Gelukkig 2015 en Oudejaarsavond op Slot Gladius

Kerst-tarot Zwaarden-KoninginOudejaarsavond bij de Tarot Familie van Zwaarden

Van tijd tot tijd ‘praten’ de tarot hofkaarten tegen mij, en dat schrijf ik dan maar op, want doe ik dat niet, dan blijven ze zeuren. Vandaag wil de Koningin van Zwaarden iedereen een heel mooi 2015 wensen en laten weten dat Oudejaarsavond altijd op Slot Gladius (Latijn voor zwaard) gevierd wordt. De Koningin van Zwaarden staat erop. Het hele jaar door worden belangrijke activiteiten bij de Pentakels gevierd, maar Oudejaarsavond wil de Koningin Zwaarden iedereen bij haar op bezoek hebben.

De Koningin van Pentakels gaat hier graag in mee, want de Spartaanse tuinaankleding van de Koningin Zwaarden is veel minder brandgevaarlijk dan die van haar.

Ook hebben de Zwaarden veel minder dieren op hun terrein, een belangrijke overweging als je veel vuurwerk wilt afsteken. De paarden en hazewindhonden van de Zwaarden worden tijdelijk gestald op Slot Pentakels.

Ik was dus bezig op te schrijven dat de paarden zolang naar Slot Pentakels gaan, en ineens kwamen daar die hazewindhonden bij. “Echt?” vraag ik.

“De Zwaarden hebben altijd jachthonden gehad, vanwege de snelheid, net als onze gedachtegang. Je kunt hierbij ook denken aan ‘snel als de wind'”, vertelt de Koningin Zwaarden. “Wind is één van onze belangrijke elementen. Tegenwoordig jagen we niet meer, maar we houden nog steeds van snelle honden. Daarom vangen we gepensioneerde hazewindhonden op.”

Nu weten we gelijk waarom de Ridder van Zwaarden altijd zo’n haast lijkt te hebben. Het is zijn taak om de honden flink te laten rennen.

Voor het grote feest wordt de Ridder van Zwaarden door zijn ouders op pad gestuurd om flink vuurwerk in te slaan. Dat doet hij maar al te graag, want hij is dol op vuurwerk afsteken. Zijn paard is beladen met een flinke lading vuurwerk, en kijkt terecht behoorlijk angstig! Zijn broer, de Page van Zwaarden vindt vuurwerk maar niks en loopt de hele maand december rond in een T-shirt met de slogan “Je bent een rund, als je met vuurwerk stunt.”

 

Het befaamde bloempotbroodje van de familie Gladius

bloempotbroodjeHoe ziet het feest eruit bij de Zwaarden? De Koningin van Zwaarden trekt alles uit de kast voor een mooie jaarwisseling. Er wordt een oliebollenkraam ingehuurd die de gasten de hele avond van verse oliebollen en appelflappen voorziet.

Er zijn hapjes en drankjes in overvloed. Op  het verwarmde terras worden vuurkorven geplaatst waarin bloempotbroodjes worden gebakken. Vooral de kinderen genieten hiervan.

En om 12 uur is er een fantastische vuurwerkshow met siervuurwerk en genoeg knallen om alle boze geesten weer voor een jaar op afstand te houden.

Een heel mooi, gelukkig en overvloedig 2015!

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00