De standvastige Tarot Keizer

Tarotkaart De KeizerDoorbuffelen luidt het advies van de Tarot Keizer

De tarot Keizer uit de Rider Waite Tarot vind ik altijd wel wat hebben. We hebben hier immers te maken met een Keizer. Een persoon met grote macht in zijn rijk. Het vreemde is dan, dat zijn ‘rijk’ zo kaal en rotsachtig is. Die tegenstrijdigheid maakt deze tarotkaart een spannende kaart, want wat betekent die dan?

Het boekje zegt: stabiliteit, macht, bescherming; een groot persoon; hulp, redelijkheid, overtuiging.

Omgekeerd: goedwilligheid, medeleven, geloofwaardig. Ook: verwarring bij vijanden, hinder, onvolwassenheid.

Stabiliteit en macht zijn zeker aspecten van deze tarotkaart. Stabiliteit vanwege het getal 4 en macht vanwege zijn positie als keizer. Bescherming heb ik dan weer moeite mee. Beschermt hij zijn onderdanen? Is hij beschermd van bovenaf? Hoe moet ik dat zien. Ik bedoel maar, als ik die kaart trek, ben ik dan degene die bescherming moet geven of geniet ik bescherming op een of andere manier. Beetje te vaag dus voor mij. Een groot persoon is ook vaag. Ik denk dat dit, net zoals ‘bescherming’ betekenissen zijn voor wanneer de tarotkaart De Keizer duidt op een persoon in je omgeving en niet op jezelf. Dan zou je van die ‘grote’ persoon, bescherming en hulp mogen verwachten. Is de Keizer redelijk. Ik heb altijd gedacht van wel, maar dan wel binnen zijn eigen overtuigingen. En hierdoor kan hij heel onredelijk overkomen. De Keizer kan duiden op de vader die tegen zijn dochter van 16 zegt dat ze om 23.00 uur thuis moet zijn.

“Maar pap! Zo’n feest komt niet op gang voor middernacht!”

Maar ja, een Keizer-vader zal zich daar niets van aantrekken. Dan maar geen feestje voor dochterlief. En hij vindt zichzelf met 23.oo uur heel redelijk! Zijn dochter vindt hem bijzonder onredelijk.

Als we nu kijken naar de omgekeerde Keizer dan zien we betekenissen als goedwilligheid, medeleven en geloofwaardig. Zou hij rechtop niet medeleven, goedwillig en geloofwaardig zijn? Ik kan hier niet zoveel mee. De Keizer rechtop kan star zijn (die rotsen op de kaart) en als hij ergens van overtuigd is (bijv. dochters van 16 horen om 23.00 uur thuis te zijn), dan breng je hem daar niet snel van af. Ook betekenissen als verwarring bij vijanden en hinder, heb ik moeite mee. Ik heb op een baan gesolliciteerd en ik trek de Keizer omgekeerd. Kom ik dan medelevend, goedwillig en geloofwaardig over? Of slaat dit op de interviewer? Of is er verwarring bij mijn vijanden (andere sollicitanten), of word ik ergens door gehinderd? Onvolwassenheid, daar kan ik dan weer wel wat mee. De Keizer rechtop kan zeker gezien worden als een volwassen persoon. Omgekeerd kan hij daarom duiden op onvolwassen gedrag. Dat kan ik wel volgen.

En dan hier De Keizer om in te kleuren.

Overzicht Tarotkaarten Kleuren

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00