Kleurplaten staven ridder

Tarot Staven Ridder op reis

staven ridder tarotkaartDe Tarot Staven Ridder van Waite staat in vuur en vlam, daar is geen twijfel over mogelijk.

Het Boekje verteld ons: Op de afbeelding lijkt het dat hij op reis is gewapend met een korte staf, maar hoewel hij een maliënkolder draagt is hij niet op oorlogspad. Hij gaat aan heuvels of piramides voorbij.

Divinatie duiding: vertrek, afwezigheid, vlucht, emigratie. Een vriendelijke en donkere jongeman. Verandering van woonoord.

Omgekeerd: verbreking, verdeling, onderbreking, onenigheid.

Deze kaart kan duiden op reizen, en vast ook op emigratie en verandering van woonoord, mits daarnaar gevraagd wordt. Maar het belangrijkste aspect van de hofkaarten is dat ze duiden op eigenschappen in jezelf of van iemand in je omgeving die met de vraag te maken heeft. Het trekken van de Ridder van Staven kan erop duiden dat je in ‘vuur en vlam staat’. Het kan zijn dat je tot over je oren verliefd bent, maar ook dat je bezig bent met een project waar je helemaal voor wilt gaan. Wat betreft eigenschappen vind ik ‘vriendelijk’ een beetje mager. Hij is vast en zeker vriendelijk, maar hij is vooral enthousiast en gepassioneerd en hij wil meters maken. Maar hoewel hij vaart wil maken, heeft hij de teugels stevig in handen. Hij laat het paard, zijn passie, niet met hem op de loop gaan.

Ik zie het op reis zijn van de tarot Staven Ridder in de praktijk meer als een innerlijke reis (werken aan zichzelf) of aan het werken aan een project. Hij is enthousiast over het werk en gaat er helemaal voor.

Uiteraard kan deze tarotkaart duiden op een fysieke verplaatsing en één keer heb ik het gezien dat de Ridder van Staven heel letterlijk duidde op een vakantie naar Egypte.

Tarot kleurplaat: Staven Ridder

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00