Tarot, hoe formuleer je een tarotvraag?

Rond Tarot hangt een sfeer van verplichte rituelen en richtlijnen. Je moet een spel tarotkaarten opbergen in een zijden doek. Je moet de tarotkaarten trekken met je linkerhand. Je moet mediteren voordat je een kaart kunt trekken. Je mag je eerste tarotspel niet zelf kopen, het moet je gegeven worden. De vraag moet goed geformuleerd zijn, anders heeft een tarotlegging geen zin. Ja/nee vragen (gesloten vragen) mogen niet. Allemaal onzin.

Wanneer een zaak ingewikkeld is, of er spelen tegengestelde belangen, of je zit zelf vol twijfels, of je hebt het gevoel dat je iets ontgaat, dan kan het lastig zijn om de vraag te formuleren. Voor de Tarot is dat geen probleem. De Tarot helpt je er graag bij!

Werkwijze

Denk aan de situatie en bedenk een aantal vragen. Schrijf die vragen op. Dat helpt om ze niet te vergeten, maar ook om geconcentreerd te blijven op de situatie. Soms helpt deze methode om ineens de juiste vraag te pakken te krijgen. Hoe weet je dat je de juiste vraag hebt? Je ‘voelt’ dat. Je ‘weet’ het. Gebeurt het niet, dan is dat geen probleem. Je hebt nu een tijdje aan je situatie gedacht, er als het ware op gemediteerd, en je kunt gewoon vragen:

  • Geef me een inzicht, invalshoek of aangrijpingspunt om deze situatie te ontwarren.
  • Wat is nu eigenlijk mijn vraag in deze situatie?
  • Wat zou mijn vraag moeten zijn om de situatie overzichtelijk te maken?
  • Ik zie door de bomen het bos niet meer, graag advies!
  • Wat ontgaat mij hier?
  • Wat moet ik weten over deze situatie?
  • Wat is het onderliggende probleem in deze situatie?

Voor dit soort vragen zou ik het tarotlegpatroon van het Keltisch Kruis gebruiken, omdat het Keltisch Kruis een vraag van verschillende kanten belicht.

Meer artikelen voor Tarot Beginners >>

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00