Tarotkaart De Keizerin

Rider Waite Tarotkaart De Keizerin – vruchtbaar

Globale betekenis: Groei, ontwikkeling, creativiteit. Moeder Aarde. Vruchtbaarheid. Sensuele seksualiteit. Koesterend. Deze kaart duidt over het algemeen op voorspoed, welvaart en groei. Met name natuurlijke groei, zoals je die ook in de natuur kunt waarnemen. Een overvloed aan ideeën.

Rider Waite Tarotkaart De Keizerin

De afgebeelde dame op tarotkaart De Keizerin zit klaar alsof ze poseert voor haar portret. Ik kan me zo voorstellen dat wanneer we niet naar haar kijken, ze lekker achterover in de kussens gaat liggen en de scepter gewoon naast zich neerlegt. Ze hoeft ook niet veel te doen, want de natuur zorgt wel voor zichzelf.

De opgeheven scepter uitlopend in een bol (de rijksappel) symboliseert haar macht over de aarde of haar rijk. Ze draagt een kroon met twaalf sterren. Deze sterren symboliseren de tekens van de dierenriem en hun voortgang langs de hemel. Voor alles is er een juiste tijd en plaats. Het getal 12 is ook gerelateerd aan De Gehangene, de twaalfde kaart van de Grote Arcana. Daar zien we een man ondersteboven aan een kruis hangen. Hij hangt er relaxed bij. Hij heeft alles los gelaten. Dit zou ook de visie van de Keizerin kunnen zijn. Wanneer je aardbeienstekjes hebt geplant, zitten er echt niet morgen al sappige aardbeien aan. Dat heeft even tijd nodig. Je zaait, laat los en de natuur doet haar werk.

De Keizerin draagt onder haar kroon een soort lauwerkrans, maar dan van mirte. Mirte is een symbool van liefde, het huwelijk en vruchtbaarheid.

De parels om haar nek verwijzen naar haar lunaire, vrouwelijke kant. De kogelronde vorm van de parel duidt op volmaaktheid. De zeldzaamheid van parels en de manier waarop ze verborgen zitten in de oester maakt de parel ook het symbool van verborgen kennis en esoterische wijsheid.

De sfeer die uitgaat van de tarotkaart De Keizerin is er een van ontspanning en overvloed. Het graan aan haar voeten benadrukt dit beeld en duidt op een rijke oogst. Het land heeft een natuurlijke waterbron in de vorm van het riviertje waardoor de planten en bomen genoeg water hebben om te kunnen groeien. Je zou kunnen zeggen dat alles aanwezig is om een rijke oogst binnen te halen.

Het symbool in de hartvorm op haar zetel is het biologische symbool voor de vrouw en ook het astrologische symbool voor de planeet Venus. Astrologische Venus is de planeet van de liefde, aantrekkingskracht en schoonheid. Wanneer je het gevoel hebt dat er tekorten zijn in je leven, neem dan eens een dag vrij en trek de natuur in en geniet van de overvloed van de natuur. Dit zal je helpen om de overvloed in je leven te kunnen zien en ervaren.

Numerologisch gezien duidt De Keizerin (getal 3) op het verbinden en in evenwicht houden van Krachten van De Magiër (1) en van De Hogepriesters (2). Wanneer die twee krachten of spanningen in evenwicht zijn, ontstaat er rust en ruimte voor groei en ontwikkeling.

De symbolen op de kaart De Keizerin wijzen overduidelijk op groei, natuurlijke ontwikkeling en vruchtbaarheid. Vruchtbaarheid en creativiteit hangen nauw samen, en creativiteit is dan ook een heel belangrijk aspect van de Keizerin. Zij kan in leggingen duiden op een overvloed aan ideeën.

Citaten

“Als de natuur niet meewerkt, is de arbeid vergeefs.” (Seneca)

“De natuur kan men alleen overwinnen door zich ernaar te schikken.” (Francis Bacon)

“Als we een diepe, duurzame relatie met de natuur konden vormen, zouden we nooit een dier doden om onze eetlust te bevredigen en nooit een aap, een hond of een cavia kwaad doen door er vivisectie op te plegen, opdat wij daar beter van worden. We zouden andere manieren ontdekken om onze wonden te helen en ons lichaam te genezen. Maar de geest genezen is iets totaal anders. Dat gebeurt geleidelijk, als je één bent met de natuur, met die sinaasappel aan de boom, met het grassprietje, dat zich door het cement heen perst en met de heuvels, die door de wolken bedekt, verborgen worden.” (Krishnamurti)

Een toelichting op deze citaten kun je vinden in het artikel Citaten en Tarot.

In de Liefde

Tarotkaart De Keizerin duidt op groei en bloei. En net zoals in de natuur moet je dat de tijd geven. Het graan wordt niet sneller rijp als je aan de halmen gaat trekken. Als maar water geven, kan een averechts effect hebben. Dus leun achterover, geniet van het moment en laat de relatie groeien op een natuurlijke manier.

Terug naar het Rider Waite Tarotkaarten overzicht


De Keizerin uit de Ator Tarot

Ator tarot de keizerin
Ator Tarot De Keizerin: Vruchtbaarheid, creatieve inspiratie, overvloed, moederschap, natuurlijke groeiprocessen.

Ator Tarot eigen: De scepter doet mij denken aan een ijsje. Mijn indruk is maak je niet dik en geniet van je ijsje.


Morgan Greer Tarotkaart De Keizerin

Morgan Greer Tarotkaart De Keizerin

In de Morgan Greer versie van tarotkaart De Keizerin, is de keizerin afgebeeld in een overdadig groen landschap. De overvloedige en vruchtbare natuur wordt nog eens extra benadrukt door de korenaren die ze in haar rechterarm heeft en aan de andere kant naast haar groeien. Koren is verbonden met de godin Demeter. Eigenschappen die aan Demeter worden toegeschreven, kunnen ook van toepassing zijn op de Keizerin. De lotus, het koren en de adelaar zijn allen symbolen voor de verlichte geest. Zij zit dus niet vast in de materie maar heeft er zeggenschap over. De maan aan haar voeten zien we ook bij de Hogepriesteres. Hierdoor wordt haar vrouwelijke, intuïtieve natuur onderstreept.

Betekenissen: Echtgenote, moeder, metgezel. Door warmte en toewijding brengt ze haar geliefden plezier en comfort. Vind praktische toepassing en doel voor ideeën. Omgekeerd: Vereist dat veel gegeven wordt en geeft weinig terug.


Shadowscapes Tarotkaart De Keizerin

Shadowscapes Tarot De Keizerin

Bij de Shadowscapes tarotkaart De Keizerin ligt de nadruk erop dat we scheppen met onze gedachten. Waar we aan denken, waar we met onze gedachten energie aan geven, dat zijn de zaken die we creëren in ons leven. De vlinders duiden op wedergeboorte. Door ons bewust te worden van hoe we onze omstandigheden scheppen, kunnen we ons leven vorm geven zoals wij dat willen. Voor mij is dat een ‘wedergeboorte’. In plaats van speelbal van het lot te zijn, heb ik mijn leven en omstandigheden zelf in de hand, door hoe ik denk en waar ik aan denk. De vlinders duiden ook op vrolijkheid en dankbaarheid, en dat zijn de juiste gevoelens om positieve zaken in je leven te creëren.


Meer info

Tarotkaart de Keizerin kleuren

Het getal drie en de Keizerin

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00