Hofkaarten uit de tarot moeilijk?

Houvast voor het lezen van de tarot hofkaarten

Vraag: Ik vind de hofkaarten uit de tarot altijd zo moeilijk te interpreteren, kan je voor hun betekenis een houvast geven?

Antwoord: Ja zeker, want hofkaarten zijn niet zo moeilijk.
Hofkaarten duiden vaak op houdingen, eigenschappen, gedrag van onszelf. Ze verwijzen naar hoe je een situatie bekijkt en aanpakt. In eerste instantie is dat waar ik naar kijk. Iedereen is af en toe de Page van Zwaarden of de Koning van Pentakels. Pas in tweede instantie zou ik zeggen dat een hofkaart duidt op iemand in je omgeving.

tarot - hofkaarten

Het is niet zo dat een koning uit de tarot alleen kan duiden op een volwassen man in je omgeving en een schildknaap alleen kan duiden op een  jong kind. Iedereen heeft het mannelijke en vrouwelijke in zich en iedereen heeft een ‘jong kind’ in zich. Maar meer nog dan dat, duiden de schildknapen op een onderzoekende, leergierige geest. Die hoop ik ook nog te hebben wanneer ik 96 ben.

Hofkaarten uit de tarot duiden dus op je houding in verband met je vraag. Stel dat je problemen hebt op je werk, je voelt je angstig en bent bang je baan kwijt te raken. Het is mogelijk dat het probleem gedeeltelijk door je eigen houding wordt veroorzaakt. Dit kan uit de kaarten naar voren komen bijvoorbeeld door een Koningin van Kelken op de derde of achtste plaats in het Keltisch Kruis. De Koningin van Kelken zou kunnen aangeven dat je te gesloten bent en (te) gevoelig en/of onzeker overkomt. Wanneer er in de uitkomst de Koning van Pentakels of de Koningin van Staven ligt, kan die tarotkaart erop wijzen dat het goed is om je te realiseren wat je waard bent (Koning van Pentakels) en dat je er goed aan zou doen wat beter in je eigen kracht te gaan staan en je zelfstandigheid te laten zien (koningin Staven). Immers, wanneer je uitstraalt dat je geen vertrouwen hebt in jezelf, zullen mensen in je omgeving daar dienovereenkomstig op reageren.

Oefeningen om greep te krijgen op de tarot hofkaarten

Leg de vier Tarot Pages (Schildknapen) voor je neer. Stel je voor dat alle vier in dezelfde schoolklas zitten. Wat is hun houding in de klas, hoe verschillen ze van elkaar qua aanpak van het schoolwerk?

Je zou je kunnen voorstellen dat de Page van Pentakels zo gefixeerd is op het schoolwerk dat hij niet hoort en ziet wat er om hem heen gebeurt. De Page van Staven wil constant het woord en zit de hele tijd met zijn vinger omhoog om de aandacht van de juf te trekken. De Page van Bekers tekent in zijn boeken en schriften en de Page van Zwaarden zit om zich heen te kijken omdat hij bang is dat een klasgenoot hem met propjes gaat bekogelen of zijn boterhammetje wil wegpakken. Een andere vraag die je kunt bekijken is hoe ze een boodschap zullen overbrengen of hoe ze aan hun eerste baantje beginnen, bijvoorbeeld vakken vullen of een krantenwijk lopen. Probeer dit zo uitgebreid mogelijk te beschrijven. Je kunt dan ook bekijken hoe de verschillende Pages zullen samenwerken. Een goede manier voor dit soort werk is om gewoon aan één stuk door te schrijven zonder te censureren. Niemand hoeft te lezen wat je opschrijft, dus gewoon doorgaan met schrijven en je intuïtie zal gaan spreken.

Doe hetzelfde voor de Tarot Ridders. Je kunt je afvragen hoe ze een taak uitvoeren in het huishouden of op de werkvloer. Wat heb je aan de verschillende ridders op een bouwproject? Hoe volgen ze opdrachten op?

Kijk dan naar de Tarot Koninginnen. Je kunt je afvragen hoe hun vrouwelijke energie in het dagelijkse leven tot uiting komt, maar ook voor welke liefdadigheidsprojecten zij belangstelling zouden hebben of welke kledingstijl bij hen past.

Tenslotte de Tarot Koningen: Hoe komt hun mannelijke energie in het dagelijks leven tot uiting? Hoe zijn ze thuis en op de werkvloer? Wat voor soort winkel/zaak zouden ze kunnen hebben en hoe zouden ze die runnen?

De vier series uit de tarot

Stel je nu voor hoe in het gezin van de Pentakels het avondmaal genuttigd wordt, en hoe het er bij de Staven, de Bekers en de Zwaarden aan toe gaat. Wat zullen ze eten, hoe dekken ze de tafel, waar gaan de gesprekken over?

Wie ben jij?

Je kunt ook uit de serie hofkaarten een hofkaart trekken voor jezelf en die interpreteren. Vervolgens kun je hofkaarten trekken voor al je familieleden, vrienden en collega’s.  Dit helpt misschien ook om inzicht te krijgen in de eigenschappen van elke hofkaart.

Trek je tarot hofkaart

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00