Blauwe Super Bloedmaan Tarotlegging

Blauwe Super Bloedmaan – Een heftige Maanstand

31 januari 2018

De Blauwe Super Bloedmaan is een bijzonder natuurverschijnsel dat niet vaak voorkomt. Volgens Metro was de vorige 35 jaar geleden. Ik was blij verrast dit in Metro te lezen, want ik had het idee dat mijn leven in elkaar aan het storten was en nu had ik een verklaring. Mijn leven is niet aan het instorten, ik heb gewoon last van de invloeden van de Blauwe Super Bloedmaan. Nu nog een ‘waarom’ vinden. Ik houd van ‘waarom’.

Wat is een Blauwe Super Bloedmaan?

Een Blauwe Super Bloedmaan is een drie-in-één pakket. Als we een tweede volle maan in één maand hebben, noemen we die tweede volle maan in die maand, een blauwe maan. Als de volle maan op haar dichtste punt bij de aarde staat noemen we dat een supermaan. Als de zon, aarde en maan op één lijn liggen, met de aarde in het midden, heb je een volledige maansverduistering en noemen we dat een bloedmaan.

Het lijkt mij een superkrachtige combinatie voor energetische schommelingen en stemmingswisselingen. En die heb ik ervaren!
Voordat we aan mijn ellenlange ellende verhaal beginnen, eerst de legging voor deze mooie maan die je veel kan brengen.
De invloeden voel je misschien al lang, maar waar gaat het heen, wat is de reden, het waarom?

Het Blauwe Super Bloedmaan tarot legpatroon

blauwe super bloed maan tarotlegging

 

Werkwijze: Je trekt gewoon drie kaarten, met of zonder vraag.

Ik heb eerst even nagedacht over de betekenis van deze constellatie en toen gewoon drie tarotkaarten getrokken.

Ik vroeg mij af wat de invloed kon zijn van deze maantoestand. Zonlicht laat ons zien wat er is. Dan heb je de maan met eb en vloed, stromingen, schommelingen, angsten en dergelijke.

Die maan ontvangt tijdelijk geen zonlicht want de aarde staat ertussen. De aarde zie ik als mezelf en mijn leven. Als de maan geen licht ontvangt, zou ik mijn angsten totaal niet moeten kunnen zien, zo dacht ik. Maar de werkelijkheid was anders. Ik begon heel duidelijk te zien hoe mijn angsten mij belemmeren.

Ik denk dat dat  het effect van deze Blauwe Super Bloedmaan is, dat de gebeurtenissen mij dusdanig onder druk hebben gezet, dat ik niet anders kon dan ermee aan de slag gaan. Het was zwemmen of verdrinken(opgeven).

Dit kan natuurlijk voor iedereen anders zijn, dus mijn advies is om even over de constellatie zon, aarde, maan na te denken en dan eventueel met een levensgebied in gedachte de kaarten te trekken en dan te kijken wat je ervan kunt maken.

Ik trok de volgende kaarten

blauwe super bloedmaan tarotlezing

 

Mijn werkzame leven stort in, gevoelsmatig

Het begon vorige week maandag met de mondelinge online tarotles. Die kon door krakende audio niet doorgaan. Internetprobleem of laptopprobleem? Gelukkig geen laptopprobleem, mijn laptop werkt naar behoren. Internet werk niet goed. Een monteur werd ingepland.

Vervolgens websiteprobleem. Ik kon niet meer bij de instellingen, niets opslaan en meer van die ongein. Na een tijd gezocht te hebben naar een oplossing merkte mijn zoon op dat we nu toch wel tegen de limiet van onze kennis en kunde waren aangelopen en misschien iemand moesten inhuren. Echt niet. Het is WordPress. Ik kán WordPress. Dus nog even verder gezocht, oplossing gevonden. Ik blij.

Internet was problematischer. Monteur geweest, beetje aanpassingen gedaan. Alles zou goed moeten zijn. Helaas niet. Het ene moment download snelheid van 120 MBps, volgende moment 3 (drie!). Gisteravond maar weer de helpdesk gebeld, kreeg ik de wind van voren. Alles werkt en ik moest niet zeuren. Niet alleen ben ik dan woest, ik ben ook intens verdrietig. Stel je voor je komt bij de dokter met je aantoonbaar gebroken been en de dokter zegt ‘niks aan de hand, niet zeuren, gewoon doorlopen.’

Vanochtend maar weer de internet helpdesk gebeld en als het goed is, is het probleem nu echt opgelost. Morgen zullen we het weten. Dan is die maan ook weer voorbij, dus ik heb er wel vertrouwen in.

