De Spierballen van de Hogepriesteres uit de Tarot

De Tarot Hogepriesteres, hoeder van je innerlijke bron

Tarotkaarten Rider Waite HogepriesteresWaar gaat de tarotkaart de Hogepriesteres nou eigenlijk over?

Het kleine boekje geeft ons: geheimen, mysterie, de niet ontsluierde toekomst; indien de Vrager mannelijk is: de vrouw die hem interesseert; de Vrager, indien vrouwelijk; stilte, volharding.

Omgekeerd: hartstocht, morele of fysische ijver, geestelijke beperkingen, oppervlakkige kennis.

Ja, ja, als een man deze tarotkaart trekt, kan die er dus op duiden dat de kaart slaat op een vrouw die hem interesseert. Waarom hadden we dat dan niet bij de Magiër? Die tarotkaart kon duiden op de Vrager, indien mannelijk. Maar over een vragende vrouw wordt niet gerept. Ik vind dat inconsequent en mijn innerlijke boekhouder houdt daar niet van.

Oppervlakkige kennis als betekenis voor de Hogepriesteres omgekeerd, heb ik wel een ‘yes-gevoel’ bij. Rechtop duidt deze tarotkaart erop dat alle wijsheid binnenin je zit. Omgekeerd kan deze kaart zeker duiden op oppervlakkige kennis, zonder die diepgang van het putten uit je innerlijke bron. En dat brengt ons weer dichter bij de kern van deze tarotkaart, namelijk de betekenis van “intuïtie”. En wat is nu intuïtie? Wanneer weet je of het stemmetje dat je hoort je intuïtie is of iets anders? Er wordt gezegd dat je intuïtie het altijd bij het juiste eind heeft. Je kunt de uitkomst van handelingen met 100% zekerheid voorspellen als je luistert naar je intuïtie. Het zou dus mooi zijn als er een 100% zekere test zou zijn, om te bepalen wat je intuïtie te zeggen heeft.

Er is zo’n test. Namelijk spiertesten.

Hierbij de tarot kleurplaat De Hogepriesteres

Overzicht Tarotkaarten Kleuren

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00