kleurplaten staven koning

Tarot Staven Koning een krachtige persoonlijkheid

tarotkaart staven koningOver de tarotkaart de Koningin van Staven melde het kleine boekje dat zij meer aantrekkingskracht heeft dan De Koning van Staven. De Staven Koning is volgens mij ook heel charismatisch, maar introverter dan zijn extroverte eega.

Het boekje zegt: De fysieke en emotionele aard toegewezen aan deze tarotkaart is donker, vurig, lenig, geanimeerd, hartstochtelijk, edel. Hij houdt een bloeiende staf vast en draagt zoals de drie overeenstemmende kaarten in de andere kleuren een zogenaamde hechtingskap (cap of maintenance) onder zijn kroon. Hij staat in verband met het symbool van de leeuw, die afgebeeld is op het blazoen aan de achterkant van zijn troon.

Divinatie duiding: donkere man, vriendelijk, landsman, meestal gehuwd, eerlijk en gewetensvol.

Omgekeerd: goed maar streng, nors maar tolerant.

Het symbool van de leeuw zien we ook op de troon van de tarotkaart Koningin van Staven. De leeuw is een veelvoorkomend symbool in de heraldiek.

Waar komt dit gebruik vandaan? Ten tijde van de kruistochten gingen ridders steeds zwaardere harnassen dragen en werd er gevochten met dicht vizier. Hierdoor kon je niet meer zien wie wie was. Om de vijand en de eigen ridders te kunnen herkennen werd gebruik gemaakt van wapenschilden. En natuurlijk ga je als ridder geen lief konijntje op je schild zetten. Een krachtdier als leeuw, beer, olifant of adelaar is veel imposanter. Een leeuw staat voor kracht en natuurlijk overwicht zoals we hebben gezien bij tarotkaart De Kracht. In de heraldiek is ook de kleur was van belang. Rood, groen, blauw en zwart zijn de officiële kleuren. Rood staat voor moed en opoffering. Groen voor mildheid en hoop. Blauw voor wetenschap en waarheid en zwart voor gevaar en kracht.

De leeuwen op de troon van de tarot Koningin zijn rood (boven haar hoofd) en op die van de koning zijn ze zwart. De koning geeft hiermee zijn kracht aan. Het is geen man om mee te spotten. De koningin is moedig en opofferingsgezind.

Minder gebruikelijke kleuren zijn Paars voor waardigheid, Oranje voor waarheid, bruin voor macht, goud of geel voor wijsheid en rijkdom, en zilver of wit voor trouw.

Tarot Kleurplaat: Staven Koning

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00