Tarotkaart voor Dankbaarheid

Dagelijkse tarotkaart om dankbaarheidsgevoel te verdiepen

En je tarotkaarten beter te leren kennen

Je kent vast wel de oefening om 5  (of 3) dingen op te schrijven waar je dankbaar voor bent. Ik doe zo’n oefening een tijdje en dan komt er de klad in. Onlangs ben ik weer begonnen en ik heb daar iets nieuws aan toegevoegd. Nadat ik mijn 5 dingen waar ik dankbaar voor ben heb opgeschreven, trek ik een tarotkaart voor dankbaarheid. Ik doe dat met de Housewives Tarot, omdat ik die Tarot beter wil leren kennen, maar dit kan natuurlijk met iedere tarot.

Het resultaat is zo verrassend voor mij, dat ik het graag met je wil delen.

Waarom vijf dingen opschrijven waar je dankbaar voor bent? De achterliggende gedachte is dat het je energie verhoogt en dat maakt het makkelijker om gewenste situaties en dingen in je leven te creëren. Het verhoogt ook je geluksgevoel. Mensen reageren anders op een blij mens dan op een mopperpot.

Blijkbaar is het menselijk om naar het negatieve te neigen (zie de Huisvrouwen Magiër), en de dankbaarheidsoefening van het opschrijven van een aantal dingen waar je dankbaar voor bent, is een oplossing. Deze oefening wordt trouwens vanuit allerlei hoeken aangeraden. Ik weet niet meer waar ik het voor het eerst las, maar het advies was om niet drie maar minstens vijf dingen op te schrijven. Drie dingen schrijf je gemakkelijk op, zonder er echt bij na te denken of bij stil te staan. Vijf dingen wordt vaak al lastiger en dan moet je echt even nadenken.

De Dankbaarheidstarotkaart

Wat voegt het trekken van een Tarotkaart voor Dankbaarheid toe? Ik trok spontaan en dankbaarheidskaart (het kwam zomaar bij me op om dit te doen), om te kijken of die tarotkaart dan zaken die ik had opgeschreven zou samenvatten, of nog iets zou toevoegen. Verrassend genoeg, voert de dankbaarheidskaart mij vaak naar iets wat eronder ligt, naar diepere gevoelens en inzichten. Ik heb hier veel aan, en het verdiept mijn gevoelens van dankbaarheid.

Magiër - Huisvrouwen TarotZo had ik bij de Magiër het inzicht dat het toevoegen van waarom ik iets op mijn to-do lijst heb staan, in positieve zin bijdraagt aan mijn zin om dat punt ook te doen. Ik had een productieve dag gehad en was dankbaar voor van alles en met name voor het afkrijgen van een aantal zaken. Door de Magiër realiseerde ik mij, dat de reden voor die productiviteit misschien te vinden was in de oefening die ik de dag ervoor had gedaan om positieve emoties toe te voegen aan mijn to-do-lijst punten. Het idee is dat wanneer je een ‘brandend’ verlangen hebt om iets te doen, je het vanzelf gaat doen. Want je wilt het doen! Neem bijvoorbeeld het probleem om op dieet te gaan. Voor veel mensen een kwelling. Voor mij ook. Dat is een doel dat ik wel kan opschrijven, maar niet ga doen, want ik heb er helemaal geen zin in.  Financiële papieren ordenen? Het kan weken op mijn lijstje staan, zonder dat er iets gebeurt. En dat komt, zo leerde ik, omdat ik geen ‘brandend verlangen’ heb om die doelen en subdoelen te doen. En dat klopt. Ik voel eerder een totale afkeer. De oplossing is om een onderliggende positieve reden, een brandend verlangen, te vinden waarom je een doel wilt bereiken. En dat gaat op voor grote doelen, voor kleine doelen en zelfs voor to-do lijst puntjes.

Het leek mij goed advies en ben het daarom gaan oefenen op mijn to-do lijst punten, met als gevolg dat ik op die superdag niet zomaar een aantal to-do punten op mijn lijstje had staan, maar punten waarbij ik een ‘brandend verlangen’ voelde om die te doen. Nu is een brandend verlangen wat overtrokken, maar ik had er duidelijk veel zin in om die punten af te vinken. Dat deze actie goed gewerkt heeft en dat ik daar heel dankbaar voor ben, en beslist moet blijven doen, dat stond niet op mijn dankbaarheidslijstje. Wat er wel op stond was: Dankbaar dat ik punt 1 eindelijk gedaan heb, zonder mij bewust te beseffen dat die tip van to-do punten met een brandend verlangen, de onderliggende reden is waarom het allemaal zo lekker liep. Het mij daar wel bewust van worden en daar diepe dankbaarheid voor voelen, helpt mij om met die actie door te gaan. Anders was er waarschijnlijk alweer de klad in gekomen.

En zoals met alles wat ik leer en helemaal hoteldebotel van ben, wil ik het graag delen. Bij deze dus. En niet vergeten even het verhaal te lezen bij de Huisvrouwen Magiër, want daar staat en de TedTalk video over het neigen naar het negatieve en hoe je een brandend verlangen vindt om to-do-lijstpunten af te vinken.

Trek hier één kaart uit de Huisvrouwen Tarot, voor dankbaarheid bijv. Maar als dagkaart enz. kan natuurlijk ook.

buttontrekhuisvrouwkaart

Of trek een kaart uit de Rider-Waite Tarot:

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00