De Tarot Magiër over willen en tijd
Onlangs vroeg iemand mij of ik niet in de kaarten kon zien wanneer ze overgeplaatst zou worden. Let op: ‘wanneer’. Niet ‘of’. Door het wanneer dacht ik dat we een tarotkaart zouden krijgen die ons een tijdsaanduiding zou geven. Pentakels 10 bijvoorbeeld, wat zou betekenen over 10 dagen. Ik trok tarotkaart De Magiër. Deze kaart geeft aan dat ze het al heeft. Ik dacht hierbij: ze heeft het al, omdat ze erin gelooft. Ze weet zeker dat ze die overplaatsing krijgt.“Het is dan van belang,” zo zei ik, “om dat ook te blijven voelen. Je hebt laten zien dat je het andere werk kunt, iedereen is het daarover eens, dus gewoon wachten tot het rond is.”
Ze had een paar dagen vrij en toen ze weer naar werk ging, werd ze van alle kanten gefeliciteerd met haar overplaatsing. Op het moment dat ze de vraag stelde, wist ze zelf nog van niets, maar blijkbaar was het al rond.
‘Je moet niet zoveel willen.’
Dit voorval met De Magiër, deed me denken aan mijn overdenkingen over ‘willen’ in relatie tot de Magiër. De Magiër heeft namelijk alles te maken met willen en je recht om te manifesteren wat je wenst.
Waarom dacht ik aan ‘de wil’ en ‘willen’? Op een ochtend, nog niet zo lang geleden, werd ik wakker met de gedachte ‘Je moet niet zoveel willen’. Ik schrok daar een beetje van. Ik trok er een tarotkaart op en trok De Magiër.
De Magiër heeft alles in huis om zijn wensen te manifesteren. Maar om iets te manifesteren moet je wel eerst iets ‘willen’. Voor moeiteloze manifestatie, is het van belang om het niet te willen in de zin van ‘ik wil dat en ik heb het niet’. In de zin van de Wet van Aantrekking geef je dan de boodschap af dat je ‘iets niet hebt’ en de toestand van ‘niet hebben’ zet zich voort. Als je moeiteloos wilt manifesteren is het van belang om het al te hebben. Zo’n beetje als wanneer je iets bestelt bij Bol.com, dan weet je dat het de volgende dag bezorgd gaat worden, of je kunt het dezelfde dag nog afhalen bij AH als je daarvoor het schokkende bedrag van 99 eurocent hebt betaald.
Nu kan ‘Je moet niet zoveel willen’, ook duiden op met veel dingen tegelijkertijd bezig zijn en niet meer zien hoe je alles voor elkaar gaat krijgen. Ook daarmee schep je een negatieve manifestatie energie.
‘Je hebt niks te willen.’
Een variant op ‘Je moet niet zoveel willen.’ is ‘Je hebt niks te willen’. Stel nu dat je als kind vaak te horen hebt gekregen dat je niks te willen hebt, en gewoon moet eten wat de pot schaft, je moet kleden met de afdankers van je oudere zus. Of nog erger: ‘dat is voor ons niet weggelegd.’ Je kunt hier later ook nog last van hebben, omdat je in je systeem, de overtuiging hebt zitten dat je niets te willen hebt, je hebt nergens recht op. Wanneer je dan iets wilt, dan is het mogelijk dat je niet krijgt wat je wilt, omdat de basis- of onderliggende overtuiging ‘je hebt niets te willen’ dat niet toelaat.
Dit kun je gelukkig heel gemakkelijk oplossen met Dynamind. Een superhandig instrument waar je echt iets aan hebt en je Magiër-zijn ten goede komt. Door alle belemmerende overtuigingen op te ruimen, wordt je steeds meer wie je echt bent, gelukkiger en beter in staat je wensen te manifesteren.
Om te manifesteren heb je het soort van willen nodig waarmee God de wereld heeft geschapen. Het is een stevig willen, een willen met de zekerheid dat het er ook komt. Het is een keuze voor iets. Dit wil ik en niet iets anders. Als we zeggen: ik wil het, dan is dat vaak in de zin van: “Ik zou het graag willen, maar dat is niet voor mij weggelegd. Het is niet binnen mijn bereik.” Je zekerheid ligt dan op het vlak van ‘niet krijgen’.
Dat zijn zo een paar overdenkingen waar je naar kunt kijken wanneer je De Magiër trekt. De Magiër laat je weten dat het voor je is weggelegd, dat je het kunt bereiken. Geloof erin. Houd je eraan vast. Geloof in jezelf. Maar de Magiër kan je niet helpen als beperkende overtuigingen je dwarsbomen. Doe iets aan de beperkende overtuigingen en je kunt bereiken wat je maar wilt.