Wat dragen de Tarot Koninginnen?

De Koninginnen uit de Tarot gaan Shoppen

In het kader  ‘hoe leer je de hofkaarten kennen‘ was ik vandaag aan het surfen op internet op zoek naar jurken die de Koninginnen uit de tarot zouden willen dragen. Immers iedere tarot koningin heeft een distinct eigen karakter en daar hoort een kledingstijl bij. Probleem is dat er erg veel jurken zijn, dus het was moeilijk kiezen. De Koningin van Kelken was erg in haar nopjes met ongeveer alles, maar de Koningin van Zwaarden vertikte het om welke jurk dan ook ‘leuk’ te vinden. Ik heb het toen maar opgegeven.

Nog even verder surfend, kwam ik onderstaande outfit tegen op Zalando.nl en en kreeg het gevoel dat de Koningin van Staven deze outfit helemaal geweldig zou vinden:

tarot koningin staven
Vooral vanwege dat ‘mouwen opstropen’.
“Dat zouden meer mensen moeten doen!” zei de Koningin van Staven en wierp een veel betekenende blik op de Koningin van Kelken. Deze sloeg daar helemaal geen acht op, want ze had een outfit gevonden die het voor haar helemaal was.

de nieuwe outfit van de koningin van kelken uit de tarot
De Koningin van Zwaarden die eerst zo tegendraads was, begon ineens belangstelling te tonen en dat kwam door deze outfit:

outfit van de koningin van zwaarden uit de tarot
Wij (de drie andere koninginnen en ik) waren een beetje verwonderd over haar keus voor een geel colbert. Dat leek ons zo opzichtig voor haar, want eerder had ze alle jurken afgewezen als zijnde te opzichtig.

De Zwaarden Koningin keek ons minachtend aan. Zo van jullie snappen ook niks. “Zo’n geel jasje is juist heel leuk bij de rest. En die voering, die je ziet bij de omgeslagen mouwen van het jasje, past perfect bij het tasje!” sprak zei verrukt.

“Maar die blouse dan?” vroeg de Koningin van Pentakels, “vind je die niet een beetje te frivool?”

“Helemaal niet, antwoordde de koningin van Zwaarden. “Er er staat trouwens bij ‘dit luchtige ding, oogt zwierig, zomers en zakelijk tegelijk’.” Ze legde extra nadruk op het woord ‘zakelijk’.

En nu was het de beurt van de Koningin van Pentakels. Die vond alles nogal ‘goedkoopjes’. Ik vond dat ze moest kiezen. Bij de Koningin van Pentakels werkt dat gelukkig. Bij de Koningin van Zwaarden niet.
Tot onze stomme verbazing koos de Koningin van Pentakels voor deze outfit:

outfit tarotkaart koningin pentakels
“Dat kan ik best hebben, hoor”, zei zij gedecideerd. “Alleen dat rokje, is misschien een beetje ‘te’. Ik zou er een gewone witte kokerrok bij dragen. Maar ik moest een stijl kiezen, en deze stijl vind ik leuk voor af en toe. Om in te gaan shoppen bijvoorbeeld. Maar ik zou alles kopen van betere kwaliteit.”

“Je bedoelt duurder,” merkte de Koningin van Zwaarden fijntjes op.

“Kwaliteit kost natuurlijk meer, maar blijft langer mooi, en uiteindelijk ben je goedkoper uit!”

De andere drie tarot koninginnen luisterden al niet meer, ze hadden het al zo vaak gehoord. De Koningin van Kelken was bloemetjes jurken aan het passen, de Koningin van zwaarden blijkt verzot te zijn op schoenen met gemene stiletto hakken, en de Koningin van Staven was naar het reisbureau, om een reisje uit te zoeken naar een warm land, om plezier te kunnen hebben van haar nieuwe outfit.

Andere artikelen in deze tarot serie

Deze serie artikelen waarin de hofkaarten aan het woord zijn, was enorm leuk om te schrijven. Ik zag en hoorde het allemaal gebeuren in mijn hoofd. Ik hoefde het alleen maar op te schrijven. Soms was ik ook totaal verrast door wat een hofkaart ineens kon zeggen, zoals de boute uitspraak van de Koningin van Zwaarden aan het eind van het verhaal over het maken van armbanden in hun eigen stijl. Ik was totaal verbijsterd; niet alleen van de uitspraak van de Koningin van Zwaarden, maar ook van het feit dat de andere drie koninginnen hier geen weerwoord op hadden. Ik ook niet trouwens.

In het verhaal over de motto’s van de Ridders, verraste de Ridder van Pentakels mij, met het mooie inzicht dat de Ridder van Zwaarden nogal de neiging had om weg te vluchten als het hem te moeilijk werd en dan altijd aan die vlucht een draai wist te geven, zodat het geen vlucht meer leek. In hetzelfde verhaal geeft de Ridder van Kelken een prachtige speech over het belang van een goed natuur- en milieubeheer.

De Tarotkoninginnen en hun wensen voor Moederdag

De lijfspreuken van de Koninginnen uit de Tarot

De motto’s van de Schildknapen

De motto’s van de Tarot Ridders

De Koningen uit de Tarot en hun motto’s

Armbanden maken met de Tarotkoninginnen

Halloween op Slot Pentakels deel 1

Halloween op Slot Pentakels deel 2

Koningin Pentakels test het cadeautip programma

Oudejaarsavond op Slot Gladius

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00