Pad naar een Doel Tarotlegpatroon

In zeven stappen met Tarot je doel bereiken

Pasgeleden keek ik een video op YouTube (waar anders?) waarin Zig Ziglar (1926-2012, Amerikaans schrijver, verkoper en spreker) uitlegt hoe je in zeven stappen ieder doel kunt bereiken. Geef mij een aantal stappen en ik denk automatisch aan het trekken van tarotkaarten voor die stappen. En daarom hebben we nu:

Het tarotlegpatroon Pad naar een Doel

Tarot legpatroon Pad naar een Doel

Ziglar stelt dat een droom een basis nodig heeft om realiteit te kunnen worden en geeft daarvoor de onderstaande zeven stappen:

 1. Bepaal of identificeer je doel
 2. Wat zijn de voordelen van het bereiken van je doel, waarom wil je het?
 3. Wat zijn de grootste obstakels die je moet overkomen om je doel te bereiken?
 4. Welke vaardigheden en kennis heb je nodig om je doel te bereiken
 5. Met wie (mensen, groepen, organisaties) moet je of zou je kunnen samenwerken om je doel te bereiken, of heb je nodig om je doel te bereiken?
 6. Maak een Plan van Aanpak
 7. Stel een datum vast voor het bereiken van je doel.

Voorbeeld
Ik vind dat dit stappenplan het beste werkt als je weet wat je doel is, maar het komt er maar niet van en vooral als je denkt dat het zo ingewikkeld is. Voor mij een groot struikelblok.

Ik heb als doel gekozen het uitgeven van het tarotcursusboek voor beginners Tarot Stap voor Stap. Het moet er maar eens van komen.

Uitwerking van de stappen

 1. Doel: De basiscursus Tarot Stap voor Stap uitbrengen als boek.
 2. Waarom ik dat wil? Er is vraag naar. Goede marketing. Lijkt me kicken.
 3. De obstakels om dat doel te bereiken? Tijd voor vrij maken. Hele boek weer doorlezen. Editor zoeken. Formatting. ISBN aanvragen. Intro schrijven over het boek, iets voor op de achterkant. ISBN aanvragen. Vormgeving in het algemeen.
 4. Welke vaardigheden en kennis heb ik nodig? De kennis over formatten, hoe een intro te schrijven, iets voor op achterkant, waar ISBN aanvragen, vormgeving in het algemeen.
 5. Met wie samenwerken? Met mijn zoon, tevens vormgever en met een editor.
 6. Plan van aanpak:
 1. Iedere 2 weken een hoofdstuk doornemen, 5 maanden.
 2. Dan naar editor sturen, 1 maand.
 3. Terwijl editor ermee bezig is de kennis genoemd bij obstakels vergaren.
 4. Wanneer terug van editor de wijzigingen doorvoeren, 1 maand.
 5. Dan alles uploaden voor POD en voor e-boek.
 6. Proef laten drukken.

7. Einddoel 10 oktober 2019

Het interessante is dat, terwijl ik die vragen zat te beantwoorden, het heel werkelijk werd. Voordat ik begon, dacht ik niet dat ik iets zinnigs zou kunnen opschrijven. Maar dat viel reuze mee. Welke vaardigheden en kennis je nodig hebt, volgt gewoon heel logisch uit de beschreven obstakels.

Ik zag glashelder dat die obstakels nou niet bepaald veel voorstellen en dat ik de ontbrekende kennis gemakkelijk op internet kan opzoeken. Het hele proces voelde ingewikkeld aan, maar is dat eigenlijk niet.

Het Plan van Aanpak was ook interessant. Want ik begon in eerste instantie met kennis verzamelen. Maar dat kan ik doen terwijl de editor bezig is met mijn boek. Het is qua tijd efficiënter te beginnen met alles nog eens goed door te lezen en te herschrijven zo hier en daar. Als ik dat allemaal gedaan heb, is de kans ook groter dat ik het dan inderdaad helemaal ga afmaken. Tot nu toe begon ik met het onderdeel kennis opdoen en dan vond ik het te veel gedoe en raakte het weer in het slop. Ik ben ook wel eens begonnen met iets voor op de achterkant, en dat wilde niet lukken. Ik denk nu dat ik mijn editor ga vragen die stukjes te schrijven. Ik hoef niet alles zelf te doen.

