Tarotkaart Zwaarden Tien – Einde van een gedachtegang

Rider Waite Tarotkaart Zwaarden Tien

Globale betekenis: Door het verwerven van geestelijk inzicht weer verder kunnen groeien. Deze kaart geeft evenals De Dood een einde en een daarop volgend nieuw begin aan.

Rider Waite Tarotkaart Zwaarden Tien

De meeste cursisten schrikken wanneer ze Tarotkaart Zwaarden Tien voor het eerst zien. Dit is echter helemaal niet nodig. Hoewel ik me niet kan voorstellen dat iemand graag op het strand ligt met zwaarden in zijn rug en oor, zijn er positieve elementen aanwezig op deze kaart.

De afgebeelde persoon maakt met zijn rechterhand het gebaar van de kerkelijke zegening. Was de lucht op Zwaarden Negen nog geheel zwart, op Zwaarden Tien zien we dat er een nieuwe ochtend aanbreekt.

Deze kaart duidt op het einde van een situatie, hetzij omdat deze niet werkt, hetzij omdat die situatie achterhaald is. Betrokkene realiseert zich misschien dat die zwaarden in zijn rug zijn beperkende overtuigingen zijn waarmee hij zichzelf verlamt. Door het langzaam loslaten van die overtuigingen breekt een nieuwe dag aan. Hij begint de wereld te zien zoals die werkelijk is, en ziet de wereld niet langer door de gekleurde bril van zijn eigen opinies.

“Je kunt een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt.” (Albert Einstein)

In de liefde

Zwaarden Tien duidt erop dat je gedachten de oorzaak zijn van je lijden. Verander je gedachten en je verandert je realiteit. Of ‘stil’ je gedachten, maak rust in je hoofd, door bijvoorbeeld meditatie. Deze kaart duidt erop dat je zelf je moeilijke omstandigheden kunt veranderen, door je denken te veranderen. Het is zaak om zelf je leven aan te pakken en niet op anderen te wachten of je moeilijkheden toe te schrijven aan anderen. Het kan best waar zijn dat anderen schuldig zijn, maar je moet zelf in de benen komen om je situatie te veranderen.

Terug naar het Rider Waite Tarotkaarten overzicht


Ator Tarot Zwaarden Tien

Ator Tarot Zwaarden 10
Ator Tarot Zwaarden 10: Einde van een situatie met daaropvolgend nieuw begin. En beperkende overtuiging definitief achter je laten. Je in de rug gestoken voelen. Ga je de verkeerde kant op?

Ator Tarot eigen: De gele wolk rechts op de afbeelding, ziet er voor mij uit als een vinger die naar links wijst. Ik heb het idee dat Zwaarden Tien kan aangeven dat je de verkeerde kant opgaat. Het is iets waar je over na kunt denken, wanneer je deze tarotkaart trekt.


Morgan Greer Tarotkaart Zwaarden Tien

Morgan Greer Tarotkaart Zwaarden Tien

Uit de met zwaarden doorboorde man op de Morgan Greer Zwaarden Tien,  is veel bloed weggestroomd, symbool voor het leven en levenslust. Daarbij sneeuwt het ook nog, wat op koude duidt. Deze persoon heeft een dieptepunt bereikt, en het goede nieuws is, dat de zaken van nu af alleen nog maar beter kunnen worden. De kaart komt in die zin wel overeen met die van Waite, maar dit is een nog pijnlijker plaatje dan de Waite-kaart.

Dat ‘onverwachte’ uit de gegeven betekenis haal ik niet direct uit de afbeelding. Wel dat een ongeluk nooit alleen komt. Lig je daar met 10 zwaarden in je rug, sneeuwt het ook nog! Hoewel, hij is natuurlijk wel in de rug aangevallen, en door een behoorlijke overmacht. Ware dit niet onverwacht en onvoorzien geweest, dan had hij vast wel maatregelen genomen.

Betekenis: Onverwacht ongeluk en pijn.

Omgekeerd: Een tijdelijk voordeel m.b.t. winst en macht.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00