Tarotkaart Kelken Koning

Rider Waite Tarotkaart Kelken Koning – een gevoelige man

Globale betekenis: Gevoelig man, heeft inzicht in de wet van oorzaak en gevolg. Wijs leider. Begripvol. Een goed onderhandelaar, geïnteresseerd in kunst en wetenschap. In positieve zin is het mogelijk dat hij zich niet door zijn emoties laat leiden, omdat hij weet dat hij ook wat zijn emoties betreft, keuze- mogelijkheden heeft. In negatieve zin is het mogelijk dat hij zijn gevoelens verbergt, soms ook voor zichzelf.

De Koning van Kelken zit op een stenen troon die rustig op de woelige zee drijft. Dit geeft aan dat gevoelens en emoties hem niet vreemd zijn. In positieve zin is het mogelijk dat hij zijn gevoelens doorgrond heeft en er mee om kan gaan. Zijn troon blijft immers drijven op de zee.

Anderszins kan dit erop duiden dat hij niet verdrinkt in zijn emoties, waardoor hij mogelijk enigszins koeltjes overkomt. Het is ook goed mogelijk dat hij zijn gevoelens onderdrukt.

De vis op de achtergrond verwijst naar metaforische walvissen en zeemonsters, die je opslokken (Jonas in de walvis) en na drie dagen weer uitspugen. Dit duidt op diepgaande transformatieprocessen. Het is mogelijk dat deze Koning een dergelijk transformatieproces heeft meegemaakt, waardoor zijn innerlijke leven totaal veranderd is, waardoor hij anders tegen de wereld is gaan aankijken.

In meest positieve zin is de Koning van Kelken iemand met inzicht in de Wet van Oorzaak en Gevolg. Hij is zich bewust van het verschil tussen feiten en gevoelens. Hij wordt niet geregeerd door zijn emoties maar is daar meester over. Door zijn invoelend vermogen is hij vaak een uitstekend counselor.

In de Liefde

Kelken Koning duidt meestal op het onderdrukken van je gevoelens. Het kan zijn dat je angstig bent voor heftige emoties of zaken niet wilt voelen. In positieve zin kan Kelken Koning ook duiden op het verwerkt hebben van een emotionele gebeurtenis, bijvoorbeeld een scheiding, en dat je open en vrij een nieuwe relatie kunt aangaan.

In veel relatieleggingen duidt deze kaart op ‘de man van je dromen’, maar of hij dat in werkelijkheid ook is, moet uit de andere kaarten blijken.

Terug naar het Rider Waite Tarotkaarten overzicht


Koning van Kelken uit de Ator Tarot

Ator Tarot Kelken Koning
Ator Tarot Kelken Koning: Mogelijk onderdrukken van je gevoelens. Anderzijds is het ook mogelijk dat je juist niet door je gevoelens wordt overspoeld. Inzicht in oorzaak en gevolg.

Deze Kelken Koning dobbert precies zo op de zee als de RW-variant. Ik zie niets extra’s.


Morgan Greer Tarotkaart Kelken Koning

Het lijkt alsof een inktvis een tentakel nogal strak om het hoofd van deze Koning van Kelken heeft gewonden. Het is ook mogelijk dat hij teveel in zijn hoofd zit en te weinig luistert naar zijn gevoel. Hij staat immers afgebeeld met zijn rug naar het water. De betekenis komt overeen met de betekenis van de Waite Koning Kelken.

Betekenis: Een man van grote compassie en begrip. Hij heeft succes gehad in zijn ondernemingen en heeft vrede en tevredenheid gevonden. Hij is behulpzaam en aardig voor anderen.

Omgekeerd: Egoïstisch, zonder diepgang en met zichzelf ingenomen.


Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00