De Tarot Koninginnen en hun wensen voor moederdag

Verlanglijstjes van de Tarot Koninginnen-moeders

Vandaag was ik op zoek bij Bol.com naar spirituele bestsellers en kwam ik het boek “400 Spirituele Bestemmingen” tegen. Onmiddellijk hoorde ik de Koningin van Staven zeggen: “Dat wil ik!”

tarotkaarten kelken koninginIk ben toen eens gaan kijken of ik iets kon vinden voor de Koningin van Kelken. Dat bleek helemaal niet moeilijk. Zij wilde graag een waterkan.  Een gewone glazen kan of van eenvoudig aardewerk. Met een boeket veldbloemen. Zonder bloemen mag ook. En beslist geen dure! Tweedehands van Marktplaats of uit de kringloopwinkel heeft ze liever dan een duur exemplaar. Ik vind een waterkan verrassend goed passen bij de koningin van Kelken. Water is haar element en ze heeft een soort ‘karaf’ in de hand. Blijkbaar heeft ze  ‘iets’ met karaffen. Ook de nadruk op ‘niet duur’ en de voorkeur voor tweedehands vond ik goed bij haar passen.

De Koningin van Pentakels wilde wel een kruidenset. We vonden een uitstekende minikweekset voor slechts € 7.99. “Daar kun je geen buil aanvallen,” merkte zij op.  Hoewel de Koningin van Pentakels bekend staat om haar uitgesproken geloof dat goedkoop duurkoop is, wil ze haar kinderen nooit en te nimmer op kosten jagen.

De Koningin van Zwaarden houdt van het leren van nieuwe dingen en wil al jaren de Haindl Tarot leren. ‘Een echte uitdaging voor mijn intellect”  noemt ze die tarot. Ook kumihimo sieraden vlechten staat op haar lijstje.  Op YouTube kun je zien hoe deze 10o0 jaar oude, Japanse vlechttechniek in zijn werk gaat. “Het resultaat oogt heel professioneel!” vindt de Koningin van Zwaarden. Het ontwerpen van patronen, het uitproberen van verschillende kralen in verschillende afmetingen, dat alles spreekt haar erg aan.

Nu voel ik me altijd erg verwant aan de Koningin van Staven, maar met dat boek met 400 spirituele bestemmingen, daar heb ik eigenlijk niks mee. Ik zou het wel door willen bladeren, en misschien een aantal bestemmingen willen toevoegen aan mijn bestemmingenlijst, maar ik hoef dat boek niet te hebben.

brandani kan met zonnebloemenIk vroeg de Koningin van Staven of ze niet nog een tweede keus had. “Ja, die kan met zonnenbloemen, maar dat mocht niet van jullie!” antwoordde zei.

“Jullie” zijn in dit geval de koninginnen van Pentakels en Kelken, die in koor riepen ‘Veel te duur!”

“En vergeet niet die toon te vermelden,” zei de koningin van Staven verongelijkt. “Je zou denken dat het kindermishandeling is om zo’n kan voor moederdag te vragen.”

“Moederdag is een dag waarop kinderen hun waardering voor hun moeder laten zien, en als moeder kun je dat teruggeven en versterken door iets te vragen waar iedereen plezier in heeft.  Zoals een kruidenset. De kinderen kunnen meehelpen met planten, de kruiden zien groeien, helpen oogsten en natuurlijk opeten”, licht de koningin van Pentakels haar keuze toe.

“En een waterkan die staat bij ons op tafel bij het avondeten en gebruik ik ook voor limonade. Zo zien de kinderen dat de kan die zij hebben gegeven, liefdevol gebruikt wordt. Het is niet zomaar een ‘ding’, merkt de Koningin van Kelken op.

“Hoe zit dat dan met die Haindl Tarot van de Koningin van Zwaarden? Daar hebben de kinderen toch zeker niks aan? vroeg de Koningin van Staven.

“Misschien wel, misschien niet” zei de Koningin van Zwaarden. Als ik die tarot ken, kan ik ze misschien een consult geven. En ze zien wel dat ik die kaarten bestudeer, ik doe er echt iets mee, en dan weten ze dat hun geschenk in de smaak is gevallen. En iedere keer als ik met die kaarten werk, denk ik liefdevol aan mijn kinderen. Zo draagt dat bij aan onze goede relatie.”

De Koningin van Staven keek bedachtzaam: “Zo had ik het nog niet bekeken.”

“Dat komt omdat je altijd wérkt,” merkte de koningin van Kelken op.

“Ik werk graag omdat ik plezier heb in mijn werk! Maar ik kom er wel op, ik bedenk wel iets. Ik ben dol op koekjes bakken. Een taartvorm, een taartenbakboek, koekjesuitstekers. Dat zijn dingen die ik heel leuk zou vinden om te krijgen. ”

De andere koninginnen vonden dat een uitstekende keuze en ik ook, want in koekjes bakken en taarten maken, kan ik me wel vinden.

Interessant is dat de koninginnen intuïtief cadeauwensen hebben die  ‘ervaringen’ geven in plaats van ‘dingen voor de heb’. Uit onderzoek is gebleken dat we van ervaringsgerichte aankopen gelukkiger worden omdat herinneringen zijn gemaakt van ervaringen. Nieuwe spullen, zo zeggen de onderzoekers, zijn even leuk, maar na een tijdje worden ze ‘gewoon’ en geven ze niet meer hetzelfde geluksgevoel als in het begin. Een leuk uitje, een fijne vakantie, een avondje spelletjes spelen, een middag gezellig met de Hama kralen in de weer, dat zijn ervaringen die blijven je je hele leven bij en al die mooie ervaringen verhogen dus het persoonlijke geluksgevoel.

Zoek je een cadeautje voor iemand? Gebruik eens het Tarot Cadeautip online programma.

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00