Plan je jaar met Tarot

Om het komende jaar te plannen met Tarot kun je op verschillende manieren te werk gaan.

Voor een vooruitblik kun je bijvoorbeeld een van de volgende tarot spreads gebruiken:

  • Tarot jaarconsult (tarot horoscoop)
  • De Brug Tarot Spread
  • Wiel van het Jaar tarotlegpatroon

Voor een tijdlijn

  • Een tijdlijn creëren gebaseerd op maanden of jaren

Goede voornemens/doelen

Om je doelen of goede voornemens te bepalen of te onderzoeken kan ik de Goede Voornemens tarotlegging van Mary K. Greer van harte aanbevelen.

Tarot jaarconsult/ Tarot horoscoop

Een horoscoop met tarotkaarten (Tarot jaarconsult) geeft je inzicht wat je te wachten staat, of wat de invloeden zijn op verschillende levensgebieden. Heb je een positieve kaart op een bepaald huis, dan kun je ervan uitgaan dat alles dat met dat huis te maken heeft voorspoedig en gemakkelijk zal verlopen. Die kaart duidt op een positieve wind in de rug.

Een negatieve kaart in een huis kan erop duiden dat er werk aan de winkel is op dat levensgebied, dat daar een uitdaging voor je ligt. Het is ook mogelijk om het betreffende huis niet te veel aandacht te geven omdat het te veel moeite kost. Je kunt dan wachten op een betere wind. Ik zeg niet dat je moet wachten, maar dat het soms beter kan zijn. Je kunt een heel jaar je uiterste best doen om een andere baan te vinden en aan het eind van het jaar nog steeds niks hebben. Dat is tijd die je misschien beter in een ander huis had kunnen inzetten. Maar ’t is iets dat je zelf moet bepalen, en je kunt daar natuurlijk een tarotlegging op doen. Tarot spread De Ster kan daar heel geschikt voor zijn.

Zo ziet mijn Tarot horoscoop voor 2022 eruit:

tarot horoscoop 2022 nelly

In mijn jaar horoscoop 2022 komen dubbele kaarten voor. Dit heeft er mee te maken dat ik per dag één kaart uit het hele deck heb getrokken. Meer hierover kun je vinden in de gratis ‘cursus’ (handleiding is misschien een beter woord) Zelf je Tarot Jaarconsult Opstellen.

De Brug tarot spread

brug tarot spread vooruitblik

Je kunt ook De Brug tarotlegging gebruiken voor een vooruitblik op 2022. De kaarten op de posities links van het midden zeggen dan iets over 2021 en de kaarten rechts duiden op het komende jaar. Je kunt je tarotkaarten voor Tarot Spread De Brug hier online trekken. Ik vind dit een supermooi legpatroon en gebruik het meestal als legpatroon aan het eind van de maand om de maand mee af te sluiten en als leidraad voor de nieuwe maand.

Wiel van het Jaar Tarotlegpatroon

wiel van het jaar tarot spread vooruitblik

Als alternatief kun je ook het Wiel van het Jaar tarotlegpatroon gebruiken. Dit legpatroon heb ik voor 2021 gebruikt en ik was niet goed met het in de gaten houden van de sabbatten (sabbats) om die te vieren en wanneer ik de datum wel goed op mijn netvlies had, was ik niet goed in het vieren ervan. Maar wanneer je al bekend bent met de sabbatten, dan vind ik deze legging zeker een aanrader.

Een tijdlijn creëren

Wat mij vooral aantrok in de Wiel van het Jaar tarotlegging was dat je niet zozeer stuurt op levensgebieden, maar een soort van tijdlijn krijgt van sabbat naar sabbat. Bij de het Tarot jaarconsult heb je dat niet.

Wil je een tijdlijn creëren dan kun je kiezen om je komende jaar in beeld te brengen met het Wiel van het Jaar Tarotlegpatroon. Alternatief is dat je een Wiel van het jaar creëert, gebaseerd op de maanden van het jaar. Of je kunt kiezen voor een Wiel gebaseerd op volle en/of nieuwe maanstanden.

Deze kun je gemakkelijk maken door het Astro-jaarconsult legpatroon te gebruiken. Het eerste vakje heeft dan niet te maken met het eerste huis, maar met januari. En zo verder.

Wanneer je kiest voor een tijdlijn van maanstanden dan heb je voor 2022 de volgende maanstanden

Nieuwe maan in 2022Volle maan in 2022
2 januari18 januari
1 februari16 februari
2 maart18 maart
1 april16 april
30 april16 mei
30 mei14 juni (supermaan)
29 juni13 juli (supermaan)
28 juli12 augustus
27 augustus10 september
25 september9 oktober
25 oktober8 november
23 november8 december
23 december 

Wanneer je ervoor kiest om van volle maan tot volle maan te werken, dan kun je hiervoor ook het astrologische Huizen patroon gebruiken. Het eerste huis is dan niet het eerste huis, maar de eerste volle maan, die van 18 januari. En zo verder.

