Top 10 meest bezochte Tarot pagina’s in 2017

Meest bezocht op Tarot Stap voor Stap

Gisteren las ik dat het een blogger-ding is om aan het begin van het nieuwe jaar, een overzicht te publiceren van de top 10 meest bezochte pagina’s van het jaar ervoor.

Vanochtend uit bed gesprongen om te kijken wat de top 10 is voor mijn site. En uiteraard deel ik dat graag me je.

Hier is de top 10 voor 2017

Rider Waite Tarotkaart Het Rad van Fortuin1. Met stip op 1! De pagina Tarotkaarten trekken voor gratis tarot dagkaart en meer. Geen verrassing natuurlijk. Ik gebruik deze pagina zelf ook heel vaak om even snel een kaart te trekken. Niet alleen als dagkaart, maar ook als ik even snel inzicht ergens in wil en voor mijn dagelijkse tarotkaart voor dankbaarheid.

Het trekken van een kaart voor dankbaarheid, kan ik werkelijk aanbevelen!

2. Zilver gaat naar de overzichtspagina voor de betekenissen van de Rider Waite Tarotkaarten. Inderdaad een belangrijke pagina voor het leren lezen van de Rider Waite Tarot. Ik zie het leren lezen van de Rider Waite als het begin van het leren lezen van Tarot in bredere zin. De Rider Waite zit goed in elkaar, en geeft je een basis die het leren lezen van alle andere tarots, die meestal toch afgeleid zijn van de Rider Waite, enorm vergemakkelijkt. Heb je die basis niet, dan denk ik dat het veel moeilijker is om door te kunnen dringen tot de kern van die andere tarot. Maar niet alleen de kern, maar ook de volle breedte ervan. Ik  heb hierover nagedacht, nu ik zo gecharmeerd ben van de Huisvrouwen Tarot. Deze Tarot is eenvoudig, concreet en praktisch voor het dagelijks leven.  Maar wordt vaak gezien als oppervlakkig. De gegeven betekenissen zijn ook miniem. Maar door het begrip van de Rider Waite kaarten, waarop de Huisvrouwen Tarot is gebaseerd, mee te nemen in de interpretatie, krijgt de Huisvrouwen Tarot een volheid met praktische inslag, die mij bijzonder aanspreekt.

3. Brons gaat naar de homepagina. Dit is beslist een belangrijke pagina. Zeker voor nieuwe bezoekers.  Bovendien plaats ik hier af en toe informatie over wat er nieuw is bij Tarot Stap voor Stap.

4. De overzichtspagina met Tarotkaarten Leggingen. Hier kun je tarot legpatronen vinden met toelichting op de posities en meestal ook een uitgewerkte voorbeeld tarotlezing.

5. Het Getal 7 in de Tarot. Verrassend dat deze pagina op 5 staat. Maar het is inderdaad handig om inzicht te krijgen in het getal 7, dat zoveel meer betekent dan alleen succes of spiritualiteit. Inzicht in het getal 7 helpt beslist om de tarotkaarten met dit getal ook beter te begrijpen.

6. Het Keltisch Kruis wordt ook vaak bezocht. Niet vreemd, want na de drie-kaarten-tarotlegging, is het Keltisch Kruis waarschijnlijk het meest gebruikte tarotlegpatroon.

7. Tarot leren lezen in 6 stappen. Op deze pagina kun je lezen hoe ik zelf het leren van tarotkaarten benader en dit is ook de basis voor mijn succesvolle Tarotcursus voor Beginners.

8. De Online Tarotcursus voor Beginners zelf staat op 8. Deze cursus is werkelijk uniek omdat je niet de betekenissen van 78 tarotkaarten uit je hoofd hoeft te leren. De betekenissen worden op zo’n manier aangeboden dat je de betekenissen kunt zien in de afbeeldingen op de kaarten, je inzicht krijgt in de samenhang en je de kaarten gaat begrijpen, waardoor uit je hoofd leren niet meer nodig is.  Het concept sluit eigenlijk aan bij het vaak aangehaalde citaat van Confucius (551-479 v. Chr.):

Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het me herinneren. Laat het me beleven en ik zal het begrijpen.

Rider Waite Tarotkaart De Ster9. Betekenissen van Tarotkaart De Ster. Een fantastische kaart die duidt op hoop, bezieling, nieuw begin en een leidraad is voor het leven. Een kaart die erop duidt dat je zelf de hoofdrol hebt in je leven. Zelf sturing kunt geven aan je leven. Dus op de bestuurdersplek gaan zitten en zelf bepalen wat je wilt en waar je heen wilt.

We worden zo ontzettend beïnvloed door opvoeding en omstandigheden en beperkende overtuigingen daarover, dat het af en toe aan herinnerd worden dat we zelf de sturende kracht zijn in onze levens, erg belangrijk is. Ik kan dat niet genoeg benadrukken. Dit geldt ook voor het lezen van tarotkaarten. Je leest de kaarten of laat de kaarten lezen en dan bepaal je zelf of de getoonde uitkomsten overeenkomen met je doelen of dat je dat helemaal niet wilt. Wil je het niet, pas dan aan wat je doet, je handelingen en je gedachten zodat je gaat in de richting die je wel wilt. In die zin is de tarot dus geen toekomst voorspellen, maar een voorspellende methode om inzicht te krijgen in waar je naartoe op weg bent. Is dat niet de gewenste bestemming? Kies dan een andere weg. Daar ben je vrij in.

10. Het Getal Zes in de Tarot. De zes geeft meer inzicht in de tarotkaarten De Geliefden en De Duivel. Deze twee kaarten lijken tegengesteld aan elkaar, maar door het getal zes hebben ze toch een bepaalde verwantschap.

Het getal zes duidt op ordelijkheid, harmonie en perfectie. Deze betekenissen van het getal zes zijn gemakkelijk te zien in tarotkaart De Geliefden, maar minder gemakkelijk in De Duivel.

De Duivel duidt erop dat op het aardse vlak er ook wetten zijn, dat de zaken ordelijk, harmonisch en perfect geregeld zijn. Dat brengt ons bij de Wet van Aantrekkingskracht. Je zit vast aan gedachten, getoond door het met een ketting om de hals vastzitten aan de duivel, en die gedachten bepalen je wereld.

Verander je overtuigingen en je verandert je wereld. Dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn hulpmiddelen zoals Psych-K, The Work en Huna die je kunnen helpen om je overtuigingen op het niveau van je onderbewuste permanent te veranderen en niet tijdelijk te overschreeuwen met affirmaties en andere tijdelijke oplossingen. In 2018 zal ik hier veel aandacht aan gaan besteden.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00