Tarotkaart Staven Twee, Keltisch Kruis en afvallen

Tarotkaart Staven Twee lezen in het Keltisch Kruis

tarotkaart staven tweeStaven Twee in het Keltisch Kruis is makkelijk. Wat moeilijk is aan Staven Twee is de betekenis: Je weet wat je wilt, maar niet hoe je dat kunt bereiken.

De basisbetekenis van Staven Twee kun je vinden via de overzichtspagina Betekenissen Rider Waite.

Heel vaak denken mensen dat ze niet weten wat ze willen en dan gaan ze voor een tarotconsult. De vrager hoopt dat de waarzegger hem een mooie toekomst gaat vertellen en hij alleen nog achterover geleund (doet denken aan tarotkaart de Keizerin) hoeft te zitten wachten op het ontvouwen van die mooie toekomst. Maar zo werkt het meestal niet.

En de Keizerin zit wel achterover geleund en uiterlijk lijkt het alsof ze niks doet, maar innerlijk gebeurt er van alles. Ze weet wat ze wil, visualiseert, heeft creatieve ideeën, houdt vast aan haar visie en vertrouwt op Wet van Aantrekkingskracht. Het is goed mogelijk dat in het kader van de Wet van Aantrekkingskracht er op een gegeven moment ook iets gedáán moet worden.

Wat maakt Staven Twee nu zo moeilijk?

De afgebeelde figuur staat op de kantelen van een kasteel en kijkt uit over het land. Hij heeft een weids uitzicht. Dit duidt op allerlei mogelijkheden, maar niet op iets concreets. Misschien is hij niet de kasteeleigenaar, maar in dienst van de kasteeleigenaar en droomt hij, diep verborgen in zijn onderbewuste, van een eigen kasteel en land van zichzelf. Maar dit is zo onrealistisch, dat hij die wens diep heeft weggestopt. Niet tevreden met zijn huidige situatie gaat hij naar de tarotlezer voor een consult en wordt het Keltisch Kruis tarotlegpatroon gelegd. Hij trekt de kaarten en heeft Staven Twee op positie 1: de kernpositie. De lezer zegt: Diep van binnen weet je wat je wilt, maar je doet er niets mee omdat het zo onrealistisch lijkt. Het kan daarom lijken alsof je het niet weet. De andere kaarten kunnen dan informatie geven, om de vrager te helpen zijn wens boven tafel te krijgen.

Op de dwarsliggende positie wordt het gevoel van ‘niet weten’ versterkt.

keltisch kruis‏ blanco goedOnder, achter, boven en voor in het Keltisch Kruis

Onder (positie 3) duidt deze kaart vaak op wel weten wat je wilt, ook al is het een vaag gevoel, maar is het de onhaalbaarheid die wordt versterkt.

Achter (positie 4) is het mogelijk dat de vrager wel weet wat hij wil, maar het al ‘achter zich heeft gelaten’, vanwege de onhaalbaarheid en nu zoekt naar iets wat wel haalbaar is, maar eigenlijk nog steeds dat onhaalbare wil.

Staven 2 op de wenspositie (positie 5), kan erop duiden dat de vrager een wens heeft maar niet weet hoe hij die in vervulling kan laten gaan. Of hij heeft een gevoel dat er ‘meer’ moet zijn, maar heeft moeite het onder woorden te brengen, om er beelden bij te bedenken, omdat hij alles zo ver heeft weggestopt.

Voor, op positie 6, kan de Staven Twee erop duiden dat hij erachter komt wat hij wil, dat zijn verlangen komt opborrelen uit de duisternis waartoe hij het verbannen had.

De steel van het Keltisch Kruis met posities 6 t/m 10

Op de plek van de vrager zelf i.v.m. zijn vraag (positie 7) kan Staven Twee erop duiden dat hij weet wat hij wil, maar niet hoe hij dat kan bereiken.

Op de plek van de omgeving (positie 8) kan het zijn dat Staven Twee duidt op onvrede door te kijken naar wat anderen hebben en te denken dat je dat ook wilt, terwijl dit niet je eigen wens is.

Op de hoop en vrees positie (positie 9) kan Staven Twee erop duiden dat je weet wat je wilt maar vreest het niet te kunnen bereiken.

En in de uitkomst kan het duiden op onderzoeken wat je wilt of weten wat je wilt en daar iets mee gaan doen.

Eigen tarotkaart Staven Twee ervaring

Ik heb dit onlangs zelf nog meegemaakt. Ik weet dat ik wil afvallen. Moeiteloos! Ik wil daar niks voor hoeven doen of laten. Dit heb ik al jaren. Het moet gewoon vanzelf kunnen. Wet van aantrekkingskracht en zo. Onlangs had ik ergens in een legging, op de vraag of het Military Dieet de oplossing zou zijn, Staven Twee liggen. Ik weet alleen niet meer waar. En toen ik Staven Twee daar zo zag liggen, bedacht ik me dat dit Military Dieet niet is wat ik wil. Ik wil moeiteloos! Het moet vanzelf gaan. Ik wil geen honger en ik wil niet alsmaar mijn wilskracht moeten gebruiken om ‘nee’ tegen mezelf te zeggen als ik trek krijg in chips. Ik wil ook gewoon eten, geen pakjes eiwitten. En een glas wijn moet kunnen. Jaren geleden leek mij dat onrealistisch, in de loop der jaren, met meer begrip van de Wet van Aantrekkingskracht, raakte ik toch steeds meer overtuigd dat het moest kunnen. Ik had alleen geen flauw idee hoe. Ik heb er op PSYCH-K manier onlangs ook een protocol op losgelaten om voor mijn Lager Zelf een duidelijk beeld te schetsen van hoe ik dit moeiteloos afvallen voor me zie en aan mijn Lager Zelf de opdracht gegeven om het maar te regelen, want ik weet niet hoe. En blijkbaar hebben mijn vasthoudendheid en vertrouwen geholpen, want ik heb nu het perfecte dieet.