Dat hele internet gebeuren is wat mij betreft één grote energetische, ingewikkelde en ongrijpbare toestand waarop zoveel zaken van invloed kunnen zijn en waar ik geen kaas van heb gegeten. Mijn laptop draait op Windows 10. Weet ik ook geen bal vanaf. En dat is lastig want mijn werkzame leven speelt zich af op internet. Daar heb ik voor gekozen. Dat wilde ik graag, zodat ik overal kan werken en niet aan één plek gebonden ben. Dat is een droom die ik van jongs af aan heb en naar toe heb gewerkt. En ik ben er bijna. Het gaat steeds beter en dan ineens krijg ik al die boven geschetste problemen en ik begon me serieus af te vragen of ik wel op de juiste weg was, of alles maar moest opgeven.

Dat gebrek aan kennis maakt mij kwetsbaar. Ik was ook bang voor dit soort problemen. Die online mondelinge lessen die ik al heel lang wilde geven, heb ik steeds voor me uitgeschoven, vanwege die angst. Het leek me zinloos om me te scholen, want ik zou niet weten waar ik moest beginnen en ook te moeilijk allemaal.

Het grote voordeel van dit hele gebeuren is dat ik me nu in korte tijd enorm geschoold heb. Vandaag zei ik tegen die helpdeskmedewerker dat ik werkelijk geen flauw idee had, wat hij zonet had gezegd, want ik heb hier geen verstand van. En hij zei: “Zo klink je anders niet.” En dat geeft mij kracht. Ik ben lang niet meer zo onkundig als toen deze ellende begon. Dit vermindert het gevoel van kwetsbaarheid. Met nadruk op gevoel, want in werkelijkheid ben ik nog steeds afhankelijk van goed internet en een goed werkende laptop. Maar door al die problemen heb ik mezelf in korte tijd, noodgedwongen, enorm geschoold en snap nu beter hoe het allemaal werkt. Het universum heeft mij een situatie geleverd dat mij houvast gaf en richting om mijn eigen scholing in de hand te nemen.

Dus die heftige energetische schommelingen en stemmingswisselingen kan ik nu wel snappen. En ze waren goed, want ik kan het aan, ik weet meer, ik laat me niet meer zo gemakkelijk inpakken, ik buffel door! Dit is ook wat mijn kaarten laten zien.

Staven 10 kan erop duiden dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Klopt. Ik kreeg zoveel onbekende terminologie over me heen, zoveel mogelijke oorzaken, dat ik het echt niet meer zag zitten. Het fijne van Staven 10 is dat deze kaart er ook op duidt dat je er bijna bent. Dus doorzetten!

Kracht duidt op de innerlijke kracht om je overal doorheen te slaan. Mooi! Dat voelde ik ook wel. Kracht is ook mijn persoonlijke jaarkaart voor 2018. En ik voel hoe ik steeds meer in mijn innerlijke kracht kom te staan.

Op de maankant ligt de Kelken Ridder. Ik heb het even opgezocht op mijn site en dit zijn de betekenissen die ik bij de tarotkaart Kelken Ridder geef:

Zoekt vervulling. Gevoelig, romantisch, op zoek naar de waarheid. Niet altijd even praktisch. Gemakkelijk te beïnvloeden. Nieuwe mogelijkheden. Hij heeft vaak het gevoel niet gehoord of begrepen te worden.

Klopt ook mooi bij de bovengeschetste situatie.

Al met al, ben ik blij dat ik nu meer weet van het medium waar ik op werk. Het is een beetje zoals het hebben van een vracht om weg te brengen, en dan een vrachtwagen uitkiezen als medium om die vracht te verplaatsen. Zonder verstand van die vrachtwagen en hoe je die bestuurd is dat een hachelijke onderneming.

Ik heb mijn gebrek aan kennis van internet en computers danig bijgespijkerd. Daarvoor had ik altijd zo’n onderliggende angst dat internet en laptop het wel moesten blijven doen, want zo niet dan was ik reddeloos verloren. Dat gevoel ben ik kwijt. En dat is een enorme opluchting. Ik wil en kan gewoon doorgaan met mijn werkzaamheden op het internet verder vorm te geven.

Wat mij ook opviel in deze periode, is dat ik vaak gezegd heb: Daar wil ik nog over schrijven. Dat wil ik ik en ga ik doen! Dat vind ik ook mooi passen bij de Ridder van Kelken.

Nog even dit. Ik heb het even zwaar gehad en ik geloof dat deze maanconstellatie mij geholpen heeft. Dat had ik nodig. Misschien heb jij dat niet en merk je niks van deze maan. Dat is prima. Je hebt misschien niet van die lang sluimerende angsten waarvan het de hoogste tijd is dat je je er doorheen werkt. Prijs jezelf gelukkig en geef jezelf een schouderklopje! Het bovenstaande is mijn ervaring, gebaseerd op wat er in mijn leven gebeurde, en heeft geen algemene geldigheid.

Fijne Blauwe Super Bloedmaan!

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00