Tarot Kleurplaten Pentakels Koning

Tarotkaart Pentakels Koning, Bourgondiër bij uitstek

tarotkaart pentakels koning om zelf te kleurenDe tarotkaart Koning van Pentakels is een echte Bourgondiër. Hij houdt van lekker eten en drinken. Als zakenman zal hij dan ook graag uit eten gaan met zijn klanten. Wanneer Kelken Negen regelmatig in tarotlezingen voor een Koning-van-Pentakels-type opduikt, is het mogelijk dat die persoon te vaak en te diep in het glaasje kijkt.

Witte boekje

In het witte boekje lees ik: De figuur vraagt niet om nadere beschrijving: het gelaat is eerder duister en suggereert passieve moed. Het symbool van de stierenkop komt herhaaldelijk voor op zijn troon. Het teken van deze kleur wordt voorgesteld als een schijf (schild of blazoen) waarop een pentagram gegraveerd is. Dit teken geeft de typische overeenkomst weer van de vier elementen met de menselijke natuur en van datgene wat deze elementen regeert.

Primaire duiding: moed, realiserende intelligentie, zakelijke en intellectuele bekwaamheid, soms wiskundige gaven en verwezenlijking op dit gebied; succes op dit pad.

Omgekeerd: ontucht, zwakheid, lelijkheid, perversiteit, corruptie, gevaar.

Nelly’s commentaar op het witte boekje

De zin over de vier elementen en de menselijke natuur, snap ik niet. Als iemand het wel begrijpt, hoor ik het graag. De vier elementen zijn aarde, water, vuur en lucht. Het Pentakel wordt meestal, of eigenlijk altijd, in verband gebracht met het element aarde, maar meer nog met onze vijf zintuigen waarmee we de wereld waarnemen. En vooral dat laatste is belangrijk voor de Pentakels in het algemeen en ook voor de Koning van Pentakels. De bevrediging van de zintuigen met lekker eten en andere luxe, is voor hem belangrijk. Die wiskundige gaven vind ik beter passen bij de familie van Zwaarden. Maar de Koning van Pentakels heeft zeker zakelijk inzicht en kan goed rekenen en financiële overzichten lezen om zijn zaak met succes te kunnen runnen.

Ik vind ‘ontucht’ bij de omgekeerde Koning van Pentakels een beetje een gevaarlijke betekenis. Waarschijnlijk zijn er onder alle typen koningen ontuchtigen. Ontucht is een handeling en geen karaktereigenschap. Ontucht vind ik meer iets voor De Duivel.

Tarotkaarten kleurplaat: Tarotkaart Pentakels Koning

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00