te vrezen – haar gevolg veegt alles uit de weg dat haar zou kunnen tegenwerken.

Het is gemakkelijk om weg te sluipen uit een moeilijke situatie, maar er is echte kracht voor nodig om je obstakels te overwinnen en door te gaan. Het is mogelijk ontembaar te zijn. Door resoluut te blijven in moeilijke tijden en een sterke, ondoordringbare kern te behouden, kun je voor onbepaalde tijd doorgaan en je horizon voortdurend vernieuwen. Wees niet bang. Angst is de mind-killer. Je hoeft alleen maar te geloven dat je onoverwinnelijk bent om het zo te laten zijn.

tarotkaart de kracht uit de prisma visions tarot

Mijn beelden en gedachten bij Prisma Visions Kracht

Ik vind dit een supermooie Tarotkaart. Zou leuk staan als poster op de muur. Of nog leuker als schilderen-op-nummer pakket om zelf te schilderen. Die massieve gestalte was me niet zo opgevallen. Dat maakt de kaart wel wat minder aangenaam. Vooral minder aangenaam voor de leeuwen. Het genoemde ‘gevolg’ van de massieve gestalte is de troep leeuwen? Beetje onduidelijk allemaal. Er is een duistere figuur, die niets te vrezen heeft omdat de leeuwen alles wat haar in de weg staat wegmaaien (weg-brullen)? Of worden de leeuwen opgejaagd? Ik weet dus niet wie op wie jaagt en of er überhaupt wel gejaagd wordt. In dat geval kan ik nog wel wat met de opmerking dat ‘angst de grote mind-killer’ is. Wanneer je iets wilt bereiken is het belangrijk om dapper, onverschrokken voorwaarts te gaan, en niet steeds van die doemscenario’s te bedenken hoe het plan totaal gaat mislukken.

Het wegsluipen uit een moeilijke situatie wordt afgeraden. Maar Kracht als deugd houdt ook in dat je de kracht en moed hebt om je terug te trekken als een situatie daarom vraagt. Je kunt bijvoorbeeld roekeloos voorwaarts gaan, maar wat schiet je daarmee op als je jezelf daarmee bijvoorbeeld doodrijdt?

Persoonlijk zou ik deze kaart min of meer op dezelfde wijze interpreteren als tarotkaart de Kracht uit de Rider Waite Tarot.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00