Tarot Gerechtigheid, krijgen wat je toekomt

Tarot Gerechtigheid duidt niet op geoordeeld worden maar op zelfbeoordeling

Tarotkaart Gerechtigheid

Gerechtigheid duidt volgens het kleine boekje op: gerechtigheid, evenwicht, uitvoering.
Omgekeerd: De wet, overmatige strengheid.
Op zich niks mis mee, met die betekenissen.

Noud van den Eerenbeemt schreef in zijn boek Sleutel tot de tarot over Gerechtigheid, dat deze kaart aangeeft dat je krijgt wat je toe komt, waar je recht op hebt.

Nu is dat best ingewikkeld, want in feite hebben we allemaal recht op voorspoed, geluk, goede gezondheid en fijne relaties. De Wet van Aantrekking, populair gemaakt door film en book The Secret, stelt dat we krijgen waar we onze aandacht op richten. Wanneer ik arm ben en de schulden stapelen zich op, dan zou ik dus mijn aandacht moeten richten op ‘rijkdom’ of ‘rijk zijn’ om meer geld te krijgen. Wanneer ik dan ga affirmeren ‘Ik ben rijk. Geld stroomt van alle kanten naar me toe’, dan is de kans groot dat iedere keer dat ik dat zeg, ik eigenlijk affirmeer ‘ik ben arm, ik heb geld nodig!’ Bovendien denk ik de hele dag aan de negatieve situatie, en daardoor blijf ik dus arm, ook al wil ik graag rijk zijn.

Het zelfde gaat op voor wanneer je een nieuwe baan ‘moet’ hebben, want die baan die je hebt, daar is het niet meer uit te houden. Iedere keer dat je bezig bent met die nieuwe baan, steek je waarschijnlijk ook veel energie in het denken aan die baan die je hebt, op negatieve manier. Het kan handig zijn om iets te vinden, hoe klein ook, dat je wel leuk vindt, aan je baan. Je kunt dankbaar zijn dat je een baan hebt. Of dankbaar, voor het leuke contact met die ene collega. Of dankbaar voor dat ene miniscule ding dat je er geleerd hebt. Er is altijd wel iets positiefs te vinden, ook al is het soms moeilijk. Een ander probleemgebied is gezondheid. Hebben we onszelf ziek gedacht? En hoe denk je jezelf dan weer beter? Ik weet niet of we onszelf ziek denken. Ziek worden en ziek zijn kan een onderdeel zijn van het groeiproces van de ziel. Het kan ook totaal onredelijk en nutteloos zijn. Vaak weten we niet hoe het zit. Maar feit blijft wel, dat wanneer we negatief over wat dan ook denken, we onszelf energetisch gezien verzwakken. En dat is wat je zeker niet wilt, vooral niet als je energie al laag is. Je aandacht zo vaak als mogelijk richten op dat wat positief is in je leven, heeft daarom altijd de voorkeur.

Hierbij de kleurplaat Gerechtigheid. Misschien dat je tijdens het kleuren nog een goede ingeving krijgt hoe je iets wat je wilt veranderen in je leven, ook daadwerkelijk kunt veranderen.

Overzicht Tarotkaarten Kleuren

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00