Tarotkaart Kelken Koningin – Paranormaal

Rider Waite Tarotkaart Kelken Koningin

Globale betekenis: Een warme, zachtaardige vrouw, sensueel en gevoelig. Intuïtief en zeer spiritueel met een vleugje mysterie, die echter dromerig en onrealistisch kan over komen.

Rider Waite Tarotkaart Kelken Koningin

De Koningin van Kelken is duidelijk in haar element dicht bij de zee. Zij zit dicht aan het water en haar kleed en mantel wekken beide de indruk uit water te zijn gemaakt. Haar dichte kelk is versierd met engelen en dierenriemtekens. Ze is gevoelig, intuïtief en paranormaal begaafd. Zij is zich bewust van haar creatieve kern. Zij laat zich inspireren door haar creatieve kern en niet door wat anderen vinden.

De Koningin van Kelken wordt vaak gezien als de meest paranormale van alle hoflieden. De Koningin van Pentakels, met haar pentakel als glazen bol is een goede tweede. De dichte kelk van deze Koningin duidt erop dat ze niet te koop loopt met haar paranormale gaven. Ze kan voor je ‘kijken’ wanneer je dit vraagt. Dan doet ze haar kelk als het ware even open.

De afbeelding wekt de indruk dat de Koningin van Kelken in zichzelf gekeerd is. Zij zal zich bezig houden met haar innerlijke wereld, haar gevoelsleven. Ze doet aan yoga, meditatie en zal veel tijd alleen willen doorbrengen. Zij is artistiek en wordt vaak als een beetje ‘anders’ ervaren. Ze is lief en gevoelig. Soms te gevoelig. Zij is de collega aan wie je niet in het voorbijgaan moet vragen om even op je kantoor langs te komen voordat ze naar huis gaat. Ze zal onmiddellijk denken dat ze iets misdaan heeft en dat ze ontslagen zal worden. De mogelijkheid dat ze een bonus zou kunnen krijgen voor haar werk komt niet bij haar op. Zij doet er goed aan om te leren direct opheldering te vragen wanneer zij niet weet waar iets over gaat, want anders zit zij de hele dag in zak en as.

Vraagt iemand nu of een bepaalde werkplek de juiste is voor hem/haar, dan duidt het trekken van de Koningin van Kelken vaak op het aspect ‘in je element zijn’, wat gunstig is. Je zult je daar voelen als een vis in het water. Het aspect creativiteit wordt benadrukt wanneer andere kaarten zoals de Keizerin of de Maan ook in de legging aanwezig zijn.

Hofkaarten duiden op houdingen, op rollen die je speelt. Het is mogelijk dat je de tarot legt op een probleem en dat de Koningin van Kelken in het Keltisch Kruis komt te liggen op de positie ‘waar het probleem uit voortkomt’. Dit geeft waarschijnlijk aan dat je of te gevoelig of te lief bent. Dit is zeker het geval wanneer er een meer zakelijke kaart in op de uitkomstpositie komt te liggen. Ligt daar bijvoorbeeld de Keizer dan is het stellen en bewaken van je grenzen van belang. De Koningin van Staven duidt op het belang van een zakelijke instelling. Andersom is natuurlijk ook mogelijk. Een tarotlegging kan ook aangeven dat de Koningin-van-Stavenhouding in een situatie niet werkt, en dat je er beter aan zou doen om je op te stellen als een Koningin van Kelken.

Lees voor meer info over de Koningin van Kelken het artikel Koningin van Kelken in het Keltisch Kruis.

In de Green Witch Tarot wordt de Koningin van Kelken neergezet als bijzonder gevoelig. Dit deed mij denken aan HSP. Lees het hele artikel: Is de Koningin van Kelken hoogsensitief (HSP)?

In de Liefde

Kelken Koningin is een gevoelige dame. In sommige gevallen zou je kunnen denken dat ze niet helemaal van deze wereld is en je afvragen in welk sprookjesbos ze woont. Maar deze kaart kan ook duiden op iemand die intuïtief begaafd is en bijvoorbeeld heel goed is in alles wat met het energetische niveau te maken heeft. Trek je deze kaart op een relatievraag, dan is het heel belangrijk om te kijken naar de positie en de andere kaarten om de betekenis te bepalen. Het is mogelijk dat deze tarotkaart duidt op nutteloos dagdromen, zoals ook het geval kan zijn bij Kelken Zeven.  Maar het kan ook zijn dat deze kaart de ‘andere dame’ vertegenwoordigt. En deze kaart kan erop duiden dat je een romantische relatie zoekt, dat je daar klaar voor bent.

Eén van de meest voorkomende vragen aan de tarot is hoe een relatie zich gaat ontwikkelen. Met deze kaart is het mogelijk dat de tarot zegt: Luister naar je gevoel. Zegt je gevoel dat dit de relatie van je dromen is, of weet je eigenlijk ook wel dat dit geen geschikte partner voor je is?

Terug naar het Rider Waite Tarotkaarten overzicht


Koningin van Kelken uit de Ator Tarot

Ator tarot kelken Koningin
Ator Tarot Kelken Koningin: Je in je element voelen. Een vooruitziende blik hebben.

Ator Tarot eigen: Volgens mij kijkt ze blij naar haar kelk. Het stemt haar tevreden. Wat het wezentje is onder op haar troon, weet ik niet. Maar ik zie er niet direct een engel met vis in zoals op de RW-variant. Maar het is wel mogelijk dat het tweede oog op een vleugel is geplaatst en dat het wezentje, met de ‘vleugel’ die naar beneden wijst inderdaad een vis vasthoudt. Dus wellicht toch een engel.

De kelk zie ik als een soort huisaltaar of voorwerp, dat je kunt gebruiken om je op te richten voor meditatie.


Morgan Greer Tarotkaart Kelken Koningin

Morgan Greer Tarotkaart Kelken Koningin

Bij de Koningin Kelken van Waite is de schelp onderdeel van haar troon en staat deze achter haar. Op de Morgan Greer tarotkaart staat de schelp rechts van de koningin. Hiermee wordt zowel haar gevoelige, emotionele natuur aangegeven als dat het mogelijk is dat ze enigszins van de realiteit is afgesneden. Rechts in tarotsymboliek kan duiden op de toekomst, maar ook het denken (en nog wat). Lichtblauw duidt op toewijding en hoge idealen. Zalmroze op menslievendheid en universele liefde.

Betekenis: Een warme en liefdevolle vrouw met grote emotionele diepgang, die ze graag deelt met mensen die in een noodsituatie of in ellende verkeren.

Omgekeerd: Zelfingenomen, ijdel en onbetrouwbaar.


Meer over deze Koningin van Kelken

De Koningin van Kelken kan hoogsensitief zijn zoals je kunt lezen in mijn vertaling en beelden van de Koningin van Kelken uit de Green Witch Tarot.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00