Prisma Visions Tarot – Pentakels Tarotkaarten

Hieronder de vertaling van de tekst bij de Pentakels tarotkaarten, uit het boekje bij de Prisma Visions Tarot.

De opkomst van Pentakels

Rijkdom – bezit – al het tastbare – succes

“Beter de helft te hebben,
dan zonder te moeten leven.”

Element: Aarde
Seizoen: Zomer
Dierenriemtekens: Stier, Maagd, Steenbok

Een tweevoudig symbool, Pentakels fungeren zowel als munten en als zaden. Door het weinige te planten dat je hebt hier op aarde hebt, zorg je voor een winstgevend bestaan in de toekomst. Er zijn veel beloningen voor het investeren van jezelf in de wereld, waarvan geld niet de minste is. Maar er kan ook een rijkdom aan familie zijn, of de voldoening om van je overschot te geven aan iemand die niets heeft. Wat de schat ook is, het is duidelijk dat deze stevig geworteld is in de fysieke, tastbare wereld. Geniet van de aarde en haar overvloed. Het is jouw huis.

Prisma Visions Pentakels Aas t/m Vijf

Aas van Pentakels

Verankerd in een stevige bakstenen muur, zwaait een houten deur open, die het teken van het pentagram draagt. Daarachter liggen vele mysteries, maar een paar knoestige bomen suggereren een boomgaard, beladen met fruit, rijk ruikend naar leem. Licht en bubbels stromen naar buiten en wenken de lezer naar binnen. Durf over de drempel te stappen. Dompel jezelf onder in verwondering.

Als je een verleidelijke kans ziet, grijp die dan aan. Deze kaart belooft een grote materiële beloning voor ondernomen projecten, vooral als het iets nieuws is, iets dat je nog niet eerder hebt onderzocht. Hoewel je misschien niet over de muur heen kunt kijken en niet kunt raden waar je precies voor kiest, raadt Pentakels Aas aan om de het lef te tonen om de minder bereisde weg te nemen. Je zult merken dat het op de lange termijn loont. Ga de uitdaging aan en begin aan je nieuwe avontuur.

Pentakels Twee

Een jonge man zit boven op de bakstenen muur, hoog boven alles, en gooit, met geoefend gemak, zijn twee Pentakels op. Hij houdt die tegengestelde krachten in evenwicht en trekt een wenkbrauw op als er een terugvalt in zijn open handpalm. Zijn pet staat in een zwierige hoek op zijn hoofd, een speelse glimlach speelt om zijn lippen. Hij straalt het moeiteloze vertrouwen uit van een man die alles onder controle heeft.

De onbalans van het leven is zijn grootste kracht. Voor de man die de heen-en-weer beweging beheerst, stuwt de eeuwigdurende beweging hem in een stabiel, productief ritme. Houd het allemaal bij elkaar door niet te veel aandacht aan één ding te besteden. Accepteer dat alles zijn tijd en zijn plaats heeft, en het is aan jou om te beslissen wanneer het tijd is om verder te gaan.

Pentakels Drie

Een metselaar legt vakkundig zijn stenen, zijn ogen gesloten in concentratie, ontwikkelt hij een eenvoudig ritme. Hij heeft al een aanzienlijk deel van de muur opgebouwd en hij heeft nog een lange weg te gaan voordat het klaar is. Maar hij deinst niet terug voor de repetitieve arbeid die voor hem ligt, erop vertrouwend dat zijn dorpel hem tot het einde toe zal helpen. Tevreden en onverschrokken zet hij zijn taak met plezier voort.

Na de vroege stadia van een project, is er een golf van plezier in het besef dat je een tastbaar competentieniveau hebt bereikt. Wees trots op je werk: wees nauwgezet en geduldig en geef erkenning aan de nobele onderneming die je hebt gekozen om te ondernemen. Evenzo, aangezien elke steen zijn broer ondersteunt, is dit een goed moment om je plan te koppelen aan andere visies. Laat de inbreng van anderen je eigen inbreng beïnvloeden. Dit is een goede tijd om stabiliteit en vertrouwen op te bouwen.

