Kerst Tarotlegpatroon

Een tarotlegging in de vorm van een Kerstboom

kerstboom-tarot-legging-1

In deze interessante kerstlegging  zijn alle belangrijke elementen voor kerst aanwezig: Een ster in de top, geschenken voor jezelf en voor anderen, nieuw leven, hoop en liefde!

Betekenissen van de posities:

  1. Wat is jouw ster (zegen), die helder straalt?
  2. Welk cadeau heeft het Universum voor jou?
  3. Welke gave heb jij om te delen met de wereld?
  4. Wat is je cadeau voor jezelf?
  5. Welk “nieuw leven” wordt er geboren in jouw wereld?
  6. Wat geeft je hernieuwde hoop en vertrouwen voor het nieuwe jaar?
  7. Hoe kun je liefde verspreiden met je dierbaren?

Voorbeeld kerst-tarotlegging

Ik heb deze legging voor mezelf uitgeprobeerd en ben er zeer tevreden over. Ik trok de volgende kaarten:

tarotconsult kerst tarotlegging

Mijn ster: De Kluizenaar bewaart het overzicht. Hij kijkt waar hij staat, wat was en waar hij naartoe wil. Ik denk dat de Kluizenaar ook duidt op het geven van tarotcursussen en tarotconsulten, om andere mensen te helpen bij hun zelfontwikkelingsprocessen.

Pentakels Vijf is een kaart van kommer en kwel en angst voor armoede. Als ‘gave van het universum’ is een positieve interpretatie op zijn plaats en is deze kaart te interpreteren als ‘hulp van het universum wanneer het moeizaam gaat’.

De Hogepriester duidt op mijn gave om te delen met de wereld. Ik zie de Hogepriester altijd als de kaart die duidt op iets willen onderwijzen en ik geef graag Tarotles.

Wat geef ik mezelf? Staven vier. Dit is de oogst kaart, maar ook een kaart die kan duiden op een plan. Ik denk dat deze kaart duidt op het belang van dankbaar zijn, van vieren wat ik heb bereikt en van de overvloed die om mij heen aanwezig is. Ik heb ook een strak plan voor de nieuwe opzet voor de tarotcursus voor beginners, met een online leeromgeving. En daar sluit de Ridder van Zwaarden mooi bij aan.

Welk nieuw leven wordt er geboren in mijn wereld? Hierop trok ik dus de Ridder van Zwaarden en deze kaart duidt op snelheid. Ik zie dit als het idee van de nieuwe leeromgeving en dat is giga veel werk en een beetje snelheid is wel gewenst. De tijd vliegt! Zeker zo tegen het eind van het jaar.

Wat geeft mij hernieuwde hoop en vertrouwen voor het nieuwe jaar. Zwaarden Twee. Ik vind dat lastig want het is nogal een twijfelkaart. En twijfelen daar ben ik een ster in. Ik denk dat het doen van de Zwaarden Twee oefening mij kan helpen om twijfel te overwinnen en uit die visualisatie hernieuwde hoop en vertrouwen te winnen.

Hoe kun je liefde verspreiden met je dierbaren? Kelken Aas duidt op liefdevolle gevoelens, op een gevoel van heelheid. Wanneer ik die harmonie in mezelf weet te bewaren, dan straalt dat vanzelf uit op mijn omgeving.

Kaarten voor jezelf trekken

Gebruik het Kersttarotlegprogramma on de tarotkaarten voor jezelf te trekken. Het is de tweede legging, direct na de Sinterklaas tarotlegging.

Tarotlegging met toestemming overgenomen van Biddy Tarot. Afbeeldingen: Jeffrey Purser

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00