Ook zonder het leggen van Tarotkaarten vind ik dat deze stappen mij al enorm helpen. Ik voel me weer enthousiast om aan dit doel te gaan werken.

Tarotkaarten voor het pad naar mijn doel

Vervolgens heb ik op iedere stap een tarotkaart getrokken:

tarotcursus boek publiceren

Stap 1, Het Doel. Staven 2
Staven Twee op het doel, past perfect. Ik weet wat ik wil, maar ik zag het niet goed voor me. Staven Twee sluit ook aan bij mijn gevoel dat deze stappen het ‘hoe’ heel duidelijk maken. Ik heb er weer zin in gekregen. De weerstand is weggevallen.

Mocht je tarotkaart Staven Twee trekken in een Keltisch Kruis of een ander tarot legpatroon, dan is het mogelijk dat deze tarotkaart aangeeft dat je wel weet wat je wilt, maar niet hoe je dat kunt bereiken. Probeer dan dit legpatroon van Pad naar Doel. Wie weet helpt het!

Stap 2, Waarom wil ik het? De Kracht
Ik trok De Kracht op waarom ik het wil. Dat vond ik lastig. Deze kaart heeft te maken met moed, doorzettingsvermogen en liefde. De Kracht kan duiden op het vinden van de innerlijke kracht om iets te doen dat je eng vindt. Ik vind het ook eng. Ik was dat even vergeten, maar deze kaart wijst mij daar heel fijntjes op. Toch is het enge een beetje weggevallen, omdat ik me niet meer kan verschuilen achter dooddoeners als ‘er komt zoveel bij kijken’ en ‘daar heb ik allemaal geen tijd voor.’

Stap 3, Wat zijn de obstakels? Staven Drie
Hier vroeg ik of ik nog een belangrijk obstakel over het hoofd had gezien. Staven Drie duidt er voor mij op dat ik geen belangrijk obstakel over het hoofd heb gezien, maar dat het best mogelijk is dat ik nog wel een obstakeltje zal tegenkomen. Maar niets dat onoverkomelijk is.

Stap 4, Welke kennis en vaardigheden heb ik nodig. Staven Schildknaap
Mijn vraag was of ik nog iets van kennis of vaardigheden over het hoofd had gezien. Staven Schildknaap duidt op iets te vertellen hebben, op het geven van een boodschap. Het is ook een kaart van roeping. Misschien dat ik, in het boek, nog iets strakker kan aangeven wat ik vind dat wel kan en wat niet kan met tarot.

Stap 5, Samenwerking. Staven Zes
Het lijkt mij dat Staven Zes erop duidt, dat ik mezelf en mijn hulpkrachten wel richting overwinning kan leiden. En wat we niet weten, leren we onderweg wel.

Stap 6, Plan van Aanpak. Rad van Fortuin
Het Rad van Fortuin is een overwegend gunstige tarotkaart. Het is een kaart die erop duidt dat het goed is om zelf het heft in handen te nemen, om zelf een zwengel aan dat Rad te geven om je lot te bepalen. Het lijkt mij dat mijn Plan van Aanpak dus wel goed is. De waarschuwing is dat ik dat Plan van Aanpak dan wel moet gaan uitvoeren.

Stap 7, Einddatum. Pentakels Tien
Pentakels Tien is een mooie tarotkaart die duidt op voorspoed. Ik heb de afrondingsdatum daarom gesteld op 10 oktober 2019. Leek me symbolisch passend. Ik heb ook het Plan van Aanpak nog een beetje bijgewerkt, met einddata voor ieder hoofdstuk en bedacht dat ik de tarotcursus per hoofdstuk naar de editor kan sturen en niet hoef te wachten tot ik alles heb doorgelezen. Dit helpt waarschijnlijk ook de voortgang en ik zal ook zeker veel leren van de editor wat ik dan bij het herschrijven kan toepassen.

Dus wellicht ligt op 10 oktober 2019 het boek Tarot Stap voor Stap voor Beginners te koop op Bol en Amazon.

Pentakels-Koningin-met-tarot-boek-2019

Zelf proberen

Heb je een doel dat vaag blijft en het komt er maar niet van? Probeer deze tarotlegging en wie weet helpt het om je doel te verwezenlijken. Als je moeite hebt met het interpreteren van je getrokken tarotkaarten, probeer dan eens het Tweede Opinie Tarotconsult.

Veel succes.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00