Nachtschadevrij
Ik kreeg het verzoek om nachtschadevrije recepten voor avondmaaltijden te bedenken of te zoeken. Leek me een uitdaging en dat is het ook. Een week geleden heb ik mijn eerste nachtschadevrije maaltijd gekookt. Het lastige is dat je ook een heleboel kruiden niet meer kunt gebruiken en al helemaal geen pakjes voor sausjes.

Na mijn eerste maaltijd was ik verkocht. Ik voelde me opgeladen na het eten, in plaats van duffig. Na drie dagen nachtschadevrij realiseerde ik mij dat ik me ook geestelijk supergoed voel. Ik voelde me al goed, maar nu nog beter. Alsof er een soort duffige deken van me afgevallen was, waarvan ik niet wist dat ik die had. Het bijzondere is, dat ik niet taal naar koekjes, snoepjes, chips enzovoort.

Op een kennismakingsochtend op school, heb ik uit beleefdheid een zelfgemaakt koekje gegeten. Daarna had ik niet de behoefte aan nog meer koekjes. Ik kan nu dus één koekje eten. Op het aanrecht ligt al een week een aangebroken pak koekjes en ik taal er niet naar!

Gisteren ontdekte ik dat ik minder stram ben. Ik dacht dat die stramheid gewoon bij mijn leeftijd hoorde. Niet dus. Ik kan nu op de grond gaan zitten en heel gemakkelijk weer overeind komen. Dit was ook een wens van mij. En liefst zonder sportschool. Ik wandel een uur per dag, en dat vind ik genoeg.

Kortom, toen ik Staven Twee in mijn dieetlegging had, heb ik heel duidelijk bevestigd wat ik wilde, er een beeld van geschetst voor mijn Lager Zelf en het losgelaten. Het universum heeft hier op gereageerd door iemand mij te laten vragen naar nachtschadevrije recepten. Het universum weet ook wel dat ik zoiets leuk vind en dus ga doen.

Havermoutpap met Water

Een andere toevalligheid was dat ik las in een middeleeuws detective verhaal hoe iemand havermoutpap aan het koken was met water en het zo spijtig vond geen zout en klontje boter te hebben voor de pap. Ik las dit, en het leek me een geweldige vervanging voor brood met kaas. Daarvoor dacht ik altijd dat havermoutpap met melk en suiker moest en melk daar ben ik niet zo van. Na twee boterhammen met kaas, wil ik er altijd nog twee en daarna heb ik eigenlijk nog steeds trek. Ik heb ook boterhammen met pindakaas geprobeerd, maar dan heb ik helemaal een hongergevoel. Dus nu maak ik pap van havervlokken met water. Doe er een beetje zout door en een klontje boter op en het smaakt mij uitstekend. ’s Middags zak ik niet in en heb ik geen behoefte aan een zak winegums.

Couscous met dadels

Soortgelijk is mijn couscoushapje. Maak couscous door er kokend water op te gieten en laat 5 minuten afgedekt staan. Roer er kaneel, kardemom en gember doorheen en eventueel een banaantje of ander fruit. Het lekkerst vind ik het met stukjes dadel. Een ware traktatie.

Nu doe ik dit niet om af te vallen en ik mag eten wat ik wil. Ik kies ervoor om op deze manier te eten en het kost me geen enkele moeite. Ik heb geen weegschaal, maar ik merk aan mijn kleding dat ik afval. Dit is dus echt moeiteloos en precies wat ik zocht.

Ik heb ook eens hardop verzucht: Ik wou dat ik zo’n rem had, zodat ik één koekje kan eten zonder gelijk het hele pak leeg te eten. Dat kwam echt uit mijn tenen! En dat heb ik nu dus ook.

Staven Twee – zet een duidelijke wens neer

Staven Twee is dus niet zo’n halfzachte wens, van het zou leuk zijn als, maar gaat niet gebeuren. Nee, Staven Twee kan wijzen op het neerzetten van een duidelijke wens, er een beeld van schetsen en het dan loslaten. Vervolgens kan het dan nog wel nodig zijn om op aangereikte impulsen te reageren.

Ik las gisteren ergens op internet dat ongeveer 30% van de mensen in meer of mindere mate een soort van allergische reactie hebben op aardappelen en groenten van de nachtschadefamilie. Ik weet niet of dit waar is, maar zeker is dat dit verhaal niet voor iedereen op zal gaan. Maar als je al van alles geprobeerd hebt, geen rem lijkt te hebben wat betreft snoep/koek en chips of van stramme ledematen af wilt, dan kun proberen of nachtschadevrij eten iets voor je is. Baat het niet, het schaadt ook niet. Voor meer info over nachtschadevrij eten, gewoon even zoeken op google.

Update 28/4/19

Tegenwoordig eet ik niet meer nachtschadevrij, maar ik eet wel ‘pakjes vrij’. Dat wil zeggen dat ik zo puur mogelijk eet en geen pakjes gebruik als smaakmaker of voor sausjes. En alles het liefst biologisch, maar dat lukt niet altijd. Ik wandel ook geen uur meer, maar ik zet 10.000 stappen. Dat is dus langer, maar ik doe het meestal niet in één keer, maar in twee en soms zelfs drie keer.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00