Tarotkaart Staven Twee – Bepalen wat je wilt

Rider Waite Tarotkaart Staven Twee

Globale betekenis: Hoe ga je de energie die je ter beschikking staat aanwenden? Weten wat je wilt, maar niet hoe je dat kunt verwezenlijken. Nu is het de tijd om belangrijke beslissingen te nemen, om richting te bepalen. Creëer een visie, zie je doel voor je.

Rider Waite Tarotkaart Staven Twee

Het getal twee staat voor conflicten, dualiteiten, en intuïtie. De afgebeelde man houdt de staf links van hem vast. Hierdoor worden de hoedanigheden van het getal 2 benadrukt. Het conflict waar het hier om draait, is hoe hij zijn plan kan verwezenlijken. Het is niet dat hij niet weet wat hij wil maar hij weet op dit moment nog niet hoe hij dit plan kan verwezenlijken.  Het conflict van Staven Twee zit hem niet in het ‘wat’ maar in het ‘hoe’, in de details. De afbeelding ondersteunt die interpretatie. De afgebeelde figuur heeft een wereldbol in zijn hand en kijkt uit over zijn land. Dit suggereert dat hij nadenkt over het te ontginnen terrein en zich afvraagt wat de beste aanpak is om ‘de wereld te veroveren’.

De grijze kleur van de kaart geeft aan dat er, ondanks de dualistische aard van deze kaart, harmonie is. De rozen en lelies op de steen links duiden op zijn verlangens. Hij kent zijn verlangens. Het geheel is dus een innerlijke kwestie van wikken en wegen. Hij weet al wat hij wil. Nu overdenkt hij hoe hij zijn plan het beste kan uitvoeren; welke aanpak de meeste kans van slagen heeft.

In de praktijk maak ik vaak mee dat mensen zeggen niet te weten wat ze willen, ze voelen zich doelloos. Trekken ze vervolgens Staven Twee, dan spreekt deze kaart hen tegen. Meestal hebben ze hun diepste wens weggedrukt omdat deze niet haalbaar lijkt of ronduit belachelijk. Geen enkel verlangen is belachelijk en alle echte wensen zijn realiseerbaar.

Soms is wat je wilt zo ver weggestopt dat het lijkt alsof je het echt niet weet. Vraag jezelf dan wat je als klein kind wilde. Door visualisatieoefeningen en meditaties is je diepste verlangen te achterhalen. Daarnaast kun je je afvragen waar je je tijd mee zou vullen wanneer alles mogelijk zou zijn en je niet hoefde te werken voor je dagelijkse brood. Vaak denken we na bedacht te hebben wat ons leuk lijkt, onmiddellijk: “maar dat kan toch niet.” Sla geen acht op die gedachte en je zult bij je diepste verlangens komen. Wat is de eerste stap op het pad richting je doel? Zet die stap en de rest volgt vanzelf.

Tarotlegpatroon voor het verwezenlijk van een doel

Mocht je deze kaart getrokken hebben en een doel voor ogen hebben waarvan je niet goed kunt zien hoe je dat doel kunt verwezenlijken, dan kun je dat misschien helder krijgen met de Van Pad naar Doel tarotlegging.

In de Liefde

Staven Twee duidt erop dat je wel weet wat je wilt, maar niet goed weet hoe je dat kunt bereiken. Vaak heeft deze kaart niet te maken met een relatie, maar is deze algemener. Je hebt het gevoel dat je iets zoekt, je wilt je vleugels uit slaan maar je denkt niet goed te weten waar je heen wilt. Deze kaart is een aanwijzing dat je dat wel weet, maar dat je niet weet hoe je moet beginnen om te bereiken wat je wilt. Je kunt een coach zoeken om dit te bekijken of een ‘wat-te-doen-legging’ proberen.

Maar ik weet niet hoe …

In een mailwisseling met Sandra, een Tarotcursus Verdieping cursist, over Staven 2, merkte ik op dat ik nog geen citaat had voor Staven Twee. In de volgende mail melde Sandra dat onderstaande liedje spontaan bij haar opkwam. Ik kende het niet, het is uit de tijd dat ik in Denemarken woonde, maar ik vind het helemaal geweldig en zo goed passen bij Staven 2. Dus met dank aan Sandra, geniet ervan!

Meer over de Rider Waite tarotkaart Staven Twee

Terug naar het Rider Waite Tarotkaarten overzicht


Ator Tarot Twee van Staven

Ator Tarot Staven 2
Ator Tarot Staven Twee: Weten wat je wil, maar niet hoe je dat kunt bereiken. Stop met dromen, ga de wereld ervaren.