Pentakels Vier

Een man hurkt op een lage muur en houdt een pentagram tegen zijn borst geklemd. Een ander kroont zijn hoofd, terwijl er nog twee onder zijn voeten zijn geplant. Hij kijkt behoedzaam om zich heen om te zien wie het zou wagen zijn kostbare bezit te grijpen. Er hangt een sfeer van gemeenheid over hem, een neiging om nukkig of gierig te zijn, maar het kan hem niet schelen. Hij heeft het gezelschap van andere mensen al lang geleden achter zich gelaten ten gunste van materiële attributen.

Dit zijn enkele van de weinige Pentakels in het deck die niet glimmen. Door zijn overvloed op te potten, te weigeren te delen of te investeren, is de rijkdom van de vrek tot stilstand gekomen, zelf verminderd. Blind voor zijn geestelijke armoede gelooft hij dat hij in zijn ondernemingen is geslaagd. Leer van deze ongelukkige man. Afhankelijkheid van de status-quo maakt dat je onvoorbereid bent wanneer een veranderingen je onvermijdelijk door elkaar schudt. Laat los. Laat jezelf gaan.

Pentakels Vijf

Een troosteloze man ligt onderuitgezakt in het zand, levenloos of gewoon te moe om te staan. Hij heeft alles verloren: zijn rijkdom, zijn huis en zijn vrienden. Nu doet de half gebouwde muur weinig om hem tegen de elementen te beschermen, hoewel er vanuit het glas-in-loodraam kleine lichtvlekjes over zijn opwaartse handpalm dwarrelen. Zijn mantel, het laatste van zijn aardse bezittingen, is strak om hem heen gewikkeld, en hij wacht, zonder smeekbede, op het einde.

Een verontrustende kaart, de Vijf van Pentakels waarschuwt voor totale ondergang. Dit kan het gevolg zijn van je eigen verkeerde behandeling van een situatie, of de pure, ongelukkige willekeur van het lot. Hoe dan ook, je hebt het dieptepunt bereikt en je moet gewoon je regelrechte nederlaag accepteren. Als je de bittere lessen van nederigheid leert, worden je ware behoeften duidelijk. Dit is een kans voor jou. Alles wat macht over je had, is met de grond gelijk gemaakt. Raap jezelf op, en verzamel het weinige dat je nodig hebt om opnieuw te beginnen.

Prisma Visions Pentakels Zes t/m Tien

Pentakels Zes

Aan het einde van de muur scheidt een jongen met vijf pentakels gewillig van een van zijn glimmende munten. Hij geeft die aan een meisje dat niets heeft. Haar gezicht licht op bij deze plotselinge wending. Hij buigt respectvol zijn hoofd om haar de gênante vertoning van het ontvangen van aalmoezen te besparen. Zijn kleine offer heeft haar financiën nieuw leven ingeblazen en ze ziet nieuwe kansen en een rijker levensgenot voor zich. Ze is opgetogen.

Na vele worstelingen en pijnlijke leerervaringen heeft het leven je de luxe van overdaad gegeven. Wanneer dit gebeurt, wees dan niet hebzuchtig en houd de rijkdom niet voor jezelf. Geef vrijelijk en vergeet nooit je eigen moeilijke tijden. Als jij het bent die liefdadigheid nodig hebt, wees dan niet te trots om het te ontvangen. Vaak zal het leven het evenwicht herstellen zonder je toestemming en op een moment wanneer je er het minst op voorbereid bent. Aarzel daarom niet als je iemand ontmoet die bereid is de weegschaal in jouw voordeel te laten uitslaan. Je betaalt de schuld volledig terug als je beter af bent.

Pentakels Zeven

Een vrouw begraaft nauwgezet haar pentakels in het zand, een duidelijke allegorie voor materiële investeringen. Als praktische dromer stelt ze zich een tuin vol bloemen voor waar nu alleen maar aarde is. De pas geplante pentakels steken uit de grond en werpen het stralende licht van hun kaartkleur af. Een enkele gouden sinaasappel hangt erboven, haar weg verlichtend met zijn sappige levenslust.

