Tarot en Tijd

Met de Tarot ‘tijd’ voorspellen

Na het schrijven van het artikel over De Magiër en Willen, bleek dat ik nog nooit mijn gedachten en ervaringen met Tarot en Tijd heb opgeschreven. Vreemd, want ik deel die kennis best wel vaak en ik dacht ook echt dat al opgeschreven te hebben, maar ik kan het op mijn site niet vinden. Bij deze dus.

Als iemand vraagt naar ‘wanneer’ en een tijd wil weten, dan zeg ik altijd, dat dit lastig met de tarot te duiden is. En dat je ongeveer 50% kans hebt op een juiste voorspelling. Iemand moet een tijdsaanduiding niet te serieus nemen en zeker geen beslissingen op baseren.

Hoe bepaal ik tijd met tarotkaarten?

Ik trek één tarotkaart uit het hele spel.

  • Pentakels duiden op dagen
  • Staven op weken
  • Kelken op maanden 
  • Zwaarden op jaren.

Pentakels Aas duidt dus op 1 dag. Pentakels 10 op 10 dagen. Staven 3 op 3 weken. Kelken 5 op 5 maanden en Zwaarden 10 op 10 jaren. Zo eenvoudig is het. Dus een kaart Aas t/m 10 kan gebruikt worden om een tijd aan te geven.

Trek je een andere kaart, dan krijg je geen tijdsaanduiding. Maar het is mogelijk dat een andere kaart wel iets zegt over de toestand. Trek je bijvoorbeeld de Ridder van Pentakels, dan is geduld een schone zaak. De Keizerin is ook zo’n kaart die aangeeft om zaken niet te overhaasten, maar die rustig de tijd te geven om te groeien.

Wanneer ontmoet ik de ware?

Op vragen zoals ‘wanneer ontmoet ik de ware?’ werkt tijd niet zo goed.  De reden hiervoor is dat beperkende overtuigingen, angstige emoties en zo vaak eerst opgeruimd dienen te worden, zodat de mogelijkheid ontstaat om de ware te ontmoeten. Bijvoorbeeld het vertrouwen dat een fijne relatie ook voor jou een mogelijkheid is. Soms is het ook nodig om echt wat te gaan doen. Trekt iemand bijvoorbeeld De Magiër dan is dat een duidelijke aanwijzing om je huis uit te gaan en naar plekken te gaan waar je de ware zou kunnen ontmoeten. Thuis voor de tv gaat dat niet lukken.

Speel ermee maar neem het niet te serieus

Mijn advies is dus, om eventueel met tijd en tarot te spelen, maar er niet te veel waarde aan te hechten, tot je er  een bepaalde zekerheid en gevoel voor hebt ontwikkeld. Ooit, tijdens een tarotcursus, vroeg een cursist wanneer ze haar huis zou verkopen. Dus ik leg mijn systeem voor tijdsaanduiding uit en deze cursist trok Pentakels Aas. Het leek ons een onmogelijkheid dat ze de volgende dag haar huis verkocht zou hebben. Maar dat bleek wel te kloppen. Een kennis vroeg ooit wanneer haar buren zouden verhuizen. Wij trokken Zwaarden 10. En die buren verhuisden inderdaad pas na 10, voor haar, lange jaren. Maar soms klopt het ook niet.

In het geval van een fijne uitkomst, kan die uitkomst helpen om het gevoel van zekerheid, van het vertrouwen dat het gaat gebeuren, vast te houden, wat helpt om die uitkomst te manifesteren. In het geval van een negatieve uitkomst, kan het handig zijn om duidelijk aan te geven aan je manifestatiepartner (het universum, je lager en hoger zelf, of hoe je dat ook ervaart) dat die tijdspanne onacceptabel is en aan te geven wanneer je het wilt. Dat kan helpen.

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00