Ator Tarot eigen: Mijn beeld bij deze kaart is dat de afgebeelde figuur wel naar die wereldbol kan blijven staren, maar volgens mij heeft hij een duwtje nodig om die wereldbol los te laten en de echte wereld in te trekken en te ontdekken.


Morgan Greer Tarotkaart Staven Twee

Morgan Greer Tarotkaart Staven Twee

Op deze kaart zien we een rijk geklede man met een veer in zijn hoed en een staf in de ene hand en een bol in de andere. Het schild duidt op de verlangens van deze man en zijn goede bedoelingen en eventueel duidt dit op de beschermende invloed van onschuld. De man met veer heeft blauwe handschoenen aan.  Handschoenen kunnen we sowieso al lezen als een teken van rijkdom, en daarbij komt ook nog eens dat blauw vaak gezien wordt als een koele kleur, en licht superioriteits gevoel. Maar blauw duidt ook op vertrouwen.

De andere staf wordt vastgehouden door iemand anders met een soort tatoeage op de hand. Die staf is afgebroken aan het uiteinde. De tatoeage op de hand van de andere persoon en de afgebroken staf doen mij denken aan het feit dat deze man voor of door het een of ander gebrandmerkt is.

Deze twee personen staan behoorlijk dicht bij elkaar. Ik kan me voorstellen dat de persoon met tatoeage, zijn staf op de voet van man met veer heeft gezet.

De bol doet denken aan een erg grote parel (symbool voor het eeuwige zelf, de goddelijke vonk) maar heeft ook te maken met heerschappij over je eigen rijk (je eigen leven). Mijn gevoel zegt dat in negatieve zin de man met veer het risico loopt dat er misbruik van hem gemaakt wordt en in positieve zin duidt deze kaart op een ontmoeting met een ingewijde in een of andere mysterie school die hem verder kan helpen op zijn pad.

De betekenissen van de Waite kaart worden overschaduwd door het feit dat hier twee mensen aanwezig zijn en er dus duidelijk een invloed van buitenaf aanwezig is.

Betekenissen rechtop: Hoewel macht en heerschappij binnen handbereik liggen, voel je je toch verloren.
Omgekeerd: Emotionele verstoring, angst voor het onbekende.


Shadowscapes Tarotkaart Staven Twee

Shadowscapes Tarotkaart Staven Twee

In grote lijnen laat de Shadowscapes Staven Twee zien wat we op de Rider Waite Staven Twee ook zien. Namelijk, iemand die vanaf een hoog punt, uitkijkt over wat zijn land lijkt te zijn. Hij ziet wat hij heeft gecreëerd en bedenkt wat hij wil bereiken. Wat mij aanspreekt in de Shadowscapes Tarot Staven Twee is dat er duidelijk nadruk wordt gelegd op het visioen, wat in feite niets anders is dan visualiseren wat je wilt. En als je dat dan hebt gedaan en weet waar je naartoe wilt, dan moet je je daar inderdaad strak aan vast houden. Want zodra je aan je plan, aan je visie gaat twijfelen, dan wordt het moeilijker om het te manifesteren.

Interessant is ook dat Stephanie hier een samenwerking schetst tussen het bewuste en onbewuste zelf. Het onbewuste zelf, gesymboliseerd door de leeuw, ligt op één lijn met het bewuste zelf en laat ook geen andere invloeden toe. En waar komen die andere invloeden vandaan? Uit je omgeving. Mensen die je visie teniet doen met opmerkingen dat het niet haalbaar is en dat het voor jou niet is weggelegd om zo’n grootse droom te bereiken. Luister daar niet naar, houd vast aan je droom. Ik heb hierover geschreven in het artikel over de film Tangled, die zo mooi laat zien hoe de Wet van Aantrekking werkt.

Het is eigenlijk heel eenvoudig. Heb een droom, houd die voor ogen, doe wat gedaan moet worden en die droom zal zich manifesteren. Het doen wat gedaan moet worden, is een belangrijk aspect. Je ziet dat ook in Tangled waar Rapunzel zich niet van haar plan om de zwevende lichtjes te zien, laat afbrengen. Ze gaat door met de dagelijkse gang van zaken in haar toren tot de kans zich aandient om de toren te verlaten. Ze grijpt die kans direct met beide handen aan. En eenmaal buiten, laat ze zich zelfs niet door een kroeg vol zware jongens van haar plan brengen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00