EK 2021 – wie gaat er winnen?

Voor een goed begin van het EK 2021 (Euro2020) heb ik een tarotkaart getrokken op de vraag welk land gaat winnen? Ik trok de Ridder van Staven.

De Ridder van Staven gaat het EK 2021 winnen!

Met Tarot voetbaluitslagen voorspellen?

Mag je tarot wel gebruiken om voetbaluitslagen en dergelijke te voorspellen? Tuurlijk mag dat. Normaal gesproken trek je de kaarten om inzicht te krijgen in een situatie en meestal geeft een tarotlegging ook aan waar je huidige handelingen of gebrek aan actie je gaat brengen. Je kan dan bijsturen.

Met het EK ligt dat anders. Ik heb er geen invloed op. Mag je er dan toch tarotkaarten op leggen? Ik vind van wel. Gewoon als oefening en omdat het leuk is. Ga je op basis van de kaarten je maandloon inzetten op het volgens jou winnende land, dan lijkt me dat geen goed idee. Maar verder kan het volgens mij geen kwaad. Ik zie het als een manier om leuk te spelen met de kaarten. Je kijkt op een andere manier naar een tarotkaart en leert de kaart hoe dan ook beter kennen. Ik was bijvoorbeeld enorm verbaasd hoeveel landen ik redelijk moeiteloos aan de Ridder van Staven kon koppelen.

Moge het beste land winnen!

Wat vertelt tarotkaart de Ridder van Staven over het winnende land? Het is mogelijk dat deze tarotkaart enkel aangeeft dat een goed getrainde ploeg met spelers die voetballen met passie en enthousiasme, gaat winnen. Actief, maar toch beheerst. Dat lijkt me een inkoppertje. Op die manier kun je er niet naast zitten. En uiteraard spelen ze allemaal met enthousiasme en willen ze allemaal winnen, maar in vergelijking kunnen we achteraf altijd gemakkelijk zeggen wie een beetje aan het indutten was zo halverwege, wie kansen liet lopen en dat de winnaar duidelijk meer vuur en energie toonde. Zoiets. Op deze manier is de Ridder van Staven een diplomatiek antwoord van de Tarot.

Ik weet eigenlijk niks van voetbal, maar dit soort evenementen vind ik altijd wel leuk vanwege de spanning en sensatie op grote schaal.

Spanje

Mijn eerste gedachte bij het zien van de Ridder van staven was Spanje. Mogelijk omdat ik net gelezen had dat Spanje redelijk favoriet is. En Spanje heeft piramides. Op Tenerife. Al die hagedissen op de kaart vond ik ook wel op Spanje duiden, omdat ik ooit eens in Spanje een kleurige hagedis van klei als souvenir heb gekocht. Maar hier in Italië wemelt het ook van de hagedissen, daarom leek me dat geen goede hint.

Piramiden van Güímar, Tenerife. Foto: Berthold Werner. Bron: Wikipedia

Frankrijk

Frankrijk is ook een favoriet. De Ridder van staven op zijn paard heeft best iets weg van Jeanne d’Arc.

Jeanne d’Arc op wit paard uit een manuscript van 1505. Bron: Wikipedia

Portugal

Ook Portugal wordt gezien als een favoriet en de kleuren van de Ridder van Staven komen best goed overeen met de kleuren van de Portugese vlag.

Wapenschild Portugal van 1640-1910

Wellicht zijn de salamanders op de kleding van de Ridder van Staven een verwijzing naar de draken van Portugal? Draken waren onderdeel van het wapenschild van Portugal van 1640 tot 1910.

Nederland, België en Italië

“En Nederland?” vraag je je misschien af. Tarotkaart Ridder van Staven is behoorlijk oranje van kleur. Zouden we het kunnen winnen? Lijkt me gaaf.

Of zijn die vlammen op de helm en aan de armen van deze ridder een verwijzing naar de Belgische Rode Duivels?

Ik hoop ook dat Italië het goed doet. Hier in Italië zijn ‘we’ behoorlijk gepassioneerd van voetbal. Vrijdagavond (11 juni 2021) geeft Italië met en tegen Turkije de aftrap van dit EK om 21.00 uur in Rome.

Uit één tarotkaart het winnende land halen is me niet gelukt. Maar ik voel nu wel een soort van enthousiasme voor het aankomend voetbalspektakel en ik ben heel benieuwd wie er gaat winnen.

Morgenavond ben ik voor Italië!

Update 12 juni 2021

Gisteren speelde Turkije tegen Italië. Italië speelde ‘uit’ in Rome en won met 0-3. Je kunt dat 100x uit noemen en er een wit uit-shirtje voor aantrekken, maar het is gewoon thuis.

Woorden als passie, gepassioneerd en beheerst vlogen over de tafel om het spel van Italië te beschrijven. Dit sluit goed aan bij de tarotkaart de Ridder van Staven. Maar ik verwacht dat dit past bij ieder winnend team.

Wat verder blijkbaar opviel – want het werd vaak genoemd in verschillende overzichten – was dat de Italiaanse spelers gepassioneerd en vol overgave hun volkslied zongen. Dat klopt. Turkije vond ik daarin sterker. Maar ja, dat geeft ze geen extra punten. Ik vond het trouwens erg sneu voor de Turkse speler die in eigen doel schoot en zo Italië op een 0-1 voorsprong zette.

En heb ik dan de wedstrijd gezien? Nee! Want ik mag in Italië niet naar NPO1 kijken vanwege uitzendrechten. Een andere live stream heb ik nog niet gevonden.

Hup Holland Hup!

Zondag 13/6/21 ben ik uiteraard voor Nederland.

Veel EK Plezier,

Nelly

p.s. Ik heb me ook nog afgevraagd hoe ik de andere ridders (Zwaarden, Pentakels en Kelken) zou interpreteren op deze vraag. Dat kun je ook proberen. Gewoon als oefening.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00