Shadowscapes tarotkaart De Ster

Dans mee met De Ster
shadowscapes tarotkaart De Ster

Het verhaal

Zilveren gerande voetstappen, glijden op zilveren stromende beken met zilver stralend sterrenlicht dat de nacht etst in zilveren banen. Er is geen zon. Er is geen maan. In de gedempte stilte van de zwartste nacht, slechts een spoor van sterren blinkt als een fortuin aan diamanten op het fluwelen tapijt van de hemel. De rivier van de Melkweg stroomt langs de hemel in een waterval van sterachtige speldenprikken, en ze danst naar beneden langs die baan waar de hemelse rivier stroomt naar de zilver geëtste aardse wateren.

Water en aarde en lucht worden tot een enkel element in haar aanwezigheid. Loop over de ene, zwem door de andere, het doet er niet toe wat, want de elementen zijn wat zij wil dat ze zijn. Ze danst, en haar voeten zijn zo licht, er is maar de geringste verstoring van rimpels op haar waterige dansvloer. Ze danst de dans die de sterren hebben gechoreografeerd in hun millennia van neerkijken op de aarde. Het is hun stille hulde aan de brandende geest waarvan zij getuigen zijn geweest. Het is de dans en de stroom van het menselijk leven, gecondenseerd in een pure essentie van pijnlijke schoonheid. Het is Hoop in een visuele vorm.

Ze rekt en strekt, zwaait en buigt, springt naar onmogelijke hoogten op de maat van een tempo dat klopt in het stille pulseren van de sterren boven. Een waterval van rivierdruppeltjes komt voort uit haar wervelende vorm. Waar een druppel valt, ontspruit langzaam een bloemrijke rank.

Ze danst onvermoeibaar door de nacht, onmenselijke en toch de mensheid belichamend in heel haar wezen. Wanneer de gloed van de dageraad de oostelijke hemel raakt, trekt ze haar zilveren mantel strak om zich heen. Er is een plotselinge vermoeidheid in haar ogen, maar ook triomf. Ze loopt naar het zich langzaam oprollende tapijt van de Melkweg, terug naar haar zustersterren in de nacht, waar zij stralen en wachten op de volgende ware nacht om weer te dansen.

Betekenis

Weer hoop hebben, geloof in de toekomst, inspiratie. Het vinden van de rustgevende en stille plek in je wezen van sereniteit, rust, te midden van problemen, harmonie, geven zonder voorbehoud, delen en vrijgevigheid. De hardheid van het daglicht of zelfs maanlicht is verdwenen, en er is niets dan de rust en de niet-oordelende ogen van de sterren. Dat geeft een vredigheid, ruimte om bij elkaar te brengen, voor te bereiden en de geest te verheffen. Laat twijfels en angsten gaan in de omhelzing van de nacht. De sterren zijn altijd symbolen van begeleiding en hoop, het licht om je naar huis te leiden. Een veerkrachtige vis, de karper, symboliseert kracht, doorzettingsvermogen, moed en vastberadenheid van de geest. De chrysanten, symboliseren een lang leven en zijn ook een symbool van hoop.

Ik heb er niet zo veel mee, met bovenstaand verhaal van de Ster. Wat ik eruit haal is dat ze haar eigen dans danst, maar ook een door de sterren gechoreografeerde dans. Wat ik interpreteer als dansend haar levensopdracht uitvoeren. Ze heeft de elementen onder controle. Wat wil zeggen dat ze controle heeft over haar leven. Ze is verankerd in haar middelpunt, ze weet wat ze wil en kan, en is in harmonie met alles om haar heen. Ze heeft plezier in het leven en haar levensopdracht.

Wanneer je deze kaart trekt, kan dit een aanwijzing zijn om jezelf naar die stille plek in jezelf te brengen, waar je rust en inspiratie kunt vinden. Je mag hoop hebben en geloven in een betere toekomst. Dans jezelf door je plichten heen. Geniet van het moment.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00