kleurplaten zwaarden ridder

Motto van Tarot Zwaarden Ridder: Aanvalluhhh!

tarotkaarten zwaarden ridderHet witte boekje zegt over deze dappere tarot ridder: In volle galop en in aanvalshouding.

Divinatie duiding: bekwaamheid, dapperheid, behendigheid, verdediging, vaardigheid, vijandschap, wraak, oorlog, vernieling, weerstand, tegenstand, verval.

Omgekeerd: onvoorzichtigheid, onbekwaamheid, buitensporigheid.

In de aanvalshouding

Zwaarden hebben te maken met het element lucht en dit element heeft weer te maken met het denken en communicatie, met zaken beredeneren, erover discussiëren. De Zwaarden Ridder gaat niet letterlijk met je op de vuist, maar sabelt je neer met woorden. Er is geen speld tussen te krijgen en het kan heel onredelijk overkomen. Jouw kant van de zaak wordt niet meegewogen, als de Ridder van Zwaarden een grief heeft. Hij meent dat de aanval de beste verdediging is en hij is vaak een bekwaam redenaar.

Hij vindt zichzelf vaak heel dapper dat hij een strijd niet uit de weg gaat, maar soms bedenkt hij die strijd zelf.

Andere duidingen

Bovenstaande duiding is slechts één van de vele duidingen die mogelijk zijn. De Zwaarden Ridder galoppeert naar links. Je zou dit kunnen zien als ‘naar binnen toe’. Of wel, hij is bezig aan zichzelf te werken. Mogelijk is ook dat wanneer iemand deze kaart trekt, zijn gedachten heel snel gaan, dat nieuwe ideeën over elkaar heen buitelen.

Wat ik het meeste tegenkom in de praktijk is dat de Zwaarden Ridder duidt op iemand die vol overgave ergens voor gaat, maar geen goed plan heeft. Hierdoor loopt hij later tegen problemen aan die hij had kunnen voorkomen, als hij eerst even had nagedacht. Anderzijds, als je nooit begint, kom je ook nergens en soms zie je pas de problemen als je eenmaal bent begonnen. Het is dan wel zaak om je niet te laten stoppen door die problemen.

Tarotkaarten Kleurplaat: Zwaarden Ridder

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00