Tarotkaart Zwaarden Ridder – Popelt

Rider Waite Tarotkaart Zwaarden Ridder

Globale betekenis: Gaat moedig het onbekende in. Grote geestelijke groei, door durf en moed. Dapper, slim en eerzuchtig, popelt van ongeduld. Onbezonnen gedrag: eerst doen, dan denken.

Rider Waite Tarotkaart Zwaarden Ridder

De Ridder van Zwaarden gaat moedig het onbekende in. Hij heeft als Schildknaap ingezien dat de vijand niet buiten hem is, maar binnenin hem en hij gaat er moedig tegenaan om deze te verslaan.

De wolken lijken precies op die in Zwaarden Vijf. Die verwijzen ook naar negatieve en belemmerende gedachte- patronen. Wanneer we die loslaten kunnen we weer opgelucht ademhalen en met plezier ons levenspad vervolgen.

Anders dan de Ridder van Staven, heeft de Ridder van Zwaarden zijn paard niet meer echt in de hand. Zijn paard gaat er met hem vandoor. Zijn gedachten gaan met hem op de loop. Dit is fantastisch voor brainstorming, maar wat minder geweldig wanneer een plan gedetailleerd uitgewerkt moet worden en er spijkers met koppen geslagen moeten worden. Hij is het type dat zonder plan op reis gaat en zijn onbezonnenheid halverwege de reis betreurt. Want nu zit hij midden in de regentijd in Vietnam en natuurlijk heeft hij zijn regenkleding thuisgelaten!

De Ridder van Zwaarden als dwarsligger in het Keltisch Kruis duidt er vaak op dat je nu lang genoeg hebt nagedacht en dat het tijd is om aan de slag te gaan. Je kunt niet alles voorzien.

In de liefde

Zwaarden Ridder is het type dat nogal hard van stapel loopt. Soms ontbreekt het aan een goed plan of goede voorbereiding, waardoor hij halverwege in de moeilijkheden komt. Je wilt je ergens (een relatie bijv.) helemaal instorten. Liever vandaag dan morgen. Wachten valt je zwaar. Het is belangrijk om goed naar de positie en andere kaarten te kijken om de juiste betekenis van deze kaart te geven voor de gestelde vraag. Het is namelijk mogelijk dat deze kaart het advies geeft: ga ervoor! Maar het is ook mogelijk dat deze kaart er voor waarschuwt juist niet te hard van stapel te lopen. Veel vrouwen hebben nogal de neiging omzichzelf al voor het altaar te zien, terwijl hun partner daar nog lang niet aan toe is. Die houding heeft menige relatie de das omgedaan.

Born to be wild by Steppenwolf

Typisch de Ridder van Zwaarden!

Terug naar het Rider Waite Tarotkaarten overzicht


Ator Tarot Zwaarden Ridder

ator tarot zwaarden ridder
Ator Tarot Zwaarden Ridder: Gaat volle kracht vooruit. Eerst doen, dan pas denken. Kan een aanwijzing zijn om niet te veel te blijven denken maar er gewoon voor te gaan.

Ator Tarot eigen: Het paard van deze Ridder van Zwaarden, neemt een flinke sprong. Hij lijkt te vliegen. Dit wijst op snelheid, maar waarom springen als er niets is om overheen te springen?


Morgan Greer Tarotkaart Zwaarden Ridder

Morgan Greer Tarotkaart Zwaarden Ridder

Deze Ridder van Zwaarden ziet eruit als een vriendelijk man, die de juiste voorzorgsmaatregelen heeft genomen (zie kraag bij zijn hals om zich tegen het scherpe zwaard te beschermen). Toch bevreemdt mij deze afbeelding een beetje. Waar bij Waite de nadruk lag op snelheid en soms onvoorbereid op pad gaan, zien we hier dus iemand die wel voorbereid is en niet echt snel ergens naar toe op weg is.

Op de kaart van de Morgan Greer page van zwaarden waren drie fabriekstorens te zien en de vierde lag omgevallen op de grond. Hier hebben we één grote toren die duidelijk in brand staat. Dit doet denken aan de Grote Arcana kaart De Toren. De ramp waarvoor de page op zijn hoede was, welke hij al zag aankomen, is zich hier aan het voltrekken, maar het lijkt erop dat de Ridder van Zwaarden opgewassen is tegen het gevaar.

Betekenis: Een dapper en kundig strijder, in staat om tegenstand het hoofd te bieden.

Omgekeerd: Overdrijving veroorzaakt ondergang en vernietiging.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00