Osho Bron Meditatie

osho zen tarotkaart de bron vuur aasVoor de cursus Osho Zen Tarot heb ik de Bronmeditatie bij Tarotkaart De Bron, Aas van vuur, opgenomen als mp3 bestand. Hieronder  de uitgeschreven versie van deze meditatie en daaronder de link naar de mp3.

Ga ontspannen zitten … wees stil … en sluit je ogen… en wees zo stil dat het lijkt alsof je totaal bevroren bent. Dit is het juiste moment om naar binnen te keren.

Raap al je energie bij elkaar, je totale bewustzijn en spoed je, met een diepe intensiteit en gevoel van urgentie, naar dat innerlijke centrum. Dit centrum bevindt zich vijf centimeter onder je navel, binnenin je lichaam.

Sneller … en sneller… Dieper … en dieper….

Terwijl je dichter bij het centrum van zijn komt, daalt er een grote stilte op je neer. En binnenin een vrede, een zaligheid, een licht dat je hele binnenste vult. Dit is je oorspronkelijke wezen. Dit is je boeddha.

Op dit moment, neem je waar dat je niet het lichaam bent, niet de geest, niet het hart, maar dat je de waarnemer zelf bent, puur bewustzijn. Dit is je verborgen boeddha-natuur, je ontmoeting met het universum. Dit zijn je wortels.

Ontspan je…

Ontspan je… en wees de stille getuige.

Je begint te smelten als ijs in de oceaan. De ruimte waar je je bevindt, wordt een oceanisch veld van bewustzijn. Je bent niet langer afgescheiden… je bent één met het bestaan. Je bent een boeddha, het is je natuurlijke staat. Het is niet een zaak van zoeken en vinden. Je bent het al, nu, op dit moment.

Verzamel al de bloemen, de geur, de vlam en het vuur, het onmetelijke, en breng het met je mee terwijl je terugkomt.

Kom terug, stil, als een boeddha.

Sluit een paar seconden je ogen en herinner je het pad en de bron die je hebt gevonden en de boeddha-staat die je hebt ervaren.

Op dit moment ben je de meest gezegende persoon op aarde. Jezelf herinneren als een boeddha is de kostbaarste ervaring, want het is je eeuwigheid, het is je onsterfelijkheid. Het is je totale bestaan. Je bent één met de sterren en de bomen, de lucht en de oceaan. Je bent niet langer afgescheiden.

Het laatste woord van Boeddha was, sammasati[1].

Herinner je dat je een boeddha bent — sammasati.

mp3: Osho_bron_meditatie

[1] Sammasati betekent herinner je dat je een boeddha bent.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00