Tarotkaart het Oordeel: Gij zult niet oordelen!

Tarotkaart Het OordeelTijd om op te staan! roept tarotkaart Het Oordeel

Tarotkaart Het Oordeel is een belangrijke tarotkaart in verband met de wet van manifestatie (the secret) omdat je oordeel vaak haaks staat op wat je wenst, waardoor het gewenste zich niet kan manifesteren. Deze tarotkaart duidt vaak op oordelen die er voor zorgen dat een wens zich niet kan manifesteren.

Het kleine boekje zegt over Het Oordeel: verandering van positie, vernieuwing, resultaat.

Omgekeerd: zwakheid, lafhartigheid, simpelheid; ook: deliberatie, beslissing en veroordeling.

Veroordeling is volgens mij de belangrijkste betekenis van de tarotkaart Het Oordeel. Afkeuren van andere meningen en levenswijzen is de meest voorkomende betekenis van Het Oordeel. Ook het afkeuren van bepaalde eigenschappen van jezelf komt veel voor en het negatief praten over en tegen jezelf. Bijvoorbeeld jezelf dom of een sukkel noemen omdat iets niet direct lukt of omdat je een fout maakt.

In wezen heeft de tarotkaart het Oordeel te maken met oordelen in brede zin. Oordelen over jezelf, oordelen over anderen, oordelen over situaties. Dat een kopje koffie ‘lekker’ is, is een oordeel. Dat de koffie ‘niet te zuipen’ is, is ook een oordeel. We oordelen de hele dag door en vooral vooroordelen halen ons uit het heden weg.

In positieve zin is het Oordeel zeker een tarotkaart die duidt op vernieuwing. En dan vaak in de zin van ‘wakker geschud zijn’ waardoor je in staat bent de dingen anders te gaan zien. Dit houdt ook weer verband met oordelen. Beperkende overtuigingen zijn immers oordelen ergens over.

Het kan zinvol zijn om echt een rustig moment te kiezen voor het kleuren van de tarotkaart Het Oordeel. Zo’n moment waarbij je een half uurtje ongestoord kunt kleuren. Je kunt dan van het kleuren een soort meditatie maken. Vaak gaat dat gepaard met interessante inzichten over de kaart die je aan het kleuren bent. En omdat Het Oordeel best een lastige kaart, is kan het meditatief kleuren zeker helpen om je begrip van deze tarotkaart te verdiepen.

Overzicht Tarotkaarten Kleuren

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00