Nederig en bescheiden, in elk zaadje rust een slapend imperium. Of het al dan niet uit de rustperiode komt, hangt af van veel factoren, waarvan gewoon toeval niet de minste is. Toch heeft alles wat je cultiveert een goede kans om te overleven tot volwassenheid, dus zorg ervoor dat wat je plant gezond is en dat je er volledige verantwoording voor neemt. Laat je niet misleiden door de kleinheid van hun wezen. Krachtig, vruchtbaar, wachter ze erop om naties te verwekken.

Pentakels Acht

De bescheiden zaden van de Zeven van Pentakels zijn uitgegroeid tot vergulde vitaliteit en een meisje geeft haar planten vrolijk water. Ze ziet de eerste vruchten van haar werk, en ze zijn prachtig. Nu hoeft ze het alleen nog maar controle over te houden met zorgvuldig snoeien op productieve manieren. Onverschrokken door de groeiende taak die voor haar ligt, gaat ze ijverig aan de slag.

Na de eerste schrijnende weken, wanneer een project nog steeds ‘touch and go’ is, is het een waar genoegen om meetbaar succes voor je ogen te zien opbloeien. Geniet van wat je hebt bereikt. Ontwikkel gestaag wat je al hebt bereikt, zodat het op zinvolle manieren blijft groeien. Let op details. Het lot heeft op dit punt weinig invloed; jouw toewijding en finesse bepalen het succes van je onderneming.

Pentakels Negen

Op het eerste gezicht lijkt deze naakte vrouw behoorlijk geïsoleerd. Blootgesteld en ver van huis staat ze te midden van het gebladerte met alleen een roodstaartbuizerd als gezelschap. Maar dit roofdier staat voor scherpe intelligentie en een felheid van geest. Ze komen samen in het sprankelende groen, meesters van hun rijk.

De Negen van Pentakels is zijn eigen beloning. Nadat je jezelf hebt opgeofferd en je hebt gewijd aan een enkel doel, heeft je toewijding zijn vruchten afgeworpen. Je bent nu goed ingeburgerd in wat je ook van plan bent te doen, en je kunt je de luxe veroorloven die gepaard gaat met een leven van succes. Geniet ervan. Er komt een tijd dat je getest en beproefd wordt. Behoud je gevoel voor fatsoen en discipline en je zult goed voorbereid zijn wanneer deze tijd je overkomt.

Pentakels Tien

In het midden van een schitterende kring van fauna zwaaien een man en een vrouw hun kind de lucht in. Terwijl bloemen bloeien en glinsterende druiven zwaar aan de wijnstok hangen, verheugt de hele natuur zich in haar enige doel. Creëren, gedijen en vergaan in een eeuwige cyclus. Er is een grote liefde in dit beeld, een persoonlijk imperium dat in de loop van vele jaren is opgebouwd en gevoed.

Je harde werk en toewijding hebben hun volledige potentieel bereikt – je hebt je inspanningen volledig tot bloei zien komen. Nu hoef je alleen maar de vruchten van je arbeid te oogsten; ze zullen nog vele jaren overvloedig zijn. Geniet van aardse gemakken, want die zijn rijkelijk verdiend. Dit is niet het moment om met grote nieuwe zaken te beginnen. Richt je in plaats daarvan op het behouden van wat je al hebt bereikt. Je hebt je toegewijd aan het cultiveren van de aarde. Laat de aarde je in natura belonen.

Hof tarotkaarten uit de prisma visions tarot deck
Prisma Visions Tarot Hofkaarten

Page van Pentakels

De page houdt zijn stralende pentagram omhoog en beoordeelt het. Het zendt golven van pulserend licht de atmosfeer in. Door op deze actieve energie te reageren, gedijt de flora in overvloed. Joekels van aardbeien liggen verspreid aan zijn voeten. Een koraalroze wijnstok, wanhopig om dichter bij het pentagram te komen, slingert zich om zijn lichaam.  De page glimlacht tevreden, verrukt over zijn geluk. Dit is het begin van iets groots.

