De Wereld uit de Tarot: waar voel je je thuis?

Tarotkaart rider waite De WereldDe laatste tarotkaart van de Grote Arcana is De Wereld. Deze tarotkaart omvat in feite de eigenschappen of tarotbetekenissen van alle voorgaande kaarten. De kaart duidt op het individualisme van de tarot Magiër, maar ook op het teruggetrokkene van de Hogepriesteres. De groei en bloei van de Keizerin en de standvastigheid van de Keizer zijn er ook in terug te vinden. Dit maakt de Wereld tot een uitermate complexe tarotkaart.

Wat zegt het kleine tarotboekje over De Wereld? Verzekerd succes, reis, weg, emigratie, vlucht, verandering van plaats.

Omgekeerd: inertie, fixatie, stagnatie, onveranderlijk.

Ik kan me daarin wel vinden. In de praktijk duidt de Wereld op succes, maar vaak gaat daar een periode van eenzaam zoeken of eenzaam ploeteren aan vooraf. De Wereld heeft ook te maken met een reis, een weg, verandering van plaats en emigratie door de veelvoorkomende betekenis van ‘je plekje in de wereld zoeken’. Waar voel je je werkelijk thuis? Dit heeft niet altijd te maken met een woonplaats, maar kan ook duiden op je werkplek of het soort werk dat je doet. In de zin van ‘vlucht’ kan de Wereld duiden op vluchten in een boek of een film. Je even terugtrekken in jezelf. Dit kan heel positief zijn. Gewoon even bijtanken en tot rust komen.

Ik kan me ook goed vinden in de omgekeerde betekenissen. De vier steekwoorden die het tarotboekje geeft, betekenen eigenlijk alle vier hetzelfde. Leven is veranderen, maar soms is dat lastig en willen we dat de dingen gewoon bij het oude blijven. Maar, om maar even een cliché te gebruiken: de wereld draait door.

Veel plezier met het kleuren van Tarotkaart De Wereld

Overzicht Tarotkaarten Kleuren

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00