Tarot Rider Waite Staven Twee – één been?

Tarotkaart Staven Twee – Waar is zijn rechtervoet?

Onlangs vroeg een bezoeker van Tarot Stap Voor Stap waarom het rechterbeen van de afgebeelde persoon op tarotkaart Staven Twee niet zichtbaar is. Goede vraag.

Rider Waite Tarotkaart Staven Twee
Tarotkaart Staven Twee Rider Waite Smith – Jeffrey Purser versie

Eerlijk gezegd, was het mij nog nooit opgevallen, dat het rechterbeen ontbrak. Nu zijn de Rider-Waite-Smith kaarten op mijn site ingekleurd door mijn zoon, dus mijn eerste gedachte was dat onze versie niet klopt.

tarot staven 2 original niet gekleurd
Tarotkaart Staven Twee uit de Pictorial Key to the Tarot

Maar onze versie van de Rider-Waite-Smith Tarot is gebaseerd op de afbeeldingen uit het boek The Pictorial Key van de Tarot van Arthur Waite en deze zijn toch echt de meest oorspronkelijke.

2_of_wands rider waite smith standaard
Staven Twee uit het standaard Rider Waite Smith Tarot Deck

Je zou kunnen denken dat het rechterbeen schuilgaat onder de mantel en de mantel doorloopt tot aan de grond. Maar de vraag is of de mantel wel helemaal doorloopt tot aan de grond. Volgens mij niet. In de versie van mijn zoon valt dat extra op omdat hij iets van schaduw heeft aangebracht onder de mantel.

tarot staven2-universal
Staven 2 uit de Universal Tarot

Ik ben op Google gaan zoeken of anderen iets zeggen over dat ontbrekende been en ik kan er niets over vinden. We gaan er dus blijkbaar allemaal vanuit dat het rechterbeen verscholen is achter de mantel. Mijn zoon heeft daarom onze versie van Staven Twee aangepast naar een versie met langere mantel. Probleem opgelost.

Tarotkaart Staven Twee met langere mantel, versie Jeffrey Purser

Helaas, net als mijn oplettende bezoeker, heb ik nu ook het gevoel dat het ontbrekende of onzichtbare been een betekenis heeft.

Dat het rechterbeen lijkt te ontbreken, sluit mooi aan bij het feit dat Staven Twee de linker staf vasthoudt en niet die aan de rechterkant. Rechts is de kant van de toekomst en actief stappen zetten. Links is verleden en intuïtie. Het is alsof rechts, de toekomst, ontbreekt. En die blijft ontbreken als je niet de juiste stap zet.

Je hebt wel eens dat je weet wat je moet doen en gewoon blijft weigeren. Je hebt het druk er is genoeg te doen. Je werkt hard aan al die andere dingen. Maar dat éne ding, dat ding dat er echt toe doet, dat laat je liggen. Zolang je dat ene ding niet doet, blijft het aanmodderen en bereik je niet je hoogste potentieel.

Persoonlijk kan ik daar wel wat mee. Ik denk al 15 jaar dat ik mijn cursus Tarot voor Beginners als boek zou moet uitgeven. Ik heb me zelfs ooit ingeschreven als uitgeverij bij de Kamer van Koophandel. Maar van dat uitgeven is tot nu toe nog niets terechtgekomen. En juist dat boek op de markt brengen, is misschien wel de stap die ertoe doet.

Dus trek je Staven Twee, dan zou je kunnen kijken of je ook zo’n soort situatie in je leven hebt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00