Als je deze kaart trekt, heb je een geschenk van het universum gekregen. Dit kan van alles zijn: een nieuwe baan, een lening of erfenis, zelfs een ontluikende relatie. Het kan een onbenut talent in jezelf zijn dat je net begint te beseffen. Wat het ook is, het zal je bereik in de materiële wereld vergroten. Gebruik het zorgeloze vertrouwen van de page om je nieuwe onderneming van de grond te krijgen. Er is de belofte van meer rijkdom, veiligheid en invloed. Het is een goede tijd om te leven – dus geniet ervan.

Ridder van Pentakels

Een bloedrode ridder zit opgesloten in zijn wapenrusting met een glinsterend pentakel als schild. Hij tuurt uit zijn helm, zijn ogen vernauwd op zoek naar gevaar. Maar ondanks al zijn bewustzijn, lijkt hij zich totaal niet bewust te zijn van het feit dat zijn paard de legendarische eenhoorn is, die moedeloos tussen de aardbeien stapt. De blote voeten van de ridder benadrukken ook zijn geringe aandacht voor details. Wanneer hem een ware ramp overkomt, zal hij slecht voorbereid zijn.

Deze ridder is een tegenstrijdig wezen. Door het succes dat hij heeft behaald, is hij afhankelijk geworden van de tokens van zijn succes, die hem tot nu toe veilig hebben gedragen. Hij ziet niet langer hun onderling verbonden schoonheid, alleen hun nut. Hij is gefixeerd op het bevorderen van zijn doelen. Als je deze Ridder in een lezing krijgt, weet dan dat je je een beetje moet terugtrekken. Ga breder kijken. Waardeer de magie die je levensstijl mogelijk maakt. Anders sta je voor een Pyrrusoverwinning zonder betekenis of bevrediging.

Koningin van Pentakels

De koningin, Moeder Natuur, houdt haar pentagram tegen haar hart. Overal om haar heen schiet de kosmische energie van aardbei naar aardbei en omhult haar in een buitenaards licht. Aan haar voeten huppelen twee gevlekte konijnen door het groen. Warmbloedig, intelligent, zijn zij passende metgezellen voor deze aardse koningin. Ze koestert het leven en zijn vruchtbaarheid; de schepping vernieuwt zich in haar aanwezigheid. Ze heerst over vruchtbare grond en is de optimistische godin van overvloed en welvaart.

De koningin van Pentakels is een prachtig teken: zij is de belichaming van natuurlijke goedheid. Ze is het aardse antwoord op de Keizerin; gezond, warm en klaar om een veilige haven te bieden. Als je haar in een lezing schiet verschijnen, dan ben je een sterke kracht voor de schepping. Je bent gegrond in de realiteit en straalt een subtiele, meesterlijke kracht uit die je in iedere onderneming goed van pas zal komen. Wees erop voorbereid dat alles dat je aanraakt onder je handen tot bloei zal komen.

Koning van Pentakels

De koning van Pentakels zwaait op de hoorns van een stier. Hij straalt een kalm vertrouwen uit, wetende dat zijn uitvoering perfect is. Zijn geelbruine stier, de vlees- en bloedmanifestatie van de Keizer, ingewijd in de krachtigste gedachten en verlangens van de machtige koning, kijkt onbewogen voor zich uit. De stier herkent de macht van de koning en dient hem zonder aarzelen. Om hen heen barsten aardbeien open.

Als je ernaar hunkert je omgeving te beheersen, is er geen betere kaart om te trekken dan de Koning van Pentakels. Hij is het toppunt van ervaring, hard werken en botte intelligentie, en als gevolg daarvan wordt er in zijn gemeenschap op deze competentie vertrouwd. Belichaam zijn kracht en vermogen om dingen voor elkaar te krijgen. Op inspiratie hoef je niet te wachten. Je kunt het vuur in jezelf aanwakkeren. Verzamel al je kracht en raas over alles heen dat je in de weg staat.

De Prisma Visions Tarotkaarten zijn verkrijgbaar bij tarot.nl.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00