Tarotkaart Zwaarden Aas – Knoop doorhakken

Rider Waite Tarotkaart Zwaarden Aas

Globale betekenis: Nieuw geestelijk inzicht. Het wezen van lucht (ongrijpbaar). Macht en gerechtigheid. Kracht en vastberadenheid. Knopen doorhakken.

Rider Waite Tarotkaart Zwaarden Aas

Op tarotkaart Zwaarden Aas komt de goddelijke hand van links. Dit duidt op de vrouwelijke, ontvangende en onbewuste kant.

Het tweesnijdend zwaard, met zijn vernietigende en bevrijdende kant, steekt door een kroon.

De kroon is een symbool voor talent en meesterschap. Op één niveau is dit een verwijzing naar de mens als ‘kroon op de schepping’. Op een ander niveau is dit een verwijzing naar de Wet van Manifestatie, dat gedachten scheppingskracht hebben.

De robijnen in de kroon duiden erop dat we meer kunnen dan we denken, dat we krachtiger zijn dan we denken. De robijn wordt namelijk gezien als de koning onder de stenen en er wordt van gezegd dat hij alle krachten van alle stenen in zicht bergt. Tevens wordt de robijn gezien als een steen van koninklijke waardigheid, hartstochtelijke liefde en levenskracht.

De olijfbladeren die aan de kroon hangen zijn een symbool van de vrede. De palmtak aan de andere kant van de kroon wijst op een overwinning. In tarotleggingen duidt de Aas van Zwaarden meestal op de noodzaak om een beslissing te nemen, om je koers te bepalen. Ligt deze kaart in het verleden, dan duidt die kaart op een beslissing die al is genomen. Soms ook staat deze kaart voor een nieuwe manier van denken, van het doorbreken van een oude, niet meer bruikbare, gedachtegang.

In de liefde

Tarotkaart Zwaarden Aas duidt op een nieuw inzicht en/of op knopen doorhakken. Voor relaties kan deze kaart aangeven dat het belangrijk is om een knoop door te hakken. Dit hoeft niet te duiden op de beslissing tussen wel of niet doorgaan met de relatie. Het kan een beslissing zijn over hoe je verder wilt of de beslissing zijn om bepaalde grenzen te stellen, of om een andere houding aan te nemen. Bijvoorbeeld om een paar weken lang, alle negativiteit te mijden. Hierdoor kan de sfeer enorm verbeteren en ontstaat er weer rust in de relatie.

Terug naar het Rider Waite Tarotkaarten overzicht


Ator Tarot Zwaarden Aas

Ator Tarot Zwaarden Aas
Ator Tarot Zwaarden Aas: Nieuw inzicht. Knoop doorhakken. Richt je aandacht op één ding; op de stap die nu nodig is om je doel te bereiken.

Ator Tarot eigen: Meer en meer zie ik de Zwaarden Aas als een kaart die aangeeft dat focus nodig is om een doel te bereiken. Als je een doel hebt, wat voor doel dan ook, dan zijn er vaak meerdere stappen nodig om het doel te bereiken. Door je iedere keer te focussen op een stap en die af te ronden en dan de volgende bij de kop te pakken, bereik je gemakkelijk je doel. Dat doel is je prioriteit.

Wat Zwaarden Aas vaak laat zien is dat je wel een doel hebt, maar dat je handelingen niet reflecteren dat dit doel je prioriteit heeft. Zwaarden Aas is een aansporing om je handelingen af te stemmen op je prioriteit.


Morgan Greer Tarotkaart Zwaarden Aas

Morgan Greer Tarotkaart Zwaarden Aas

Tarotkaart Aas van Zwaarden (Ace of Swords) van Morgan Greer lijkt veel op die van Waite. De standaard betekenissen zijn van toepassing.

Ik denk dat de rode roos aan de ene kant en de witte roos aan de andere kant, benadrukken dat de zwaardenserie niet als liefdeloos en ellendig gezien moeten worden, maar meer als een groeiproces naar geestelijk evenwicht.

Betekenis: Een triomfantelijke overwinning, grote macht of kracht.

Omgekeerd: Zwakheid, verspilling van kracht.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00