Tarot: “Als je er maar niet naar gaat leven!”

 Tarot Zweverig?

Ik vind de tarot fascinerend, maar is het niet een beetje zweverig? Je hoort ook vaak genoeg zeggen ‘je moet er niet naar leven!’ Wat heb ik er dan eigenlijk aan?

Mijn antwoord en gedachten hierover:

Rider Waite Tarot Pentakels Drie
Je krijgt advies van de architect en abt. Dat lap je aan je laars?

Ik ben blij met deze vraag. Ik denk dat de mate van zweverigheid van jezelf afhangt. Tarot is een middel om inzicht te krijgen in allerlei vragen die je hebt, om die vragen helder te krijgen, om te bepalen wat je wilt. De kaarten kunnen vervolgens ook laten zien hoe je kunt komen waar je naartoe wilt. Je kunt je afvragen of je met een bepaalde persoon in zee moet gaan, als zakenpartner bijvoorbeeld. De kaarten kunnen dan aangeven dat je eigenlijk niet het type bent om samen te werken. In dat geval kun je dat meenemen in je beslissing. Dat wil niet zeggen dat je niet kunt gaan samenwerken, maar je kunt bepalingen inbouwen zodat je ieder verantwoordelijk bent voor een deelgebied en op dat gebied zelf beslissingen neemt zonder dat je steeds moet overleggen.

De meest gestelde vragen aan tarotlezers gaan over de liefde. Zal ik nog een leuke man of vrouw tegenkomen om mijn leven mee te delen? De kaarten kunnen aangeven dat er nog struikelblokken zijn. Bijvoorbeeld dat je een eerdere relatie nog niet hebt verwerkt en daardoor iedere kandidaat argwanend bekijkt. Die houding zal het moeilijker maken om iemand te vinden. En soms zeggen de kaarten: kom dan van die bank af en ga mensen ontmoeten! Het is een beetje zoals dat mopje van die man die dagelijks in zijn gebeden smeekte om de loterij te mogen winnen. Op een gegeven moment konden de engelen het niet meer aanhoren en aartsengel Michael ging naar Petrus om te vragen deze man alsjeblieft de loterij te laten winnen. En Petrus antwoordde: Ik zou het graag doen, maar dan moet hij wel eerst een lot kopen!

De Tarot kan je dus laten zien wat je beter wel kan doen en wat je beter niet kunt doen om je doelen te bereiken. Je kunt een vraag van alle kanten bekijken met tarot en vaak geeft de tarot een invalshoek waar jezelf niet opgekomen zou zijn. Waar dat dan vandaan komt weet ik niet. Ik zie het vaak een beetje als een dialoog met mijn intuïtie of mijn hoger of lager zelf. En gewapend met al die inzichten kun je dan veel beter beslissen wat je in een bepaalde situatie het beste kunt doen.

Ik denk dat de opmerking dat je er niet naar moet leven, meer te maken heeft met paragnostische uitspraken waar je geen inzicht krijgt in hoe jezelf in een situatie staat. Volgens mij is de tarot een nuchter instrument. Maar dat komt misschien omdat ik zelf nogal nuchter ben.

===

Misschien ook interessant voor jou:

Green Witch Tarot Pentakels VierTarotkaarten lezen: Over de vraag, legpatroon en interpretatie

Wat een tarotlegging kan doen is informatie geven over de situatie waarnaar gevraagd wordt en info over wat je zou kunnen doen of zou moeten laten, om het gevraagde te bereiken. Dan heb je, in mijn opinie, een legging waar je iets aan hebt. Lees verder >>

 

Rider Waite Tarotkaart De Hogepriesteres

Wat is Tarot?

Hoe is de Tarot ontstaan? Is Tarot een gewoon kaartspel of is het een mysterieus instrument om de toekomst te voorspellen? Lees verder >>

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00