De Tarot Ster: Jij hebt de hoofdrol! Speel die vol overgave!

Ga voor die Oscar, is de aanmoediging van De Tarot Ster

Tarotkaart De SterOp De Duivel en De Toren uit de Tarot, volgt gelukkig weer een ‘fijne’ kaart: De Tarot Ster. De Ster uit de tarot wordt vaak gezien als de meest positieve kaart uit het hele tarotspel.

Wat zegt het kleine boekje over de Tarot Ster? Verlies, sterfte, ontbering, verlatenheid; andere duiding: hoop, prettige vooruitzichten

Omgekeerd: arrogantie, hoogmoed, onmacht

Deze betekenissen vind ik zeer verrassend. Ik ben eigenlijk totaal verbijsterd. Verlies, sterfte, ontbering, verlatenheid? Ik moest echt even goed kijken of ik wel de betekenissen van De Ster aan het lezen was. Deze negatieve tarot betekenissen worden direct gevolgd door hoop en prettige vooruitzichten. Wat moet je dan als je die tarotkaart trekt?

Volgens mij hebben we die negatieve kanten al gehad in eerdere tarotkaarten zoals De Dood en de Toren. Ik kan me nog voorstellen dat De Ster te maken heeft met het loslaten, ‘verlies’, van het ego of beperkende overtuigingen. Maar hoe dan ook, in de praktijk, is de Ster vaak een aanwijzing om ‘jezelf’ te zijn. Om je maskers te laten vallen en je authentieke zelf te zijn. De Ster duidt ook op vernieuwing en verjonging. Deze andere manier van in het leven staan, is misschien nieuw voor je en het is moeilijk om je ware gezicht te laten zien en je niet te verschuilen achter een masker. Jezelf zijn duidt ook op kwetsbaar durven zijn. Een belangrijk aspect van deze mooie kaart.

Wanneer de Ster wordt getrokken is meestal de betekenis van ‘jezelf zijn’ van toepassing en je realiseren dat je zelf de hoofdrol hebt in je leven. Niemand anders kan die rol vervullen. En toch geven we vaak onze macht weg aan anderen en vinden we anderen belangrijker dan onszelf. Kortom de Ster is een kaart die je vraagt in je kracht te gaan staan!

En dan hier de tarot kleurplaat: De Ster

Overzicht Tarotkaarten Kleuren

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00