Tarotkaart Zwaarden Koningin – Rechtvaardig

Rider Waite Tarotkaart Zwaarden Koningin

Globale betekenis: Heeft veel geleden en heeft daardoor veel wijsheid opgedaan, zodat ze anderen kan begrijpen en helpen. Intelligent en onafhankelijk, weet haar zin te krijgen. Vaak een alleenstaande vrouw. Rechtvaardig.

Rider Waite Tarotkaart Zwaarden Koningin

De Koningin van Zwaarden doet mij altijd denken aan Koning Salomo die voorstelde de baby maar in tweeën te hakken. De Koningin van Zwaarden ziet eruit alsof zij in staat is om een helder en tegelijkertijd rechtvaardig oordeel te vellen.

Rechtvaardigheid heeft zij hoog in het vaandel staan. Zij is aanhanger van het spreekwoord ‘Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.’

Doorgaans duidt de Koningin van Zwaarden op een vrouw die veel geleden heeft, maar daardoor veel levenswijsheid heeft opgedaan. De Koningin van Zwaarden is vaak een alleenstaande vrouw; gescheiden of weduwe. Het bandje om haar linkerarm is een Victoriaans weduwebandje.

Wat ook veel voorkomt is dat de Koningin van Zwaarden iemand typeert die in haar/zijn vakgebied op eenzame hoogte staat.

Zij heeft een heldere en rustige geest. Door de geestelijke, spirituele ontwikkeling die zij heeft doorgemaakt, wordt zij nog zelden geplaagd door negatieve gedachten.

In de Liefde

Zwaarden Koningin wordt gezien als een scherpzinnige dame. Ze heeft een goed verstand en weet verstandige beslissingen te nemen. Ze kan anderen goed raad geven. Soms komt ze hard over, maar ze vind dat nodig want zoals ze zelf zegt: Zachte heelmeester, maken stinkende wonden.

Deze kaart kan duiden op iemand die alleen is door scheiding of het overlijden van een partner. Het is ook mogelijk dat de persoon waarvoor deze kaart getrokken wordt, graag alleen is en graag zijn eigen gang gaat. Tevens is het mogelijk dat deze persoon zich alleen voelt en moeilijk aansluiting kan vinden omdat hij op een of andere manier op ‘eenzame hoogte ‘ staat. Het is ook mogelijk dat je wensen voor een relatie dusdanig ‘apart’ of onrealistisch zijn dat het moeilijk is om een gelijkgestemde ziel te vinden.

Terug naar het Rider Waite Tarotkaarten overzicht


Ator Tarot Zwaarden Koningin

Ator Tarot Koningin van Zwaarden
Ator Tarot Koningin Zwaarden: Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Door wat jezelf hebt meegemaakt, kun je anderen begrijpen. Helder inzicht. Op eenzame hoogte.

Ator Tarot eigen: De Koningin van Zwaarden zit hoog op een berg, omgeven door wolken, met haar hoofd in de blauwe lucht erboven. Het idee dat de koningin op eenzame hoogte staat, bijvoorbeeld doordat ze erg goed is in haar vak, wordt benadrukt door de afbeelding.

Het symbool van de engel op haar troon, doet me denken aan het engeltje in het computerspel Cosmo dat ik graag speelde. Als ik mijn drie levens verspeeld had, dan veranderde “ik” (Cosmo) in precies zo’n soort engeltje en fladderde omhoog. Voor mij benadrukt dit het idee van ‘uitstijgen boven’. En dat is niet het uitstijgen boven het gemiddelde, maar het stijgen naar de top.


Morgan Greer Tarotkaart Zwaarden Koningin

Morgan Greer Tarotkaart Zwaarden Koningin

Deze Koningin van Zwaarden, afgebeeld tussen de roze rozen,  ziet er veel liefdevoller uit dan de Koning van Zwaarden van Waite. Zij hanteert het zwaard uit liefde. Haar motto is zachte heelmeesters maken stinkende wonden. In die zin verschilt zij niet van de Waite Koningin.

Betekenis: Een vrouw met grote krachten in zich, onafhankelijk, en in staat om haar pad uit te hakken.

Omgekeerd: Een vrouw die gedomineerd wordt door kwaadaardigheid, misleiding en intolerantie.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00