Kies je voor het werken van nieuwe maan naar nieuwe maan, dan kun je hetzelfde doen, en de 13de nieuwe maan van het jaar (23 dec. 2022) in het midden plaatsen.

Je kunt ook kiezen voor een combinatie, maar dat wordt wel erg veel kaarten om in de gaten te houden.

Mijn tijdlijn 2022

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar een tijdlijn van maanden. Zo ziet die van mij eruit.

2022 vooruitblik maanden van het jaar

Vergelijk de verschillende tarot spreads

Nadat je je maanden hebt getrokken, kun je kijken of kaarten uit de maanden voorkomen in je astro-jaarlegging. Heb je bijvoorbeeld zoals ik, Zwaarden Tien liggen op juli en ook in het 7de en 11de huis, dan kan het zijn dat waar Zwaarden Tien mee te maken heeft in juli relevant zal zijn.  Waarbij het mij opvalt dat juli de zevende maand is en dat ik Zwaarden Tien heb liggen in het zevende huis.

Goede voornemens tarotlegging

Eind 2017 heb ik de Goede voornemens tarot spread van Mary K. Greer ontdekt. Ik vond deze erg interessant. Dit jaar heb ik deze legging gebruikt om mijn werkdoelen voor 2022 te bepalen. Dat ging heel goed, maar het heeft wel tijd gekost om de kaarten te duiden zodat ik er iets zinnigs uit kon halen.

Mary K. Greer zegt om als voorbereiding eerst na te denken over wat je wilt voor het komende jaar. Het was een beetje een rommeltje in mijn hoofd van heel veel dingen. Ik realiseerde me dat ik vaak achter de feiten aanhol en me laat leiden door het moment, door wat op mijn pad komt en dat ik daardoor aan langdurige doelen, die ik al heel lang heb, niet toekom. Dat wil ik veranderen. Een duidelijke prioriteitenlijst met prioriteiten die ik kan opbreken in stukjes voor maanddoelen en vervolgens opbreken naar weekdoelen, om op die manier gestructureerd aan de slag te kunnen.

Na het denken over wat ik wil voor 2022, heb ik 5 tarotkaarten getrokken om er 5 prioriteiten voor 2022 uit te kunnen destilleren.

Ik trok de tarotkaarten Staven Zes, Koningin Kelken, Pentakels Tien, Staven Aas en Pentakels Vier.

Voor iedere tarotkaart heb ik opgeschreven wat ik zie op de kaart, steekwoorden erbij, waar het mij aan doet denken enzovoort. Ik bedacht me ook dat ik wel een visie heb, maar die niet ‘zie’ of ‘voel’ en dat ik die visie benader vanuit mijn ‘kleine ik’ die toch niks kan, nooit iets afmaakt en eigenlijk een hopeloos geval is. Dat was wel een belangrijk inzicht.

Vervolgens nog eens naar deze 5 tarotkaarten gekeken en er prioriteiten aangehangen. Maar die waren niet zo goed omdat ze niet op te breken waren in maandelijkse doelen. Dus weer naar de kaarten gekeken en op schrijven wat ik er nog meer uit kon halen. Opschrijven helpt! Gewoon schrijven wat je ziet, voelt, wat bij je opkomt, helpt enorm om je gedachten te ordenen en waanzinnig goede inzichten te krijgen.

Een andere manier om meer uit een tarotkaart te halen is de vragenlijst om een tarotkaart uit te spitten.

De laatste stap is om voor iedere getrokken tarotkaart er een kaart bij te trekken als aanvulling op de eerst getrokken kaarten.

Mijn uiteindelijke doelenlijst ziet er in tarotbeelden zo uit:

goede voornemens tarot spread

Mijn prioriteiten voor 2022

  1. Staven Zes – Engelse website
  2. Koningin van Kelken – Amazon
  3. Pentakels Tien – Tarot Marseille
  4. Staven Aas – Tarot Stap voor Stap met o.a. zaken afmaken, wekelijks een blogpost, Zoom Cursus Gevorderden
  5. Pentakels Vier – de gratis cursus Huna Principes

De erbij getrokken tarotkaarten (tweede kolom) geven extra inzicht of geven aan dat ik op de goede weg ben. Bijvoorbeeld bij Staven Zes trok ik de Ridder van Pentakels. Dit duidt er voor mij op dat ik me niet hoef te haasten, maar er gerust de tijd voor mag (of moet) nemen om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. Op de een of andere manier was dat een geruststelling. Bij Staven Aas voor de website Tarot Stap voor Stap vond ik Staven Tien ook heel bemoedigend omdat het een complete cyclus aangeeft en de website ermee op een hoger niveau komt.

Kortom, ik vond het leuk om me op deze manier op het spannende jaar 2022 voor te bereiden en ik hoop van harte dat een goed begin (plan/voorbereiding) inderdaad het halve werk is!

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00