Kelken Acht – koerswijzigingen in het Keltisch Kruis

Tarotkaart Kelken Acht en het donkere bomen bos

tarotkaart kelken achtTarotkaart Kelken Acht duidt op dingen achter je laten en het onbekende in trekken op zoek naar meer voldoening. Dit is een bewuste keuze van degene waarvoor gelezen wordt. Als je kijkt naar de afbeelding dan ziet het gebied waar de afgebeelde persoon naartoe gaat, er kaal en donker uit, als een soort onbekend gebied. Het is ook een beetje eng. Daarom dat ik in deze kaart vaak bestempel als het donkere bomen bos.

Kelken Acht op de posities in het Keltisch Kruis

Op de positie ‘het verleden’ in het Keltisch Kruis duidt Kelken 8 op iets wat de vrager achter zich heeft gelaten, op een bewuste koerswijziging. Die heeft al plaatsgevonden, want het ligt in het verleden. Deze verandering, het trekken naar onbekend gebied, moet wel met de vraag te maken hebben. Het is niet de bedoeling om er zomaar een gebeurtenis uit het verleden in te lezen.

Alle kaarten, moeten gelezen worden in relatie tot de vraag en de twee kernkaarten van het Keltisch Kruis. De betekenis van de kaart verandert niet omdat deze op het verleden ligt, behalve dat het al heeft plaatsgevonden.

Ligt Kelken 8 op de Wenspositie, dus boven de kern, dan duidt Kelken 8 op de wens van de vrager om het roer om te gooien.

Voor, op de nabije toekomst, duidt erop dat het roer omgaat. Maar dit is geen onverwachte keuze, waar de vrager nog totaal geen weet van heeft.

Op de plek van de omgeving geeft Kelken 8 vaak een koerswijziging aan waar de omgeving niets van snapt. Waarom onbekend gebied intrekken, wanneer je het hier goed hebt? Waarom allerlei zekerheden gedag zeggen?

Voorbeelden met Kelken 8

kk-blanco-verleden-kelken8Laten we dit bekijken in een hypothetische situatie. Stel, je wilt gaan schilderen, want daar ligt je hart. Je weet dat dit je voldoening gaat geven, voldoening die je in je baan mist. Je baan aanhouden is geen optie want je wilt gaan schilderen in Italië. Je vraagt je af, hoe deze verandering gaat uitpakken.

Ligt Kelken 8 op de positie van de omgeving, dan zal de omgeving zeggen: “Doe nou niet, alles achter je laten is zo drastisch. Ga schilderen in een lange vakantie, neem een sabbatical.”

Met Kelken 8 in het verleden kun je, in dit voorbeeld, niet zeggen dat het al heeft plaatsgevonden. Maar wellicht is een eerdere Kelken 8 gebeurtenis van belang omdat die ervaring en wat de vrager ervan geleerd heeft, hem kan helpen met zijn huidige vraag.

En dit is interessant, want lees je voor iemand anders, dan denken die vaak dat je precies weet hoe de vork aan de steel zit en dat is niet zo. De kaarten zijn, volgens mij, een manier om voor jezelf alles omtrent je vraag helder te krijgen, voor jezelf. En een beetje daaraan meewerken is de bedoeling en gaat je het meeste opleveren.

Stel nu dat in het verleden, deze vrager in Spanje heeft gewerkt en vakantiehuizen heeft verkocht aan Nederlanders. Hij zegt: “Het was heerlijk. Ik heb genoten van het Spaanse, van het eten, van de nieuwe ontmoetingen, maar ja, toen stortte de markt in en ben ik teruggegaan naar Nederland. Deze ervaring kan mij zeker helpen, want ik spreek goed Spaans en dat zal mij helpen om het Italiaans snel onder de knie te krijgen en mochten mijn schilderijen niet voldoende opleveren, kan ik in Italië bijvoorbeeld parttime voor een makelaar gaan werken.”

Stel nu dat de vrager in het verleden in Spanje heeft gewerkt en zegt: “Ik vond het verschrikkelijk. Die eeuwige zon, ik werd er gek van. Die tapas, niet te eten. En ik miste het oer-Hollandse van koeien in de wei, grillige wolkenvelden boven mijn hoofd”, enz. In dat geval zou die ervaring een inzicht kunnen zijn om niet de Italiaanse grote meesters te gaan volgen, maar de Nederlandse grote meesters en in Nederland te blijven om te schilderen. Maar dan nog, zijn alle kaarten van belang. Het hele plaatje moet ‘kloppen’. En het belangrijkste is, dat de vrager voor zichzelf een conclusie trekt waar hij blij van wordt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00