Pandora stijl armbanden van de Tarot Koninginnen

De Tarot Koninginnen ontwerpen armbanden

zonnevlecht chakra koningin staven
Zonnebloemen en leeuwen – de symbolen van de Koningin van Staven

Een tijd terug ben ik begonnen met het maken van chakra- en manifestatiesieraden van Pandora-stijl kralen. Ik vind ze mooi en door de grote hoeveelheid kralen en bedels kun je iets samenstellen dat geheel aan je eigen wensen tegemoet komt.

Nadat mijn eerste lading kralen was binnengekomen, begon ik enthousiast met het maken van armbanden voor de zeven belangrijkste chakra’s. Voor de zonnevlecht (derde chakra) koos ik zonnebloemen om het ‘zonnige’ aspect van de zonnevlecht te benadrukken en leeuwen voor persoonlijke kracht.

De Koningin van Staven merkte op dat dit ‘haar armband’ was. Waarop ik onmiddellijk de Koningin van Kelken hoorde zeggen: Ik wil er ook één.

Koningin Kelken

Voor de Koningin van Kelken zocht ik door mijn voorraad naar geschikte blauwe kralen voor het element water, een belangrijk symbool voor de serie van Kelken. Maar dat wilde de Koningin van Bekers niet. Ze wilde groen. Ik vond dat werkelijk nergens op slaan, tot ik zag dat de Koningin van Kelken ‘zeegroen’ bedoelde. Het zachte zeegroen past goed bij haar dromerige persoonlijkheid.

Koningin van Pentakels

Vervolgens besloot ik om ook voor de Koningin van Pentakels en de Koningin van Zwaarden een armband te maken.

Voor de Koningin van Pentakels dacht ik aan de druiventrossen, pentakels en rood als basiskleur. Verrassing! De Koningin van Pentakels wilde geen rood. “Als de Koningin van Kelken niet binnen haar kleur hoeft te blijven, waarom ik dan wel?”

“Welke kleur wil je dan?” vroeg ik aan de Koningin van Pentakels. Zij wilde ook groen. Voor de symbolen koos ze een pentakel en twee wijnglazen.

De andere drie Koninginnen en ik, merkten op dat we de wijnglazen qua kleur niet vonden passen bij de rest van de armband. Het kon de Koningin van Pentakels niks schelen. Ze houdt van een wijntje, maar drinkt nooit te veel, want dat zou ongepast zijn, gezien haar status en druiven zijn een belangrijk symbool van haar serie.

Koningin Zwaarden doet ons sprakeloos staan

Terwijl de Koningin van Pentakels bezig was haar armband samen te stellen zat ik me af te vragen wat ik had om een armband te maken voor de Koningin van Zwaarden om de collectie compleet te maken. Ik had geen zwaard en ook geen vogel, maar wel een vlinder. Voor de kleur dacht ik aan zwart en wit, en op dat moment was de collectie zwart-wit erg beperkt.

set koningin zwaarden
De bloedrode set van de Koningin Zwaarden.

Gelukkig wist de Koningin van Zwaarden zelf wat ze wilde. Ze wilde een armband van rode kralen, rozen, één vlinder en één bedelkraal. “De rozen symboliseren, net als de kleur rood, dat liefde het allerbelangrijkste is in het leven. Het klinkt als een cliché,” zei de Koningin van Zwaarden, “maar het is één van de grote waarheden van het leven dat ook als de liefde je pijn en verdriet heeft gebracht, je nooit de Liefde moet opgeven.” Vervolgens zei ze dat ze een ketting wilde, die paste bij de armband, met in het midden de Eiffeltoren.

“Dus niet alleen keren we onze natuurlijke kleuren de rug toen, maar we verloochenen ook onze symbolen,” merkte de Koningin van Pentakels sarcastisch op.

“Ik houd van Parijs,” antwoordde de Koningin van Zwaarden.

“We houden allemaal van Parijs,” zei de Koningin van Pentakels. “Iedereen houdt van Parijs. Waarom moet jij de Eiffeltoren als symbool hebben?”

Waarop de Koningin van Zwaarden hooghartig antwoordde: “Parijs is, en dat is altijd al zo geweest, de stad van de intelligentsia. De Eiffeltoren is een perfect symbool voor de serie van Zwaarden.

Ik zag de monden van de andere koninginnen open zakken. Sprakeloos keken ze haar aan.

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00