De Tarot Toren: Blikseminslag!

Tarotkaart De TorenDe Tarot Toren: Rampspoed of bevrijding?

’t Is wat met die tarotkaarten. De Tarot Toren is ook zo’n kaart uit de tarot om heftig van te schrikken. Ik heb De Toren vaak gehad in echt nare situaties, die heel plotseling opkwamen zetten en waar ik totaal de hand niet in had. Zo kan je kind of één van je ouders opeens ernstig ziek blijken, of je krijgt te horen dat je ontslagen wordt, terwijl je dat totaal niet verwachtte omdat je tig dienstjaren hebt. Het kan van alles zijn, maar het is vaak schrikken. Hoe je daar mee omgaat is dan heel belangrijk om er niet aan onder door te gaan en overspannen te raken.

In positieve zin duidt de Tarot Toren op een aha-ervaring (blikseminslag) waardoor je leven in positieve zin verandert.

Het boekje: ellende, tegenspoed, armoede, vijandschap, onheil, ongenade, teleurstelling, verval.

Omgekeerd: dezelfde betekenis maar verzacht: ook, onderdrukking, gevangenschap, tiranie.

De betekenissen van deze tarotkaart rechtop komen niet als een verrassing. De betekenissen van de omgekeerde Toren kan ik ook goed begrijpen. Soms heeft De Toren te maken met overtuigingen waardoor jezelf onderdrukt en gevangen houdt. De tiranie van onze gedachten. Onze gedachten komen en gaan zonder dat we daar invloed op hebben, maar wat we ermee doen, met die gedachten, daar hebben we wel invloed op. Blijven we denken aan al het negatieve of laten we die gedachten voorbij trekken en richten we ons op het mooie in het leven?

Omdat we het nu over de Toren hebben, sluit ik af met een ‘toren-opmerking’. “Gelukkig zijn is een beslissing,” las ik in Serge Kahili Kings boekje Endless energy. Ik was aanvankelijk diep geschokt door die opmerking, maar het klopt wel.

Hierbij de tarot kleurplaat: De Toren

Overzicht Tarotkaarten Kleuren

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00