In vier stappen een tarotlegging interpreteren

Hoe interpreteer je een tarotlegging?

beer leest tarot
Lees de tarot voor een beer

Vaak wordt mij gevraagd hoe ik het interpreteren van een tarotlegging aanpak. Ik heb dat geanalyseerd en ik doe dat in vier stappen die ik hieronder graag met je deel.

TIP! Het lezen van een tarotlegging is op te splitsen in verschillende stappen, waardoor het lezen van een legging makkelijker en overzichtelijk wordt.

  • In eerste instantie kijk je naar de betekenis van iedere kaart in de legging en houdt daarbij rekening met de positie waar de tarotkaart ligt (bijv. verleden of toekomst) en de gestelde vraag.
  • Ten tweede kijk je naar de onderlinge verbanden tussen de tarotkaarten in het legpatroon: zit er een opbouw in of juist tegenstrijdigheden?
  • Ten derde kijk je welke waarschuwingen en adviezen door de verschillende kaarten in de legging worden gegeven.
  • De vierde, tevens laatste stap, bestaat eruit om de gegevens uit de eerste drie stappen samen te vatten in een heldere conclusie, waarmee antwoord wordt gegeven op de gestelde vraag.

Als je er niets van kunt maken

tarot geen touw aan vast te knopen

Als je geen touw kunt vastknopen aan de legging, dan nog helpt het stappenplan om een aanknopingspunt te vinden. Vertel eerst gewoon wat iedere kaart globaal betekent. Tegenstrijdigheden vallen je dan vanzelf op. Het zijn namelijk vaak de leggingen die tegenstrijdige gedachten van de vrager over de vraag weergeven, die moeilijk te interpreteren zijn. Stel dat iemand na lange tijd single te zijn geweest weer een relatie wil. In dat geval kan de tegenstrijdigheid zijn dat deze persoon wel verbinding zoekt maar niet zijn/haar ‘duur’ verworven onafhankelijkheid wil opgeven.

Het belangrijkste is om niet ‘dicht te slaan’ en dat kan gebeuren wanneer je denkt dat je van een tarotlegging niks kunt maken. Als je rustig en ontspannen blijft en erop vertrouwt dat er wel een ingeving naar bovenkomt, dan gebeurt dat ook.

Een laatste redmiddel

Een andere manier om het aanknopingspunt te vinden, is om de kaarten uit de legging bij elkaar te rapen, te schudden en dan weer uit te waaieren en het aanknopingspunt eruit te trekken. Wel eerst de legging opschrijven, zodat je de kaarten weer in hun oorspronkelijke volgorde kunt neerleggen.

Bekijk ook de video: Zo maak je het tarot verhaal

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00