Tarotlegpatroon De Maan voor Volle Maan Nachten

Volle Maan Tarotlegpatroon – een bron van inzicht

Maandag, 14 november 2016 is het volle maan, en niet zomaar een volle maan, maar een supermaan. De volle maan op 14 november 2016 is speciaal om dat de maan dan het dichts bij de aarde staat sinds 70 jaar. Deze maan kan je helpen om inzichten te krijgen in je diepste angsten of een diepe angst die je tegenhoudt je dromen te bereiken. Het leek mij handig om dit proces te ondersteunen met een tarotlegging.

Ik heb van alles uitgeprobeerd tot ik, ten einde raad, op het voor de hand liggende idee kwam om tarotkaart De Maan als uitgangspunt te nemen. Hieronder het Tarotlegpatroon en de toelichting op de posities.

volle maan tarotlegpatroon

Positie 1 – Je droom

De kaart op positie 1 ligt op de Zon-kant en toont je droom of je doel.

Positie 2 – Wat de Maan ziet of je laat zien
De tweede kaart is wat de maan weerspiegelt. De Maan laat zien wat de uitwerking is van het vasthouden aan een bepaalde diepgewortelde angst of (beperkende) overtuiging.

Positie 3 – Je belemmerende angst of overtuiging
Op tarotkaart De Maan zien we een kreeft uit het water kruipen. Deze heeft te maken met een diepe angst, dat wat er onbewust speelt en je tegenhoudt je droom te realiseren. In het licht van deze supermaan, kun je deze angst onderzoeken, inzien en naast je neerleggen of gewoon meenemen op je pad.

Positie 4- De beschermende werking van de angst
De hond duidt op de beschermende werking van de angst. Angst voor honden, wolven, leeuwen, had in vroeger tijd nut. Als je gewapend met een stok een valse hond (wolf/leeuw/beer) tegenkwam, was het beter om de benen te nemen en in de dichtstbijzijnde boom te klimmen. Die angst heeft dus een beschermende werking of wekt de indruk een beschermende werking te hebben of wordt als zodanig gevoeld.

Positie 5 – Waar de angst je van weerhoudt
Die angst weerhoudt je ook op pad te gaan. Die angst voor wilde dieren kan je er bijvoorbeeld van weerhouden naar het volgende dorp te lopen. En dat kan jammer zijn, wanneer je zielemaatje in het volgende dorp woont.

Positie 6 en 7 – Engel en Duivel
De torens duiden op je Engel en je Duivel. Ik heb ze zo genoemd, omdat we hier te maken hebben met tegenstrijdige gevoelens of handelingen; dat wat we als ‘goed’ ervaren en dat wat we als ‘slecht’ ervaren.

Ik trok hier bijvoorbeeld De Dwaas als mijn engel. De Dwaas duidt op vrijheid, op in het heden genieten van al het moois om je heen. Maar daar kom ik niet aan toe, want als Duivel heb ik Staven 10. Staven 10 werkt zich het apezuur en kan helemaal niets zien, door die bos stokken (al dat werk) die hij voor zijn neus heeft. Ik vond dat schokkend treffend.

In plaat van tarotkaarten kun je voor positie 6 een Engelkaart trekken en voor positie 7 een Pandorakaart.

Positie 8 – De Jods
De zesde kaart zijn de jods. Dit is een geschenk van het universum en levensenergie. De kaart die hier valt kan duiden op wat je krijgt als je Duivel en Engel laat samenwerken, of wat je krijgt als je je angst laat varen.

Trek je Moonology orakelkaart

Je kunt je Volle Maan tarotlezing afsluiten met een Moonology orakelkaart. Meer info over de Moonology orakelkaarten kun je vinden in het artikel over de Nieuwe Maan van 2 januari 2022.


p.s. Het hoeft trouwens geen volle maan te zijn om te te kunnen profiteren van de inzichten die deze legging je kan bieden.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00