Tarotkaart Zwaarden Acht – Gevangen

Rider Waite Tarotkaart Zwaarden Acht

Globale betekenis: Gebondenheid. Je vastgelopen voelen, geen uitweg zien. Vastzitten door je eigen gedachtegang.

Rider Waite Tarotkaart Zwaarden Acht

Wat we op Tarotkaart Zwaarden Acht zien is een dame die gevangen genomen lijkt te zijn. Ze is gebonden en geblinddoekt en lijkt omsingeld door zwaarden. De grond waar ze op staat lijkt drassig.

Deze kaart duidt vaak op een gevoel dat je je in een uitzichtloze situatie bevindt en dat je gebonden bent door omstandigheden waar je zelf geen invloed op hebt. Hoewel de haag van zwaarden achter de vrouw de weg lijkt af te sluiten, is dit in feite niet waar. Want er staan vijf zwaarden aan de ene kant en drie aan de andere kant, dus achter haar staan geen zwaarden! Haar armen zijn gebonden wat er op duidt dat ze niet kan handelen. De wikkels die haar binden, zitten echter niet heel strak. Als ze zich maar een beetje zou bewegen, dan zouden die wikkels al van haar afglijden en kan ze de blinddoek losmaken. Vaak wordt deze kaart

getrokken door mensen die echt geen oplossing zien voor een situatie waar zij middenin zitten. Soms helpt het hen om actief te gaan onderzoeken hoe andere mensen een soortgelijke situatie hebben opgelost. Het kan ook helpen om als het ware ‘uit’ de situatie te stappen en die van een ‘afstand’ te bekijken. Stel je voor dat het niet jouw situatie is maar die van iemand anders. Of stel je voor dat je in een helikopter zit en de situatie van boven bekijkt. Wanneer Pentakels Acht ook in de legging opduikt is dat vaak een teken om even helemaal niet naar de situatie te kijken. Daardoor ontstaat rust en stap je als vanzelf uit die draaimolen van malende gedachten waardoor een oplossing, een creatieve ingeving, de kans krijgt om zich als vanzelf aan te dienen.

Video over de zwaarden acht situatie

Voor mij geeft onderstaande video weer hoe het komt dat we vastzitten en dat we daar niks aan kunnen doen, omdat we zo geprogrammeerd zijn. Daar hebben we wel zelf aan bijgedragen, maar omdat we niet wisten hoe dat werkt, kunnen we daar ook niks aan doen.

Als je het weet, is het gemakkelijk om los te komen. Ik heb bijvoorbeeld lange tijd iedere ochtend het ritueel uitgevoerd waarbij ik me als Dagobert Duck uitrekte in bed en hardop zei: “Vandaag is mijn geluksdag!”

Dat is een veel betere manier om wakker te worden, dan denken dat ik geen zin heb om op te staan, totaal geen zin heb om naar werk te gaan en meer van die negativiteit. Allerlei andere momenten met negatieve gedachten, zijn ook gemakkelijk om te keren, als je eenmaal weet hoe. Het is wel een kwestie van doorzetten, want je nieuwe denken heeft even tijd nodig om een gewoonte te worden.

Onderstaande video van Carrie Green vond ik interessant omdat zij precies het proces beschrijft van het neersabelen van fantastische ideeën die je kunnen helpen om uit Zwaarden 8 gevangenis te stappen. Later vertelt ze hoe zij zelf uit haar Zwaarden 8 gevangenis is gestapt.

In de Liefde

Zwaarden Acht duidt op vastzitten in een gedachtegang waardoor je niet verder komt. Het kan zijn dat je vastzit aan een overtuiging. Omdat het nu eenmaal zo is met beperkende overtuigingen dat we ze zelf moeilijk herkennen, kan het nuttig zijn om met iemand te praten over de situatie waarin je je bevindt, want misschien ziet de ander wel hoe je eruit kunt komen.

En wat heeft dat te maken met relaties? We hebben tal van overtuigingen, ook over relaties. Stel dat je de tarot raadpleegt omdat je niet tevreden bent over je relatie, en bijvoorbeeld vindt dat je partner niet genoeg aandacht voor je heeft. Dan is het mogelijk dat dit helemaal niet waar is. Die stress veroorzakende gedachte kun je heel goed onderzoeken met The Work van Byron Katie.

Als je denkt dat er voor jou geen relatie is weggelegd is dat ook een overtuiging waar je The Work op zou kunnen doen, want natuurlijk is het voor jou ook mogelijk om een relatie te krijgen. En denk dan niet: ja, met second best. Nee, een echte mooie relatie is voor iedereen mogelijk, maar het is wel van belang dat je daarin gaat geloven en het gaat voelen.

Terug naar het Rider Waite Tarotkaarten overzicht


Ator Tarot Zwaarden Acht

Ator Tarot zwaarden 8
Ator Tarot Zwaarden Acht: Gevoel gevangen te zitten. Geen uitweg zien. Het kan zinvol zijn om te kijken hoe anderen een soortgelijke situatie oplosten.

Ator Tarot eigen: Ik vind de Ator Zwaarden Acht er minder hoopgevend uitzien dan de Rider Waite. Op de Ator variant lijkt de afgebeelde persoon strakker te zijn vastgebonden. Wat de betekenis benadrukt dat hulp nodig is om los te komen.


Morgan Greer Tarotkaart Zwaarden Acht

Morgan Greer Tarotkaart Zwaarden Acht

De Acht van Zwaarden laat ons een gebonden vrouw zien met een erg diep decolleté. Uit haar wapperende haren en kleed maken we op dat het erg winderig is. Wind is ook een symbool voor gedachten. De gedachten gaan alle kanten op, ze heeft er geen vat op en dit bindt haar. De betekenis van de Waite kaart is heel goed van toepassing.

Betekenis: Gebonden door de voorschriften van machthebbers ben je er niet toe in staat om jezelf te bevrijden uit een crisis.

Omgekeerd: Tegenstand, strijd en angst.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00