Goede Voornemens Tarotlegging

Goede Voornemens bepalen met Tarot

“De Tarot doet lelijk tegen mij!”

Housewives Tarot DuivelZonet (30 december 2017) kreeg ik de nieuwsbrief binnen van Mary K. Greer over goede voornemens voor het nieuwe jaar en hoe je die kunt bepalen met Tarot. Leek me leuk dus gelijk geprobeerd. Het was weer heerlijk confronterend. Bij deze wil ik je graag verleiden om deze legging ook te proberen!

Werkwijze: Greer raadt de volgende werkwijze aan: Denk na over wat je wilt weten, waartoe voel je je aangetrokken, waar loop je tegenaan?

Schrijf je gedachten op een papiertje!

Formuleer je vraag: Als je daarover hebt nagedacht, stel je je vraag op. Greer had als vraag (losjes vertaald): “Welke resoluties kan ik het beste volgen en zal 2018 beter georganiseerd en bevredigend maken?”

Ik had als vraag: “Welke resoluties helpen mij om van 2018 een gezond, vreugdevol en financieel stabiel jaar te maken.”

Schrijf je vraag op je papiertje!

Trek kaarten: Dan trek je zoveel kaarten als je intuïtief denkt nodig te hebben. Greer trok er vijf. Dat heb ik dus ook maar gedaan. Ik heb nog even getwijfeld of ik er drie zou trekken, één voor ieder punt in mijn vraag, maar ik vond vijf toch beter omdat het meer ruimte geeft. Niet te veel en niet te weinig.

Interpreteer eerst intuïtief en dan volgens gangbare betekenissen

Vervolgens schrijf je voor iedere getrokken kaart op wat die kaart je zegt (intuïtief). Gewoon snel en vlotjes opschrijven wat bij je opkomt. Dan kun je nog eens kijken wat de kaart betekent (volgens het boekje zeg maar). Zie je een relatie met iets dat je recentelijk heeft beziggehouden?

Voor negatieve kaarten heeft Greer een interessante invalshoek. Zie ze als opgaven van je ziel. De Toren kan duiden op dingen eruit gooien, letterlijk en figuurlijk, of zegt Greer: “exploderen en boos worden”. Ik lees dat eigenlijk als gooi dingen eruit, maak van je hart geen moordkuil, en doe het nu voordat je uit je slof schiet. Maar goed, ook negatieve kaarten hebben aandachtsgebieden. Kelken Vijf, bijvoorbeeld heeft de twee kelken die nog overeind staan. Zie je die wel?

Formuleer  je voornemens

Nadat je je kaarten hebt bekeken, intuïtief en volgens gangbare betekenissen, kun je vast wel voornemens formuleren bij iedere kaart. Soms kun je kaarten bundelen tot één voornemen, als het onderwerp hetzelfde is.

Situatie of gebied van de resolutie

Nu komt stap 2. Die vond ik zelf het leukste. En dat is dat je een extra kaart trekt op iedere kaart uit je eerste set. Die tweede kaart maakt een bepaalde situatie of gebied duidelijk waar je resolutie kan plaatsvinden.

En daar deed de Tarot heel gemeen tegen mij!

Housewives Tarot Zwaarden Vier

Eén kaart uit mijn eerste set was Zwaarden Vier uit de Huisvrouwen tarot. Deze kaart toont een dame die zich terugtrekt en bezig is met innerlijke rust en zij werkt aan haar uiterlijk. Prima. Fijne kaart. Mijn voornemen was: Zorg voor voldoende rust en doe iets meer aan uiterlijk.

De kaart die ik trok voor een bepaalde situatie of gebied waar deze resolutie kan plaatsvinden Het Oordeel – ook uit de Huisvrouwen tarot.

Housewives Tarot Het Oordeel

De afbeelding zegt genoeg. Op dieet. Ik denk dat ik die kaart maar uitprint en op de koelkast hang, zodat ik niet vergeet dat afvallen een belangrijk voornemen is voor het komend jaar.

Dom, dom, dom. Ik had gewoon met de Rider Waite moeten werken.

Maar goed, dit is dus wat ik zo waardeer van de huisvrouwen tarot. Deze tarot is zo lekker concreet en direct. Mijn voornemen met ‘doe iets meer aan uiterlijk’, was een beetje vaag en gedoemd om te mislukken en beslist geen SMART goal. Nu kan het nog steeds mislukken, maar aan de huisvrouwen tarot ligt het niet.

Veel plezier met het opstellen van je voornemens.

p.s. Als vervolg op deze legging, om een doel of voornemen SMART te maken, kun je de tarotlegging Van Pad naar Doel gebruiken!

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00