De Tarot Maan: diepe gevoelens

Tarotkaart De MaanDe Maan uit de tarot is een kaart die duidt op je diepste angsten. Angsten die je ervan weerhouden om iets te doen. Dit kan de angst zijn om te falen, maar ook angst voor succes. Heel vaak hebben we geen duidelijk zicht op de angst waar de tarotkaart de Maan op doelt, omdat we die angst ver hebben weggestopt.

Het boekje zegt over De Maan: Verborgen vijanden, gevaar, laster, duisternis, terreur, teleurstelling, dwaling.

Omgekeerd: onstandvastigheid, ontrouw, stilte, zachtere vormen van teleurstelling en dwaling.

Tarotkaart De Maan wordt inderdaad vaak getrokken in situaties waarbij er sprake is van teleurstelling. Deze teleurstelling wordt vaak wel gevoeld, maar is moeilijk te benoemen. Wanneer je deze tarotkaart trekt, kan het zeker nuttig zijn om te kijken of je teleurstelling voelt en om te onderzoeken waar die teleurstelling dan vandaan komt. Je kunt dat eventueel doen, door daar tarotkaarten op te trekken.

Bij ‘verborgen vijanden’ voel ik me prikkelbaar worden. Ik ben tegen de manier van tarotkaarten duiden waarbij je van alles wordt aangepraat over hoe de buitenwereld de oorzaak is van je problemen. Wanneer je dat namelijk gelooft, ben je overgeleverd aan omstandigheden en geef je je eigen macht en kracht weg aan die omstandigheden. Je hebt er meer aan om te kijken wat jezelf kunt doen om je problemen op te lossen dan te hopen dat de oplossing van buitenaf komt.

De Maan heeft invloed op eb en vloed en daarmee op stromingen. Bijvoorbeeld hoe energie stroomt door je chakra’s. Hoe de Chakra’s werken is ook iets waar we niet goed zicht op hebben omdat we die chakra’s meestal niet kunnen zien. Omdat de werking van de Chakra’s belangrijk zijn voor ons gevoel van welzijn, heb ik over de chakra’s een artikelenserie op mijn site geplaatst.

Vanwege het reflecteren van het licht van de Zon, heeft de Maan ook verwantschap met het getal 2. Het lezen van mijn artikel over het getal 2, kan wellicht ook helpen om je begrip van de tarotkaart De Maan te verdiepen.

En dan hierbij de kleurplaat: De Maan

Overzicht Tarotkaarten Kleuren

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00