Tarotkaart Zwaarden Zeven – Oneerlijkheid

Rider Waite Tarotkaart Zwaarden Zeven

Globale betekenis: Confrontaties uit de weg gaan. Niet eerlijk zijn tegen anderen of tegenover jezelf.

Rider Waite Tarotkaart Zwaarden Zeven

Op deze kaart zien we een figuur die wegsluipt of danst met vijf zwaarden. Op de achtergrond zien we een fleurig tentenkamp.

Traditioneel duidde deze kaart op diefstal, op de mogelijkheid om bestolen te worden of de angst daarvoor.

De afgebeelde figuur draagt vijf zwaarden. Het getal vijf is verbonden met Mercurius. Mercurius was niet alleen de god van communicatie, handel en verkeer, maar ook de god van de dieven. Daar komt de betekenis van diefstal vandaan.

Een andere interpretatie is, dat de afgebeelde persoon lef en ondernemingslust toont en het vermogen heeft zich uit hachelijke situaties te redden. Hij ontneemt de vijand zijn wapenen. Deze kaart kan een aanwijzing zijn om actief iets aan je situatie te doen.

Toch ademt deze kaart een sfeer van heimelijkheid uit. De zwaarden worden stiekem gestolen. Het draait hier niet om een open strijd.

Het tentenkamp wordt vaak gezien als een vijandig kamp. De vraag is of dit zo is. Het kamp maakt een vrolijke en feestelijke indruk.

Alle vier de kaarten uit de Kleine Arcana van de Rider-Waite Tarot die het getal zeven dragen vertonen een soort ontevredenheid en iets van twijfel. Dit hangt samen met de numerologische betekenis van het getal zeven. Zeven duidt op succes, maar ook op een ideaalbeeld dat nog niet bereikt is. De man draagt vijf zwaarden, maar zou ze misschien liever alle zeven dragen.

In leggingen duidt deze kaart vaak op het uit de weg gaan van confrontaties. Dit kan handig zijn, maar het is ook mogelijk dat hierdoor een probleem escaleert. Het is dus belangrijk om goed naar de andere kaarten en de vraag te kijken om te beoordelen hoe je deze kaart het beste kunt interpreteren. Een veel voorkomende betekenis is dat je niet eerlijk bent tegenover jezelf. Je kunt bijvoorbeeld stug volhouden dat je het naar je zin hebt op werk, terwijl je iedere avond doodmoe thuiskomt en ‘s ochtends jezelf nauwelijks uit bed kunt trekken om weer naar werk te gaan. De situatie wordt daar niet beter van. Je kunt beter eerlijk zijn tegenover jezelf, want dan pas zul je in staat zijn om actief iets aan je situatie te gaan doen. Afhankelijk van de andere kaarten in de legging kan deze kaart ook duiden op een verslaving.

“Het enige wat je met liegen bereikt is niet geloofd worden als je de waarheid spreekt.” (Aristoteles, Grieks filosoof 384 v.C. – 322 v.C.)

In de Liefde

Zwaarden Zeven duidt op conflicten uit de weg gaan en eventueel je kop in het zand steken en zaken niet onder ogen willen zien. Het is ook mogelijk dat je niet eerlijk bent tegenover jezelf en steeds over je grenzen gaat of laat gaan.

Voor de liefde kan die houding uiteindelijk leiden tot onvrede over de relatie. Maar eigenlijk ben je dus zelf het probleem. In een volgende relatie zul je er weer tegenaan lopen dat je je kop in het zand steekt en over je grenzen laat gaan.

Deze kaart kan ook duiden op een stiekeme relatie en je partner bedriegen. Ook voor zakelijke relaties kan deze kaart erop duiden dat er bedrog in het spel is.

Zwaarden Zeven – poets bakken

Zwaarden Zeven kan soms wijzen op anderen te slim af te willen zijn of iemand een poets willen bakken. Daar past volgens mij Het Ei van Jaap Fischer bij!

Terug naar het Rider Waite Tarotkaarten overzicht


Ator Tarot Zwaarden Zeven

Ator tarot zwaarden 7
Ator Tarot Zwaarden Zeven: Bedriegen of bedrogen worden, conflicten uit de weg gaan. Mogelijk niet eerlijk zijn tegenover jezelf. Bijv. jezelf aanpraten dat het best meevalt, terwijl het helemaal niet meevalt.

Ator Tarot eigen: Op de Ator Tarot lijkt de afgebeelde persoon vrolijk weg te huppelen met vijf zwaarden. Meer lijkt hij niet te kunnen dragen, maar hij lijkt mij tevreden te zijn met zijn buit. Mogelijke betekenis die bij mij opkomt is het gevoel dat je in een discussie of debat duidelijk de overhand had. Je hebt op vijf van de zeven punten gewonnen.


Morgan Greer Tarotkaart Zwaarden Zeven

Morgan Greer Tarotkaart Zwaarden Zeven

Op de Zeven van Zwaarden heeft het Morgan-Greer duo toch wel veel belangrijke elementen weggelaten, zoals het hele tentenkamp. De zwaarden die deze kozakachtige figuur draagt, lijken meer schimmen of schaduwen van zwaarden dan echte zwaarden. Twee zwaarden staan een beetje achter hem in de grond. Deze lijkt hij al voorbij te zijn, maar met die andere vijf zit hij nog opgescheept. ‘Gedeeltelijk succes’ vind ik wel een passende betekenis. Hij werkt aan zichzelf, in de vier van zwaarden was hij aan het mediteren. In de vijf begon hij zicht te krijgen op de angsten en gedachten die hem negatief beïnvloeden. In zes zwaarden maakte hij een sjamanistische reis of zette hij dapper door met het werken aan zichzelf en in Zeven Zwaarden ziet hij dat hij vooruitgang boekt maar er nog lang niet is.

Betekenis: Met gedeeltelijk succes het hoofd bieden aan autoriteit.

Omgekeerd: Besteed aandacht aan adviezen en raad

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00