Tarotkaart De Wereld – De Cirkel is Rond

Rider Waite Tarotkaart De Wereld

Globale betekenissen: Je manifesteren op het wereldtoneel. De wereld ligt aan je voeten. Afronding, succes, voorspoed. Je plek in de wereld zoeken en/of vinden. De Dwaas heeft de reis volbracht. De cirkel is weer rond. Schrijverskaart.

Rider Waite Tarotkaart De Wereld

De kaart De Wereld stelt het kosmische bewustzijn voor, het uiteindelijke doel, waartoe alle andere kaarten gezamenlijk leiden. Deze kaart symboliseert de uiteindelijke verlossing van de mens, de bevrijding uit het boeddhistische rad van dood en wedergeboorte.

We zien hier een vrouw of hermafrodiete figuur afgebeeld in een ovale krans.

De ovale krans duidt op het wereld-ei en daarmee op de scheppingsmythen waaruit de wereld en hemel zijn ontstaan. De lauwerkrans is een overwinningssymbool. De afgebeelde figuur heeft het Rad van Fortuin overwonnen. Een lauwerkrans is gemaakt van laurierbladeren waarvan gezegd wordt dat het de kracht heeft om de ziel te reinigen.

De afgebeelde figuur is een hermafrodiet of androgyne figuur, niet mannelijk of vrouwelijk, maar allebei. Symbolisch gezien duidt dit op de ultieme eenwording, het herwinnen van de oereenheid, de oorspronkelijke staat van heelheid.

Van de afgebeelde vrouw wordt vaak gezegd dat ze een androgyne figuur is (zowel mannelijk als vrouwelijk).

Er is een verband tussen De Wereld en De Gehangene. Beide figuren hebben hun benen op eenzelfde wijze gekruist. In het stadium van De Gehangene begon De Dwaas een gevoel te krijgen voor die al-eenheid die aan het leven ten grondslag ligt, en in het stadium van De Wereld heeft hij die staat van zijn bereikt.

De in de hoeken afgebeelde wezens zijn dezelfde als op de kaart het Rad van Fortuin, echter zonder boeken. De mens, in het stadium van De Wereld weet, en heeft geen boekenwijsheid meer nodig. De eerste negen kaarten van de Grote Arcana wijzen naar de wereldlijke ontwikkelingsweg, naar het opdoen van kennis. Bij het Rad van Fortuin vindt een omslag plaats waarbij kennis alleen niet meer voldoende is en er gezocht gaat worden naar het omzetten van de kennis in ervaring, in weten van binnenuit. Deze innerlijke ontwikkelingsweg wordt ingeluid door De Kracht en afgesloten met De Wereld.

Vaak wordt De Wereld getrokken wanneer iemand zoekende is naar zijn/haar plek in de wereld. Ook kan deze kaart duiden op de drang om iets te betekenen in de wereld. Dit kan op kleine schaal zijn, maar ook de drang om iets groots te verrichten of om rijk en beroemd te worden.

De Wereld is de kaart van kunstenaars omdat zij iets blijvends in de wereld willen neerzetten en is met name de kaart van schrijvers. Zij willen door de hele wereld gelezen worden.

Wie schrijft, die blijft. (Nederlands Spreekwoord)

In de liefde

De Wereld toont een figuur die in zijn eigen wereld leeft. Voor relaties is dit een kaart die niet altijd even positief is. Het kan erop wijzen dat je een partner zoekt om je bestaansrecht te bevestigen.

Terug naar het Rider Waite Tarotkaarten overzicht


De Wereld uit de Ator Tarot

Ator Tarot De Wereld
Ator Tarot De Wereld: Voltooiing, succes, voorspoed. De wereld ligt aan je voeten. Je plekje in de wereld zoeken. De wereld is ook de schrijverskaart, dus mogelijk betekenis is ook: “Schrijf dat boek!”

Ator Tarot eigen: Ik heb bij deze tarotkaart geen extra beelden.


Morgan Greer Tarotkaart De Wereld

Morgan Greer Tarotkaart De Wereld

Voor de Wereld van Morgan-Greer voldoet de beschrijving van de Waite-kaart prima. De oneindigheid van het universum wordt prachtig weergegeven door sterrenhemel die door het ‘raam’ omgeven door de lauwerkrans zichtbaar is.

Betekenis: Het bereiken van rijkdom en overvloed. Erkenning en beloning voor eerlijke arbeid.
Een verandering in status.

Omgekeerd: Oppervlakkige visie, vreemde verwachtingen.


Shadowscapes Tarotkaart De Wereld

Shadowscapes Tarotkaart De Wereld

De betekenissen van de Shadowscapes Tarotkaart De Wereld en die van Waite komen met elkaar overeen. De betekenissen van de Shadowscapes Wereld zijn:

Tevredenheid en gemoedsrust. Een goed einde, en het einde is in zicht. Het bereiken van evenwicht, versmelting en vermenging, om als geheel, in koor, de verschillende nummers van het leven ten gehore te brengen. De wereld is een kaart van gerealiseerde doelen en welvaart. Het is een staat van voltooiing, maar niet zonder een eigen aandeel van betrokkenheid en hard werken. Wanneer iemands doelen zijn bereikt, is er een ruimte, een rustige ademhaling van een moment in de tijd waarin een gevoel van ultieme vervulling door het bewustzijn stroomt. Het is een wonderlijk en kostbare moment, de bekroning van hard werken, om mee te maken dat je dromen uitkomen en om die lastig te vangen mythische schat, beloofd in sprookjes, te kennen: het verlangen van het hart.


Meer info

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00