Tarotkaart de Hogepriester – de onderwijzer

Tarotkaart De HogepriesterTarotkaart De Hogepriester: Doe zoals ik zeg, niet zoals ik doe!

De tarotkaart De Hogepriester is een heerlijke tarotkaart. Als ‘juf’ voel ik wel een verwantschap met de Hogepriester. We vertellen hoe het moet en hoe het zit en we weten het allemaal heel goed, maar zelf toepassen gaat nog wel eens mis.

Het boekje: huwelijk, gevangenschap, dienstbaarheid; andere duiding: genade en goedheid; inspiratie; de man tot wie de Vrager zich kan wenden.

Omgekeerd: maatschappelijk, begripsvol, verzoenend, overlief, zwakheid.

Mooi is dat! Huwelijk, gevangenschap en dienstbaarheid worden in één zinsdeel genoemd. De omgekeerde Hogepriester komt er veel beter vanaf, met zijn maatschappelijke geëngageerdheid, begripvol enzovoort. De betekenissen ‘overlief’ en ‘zwakheid’ doen wel afbreuk aan de drie eerder genoemde betekenissen. Vraag is of die wel positief gezien moeten worden.

Al met al redelijk vaag deze beschrijvingen voor de Hogepriester. Ik zie in de Hogepriester een ‘leraar’ die kennis heeft op een bepaald vakgebied en die kennis graag doorgeeft. Hij kan daarin doordraven en misschien staat hij daardoor ook minder open voor andere of nieuwe inzichten (gevangen door eigen overtuigingen)! Wat betreft huwelijk (of langdurige relatie), dit is wel degelijk één van de betekenissen van de Hogepriester. Ik heb dat vaak genoeg gezien in de praktijk!

Een tijdje terug heb ik de Hogepriester zitten kleuren en ik voelde me erg ‘baldadig’ worden. Ik had reuze zin om de kale koppen van de twee knielende monniken in te kleuren met paars en groen. Dat deed me denken aan een verhaal van mijn zus. Heel wat jaren terug deed ze een avondopleiding. En wat zij en haar medeleerlingen iedere les weer deden, was het pak sinaasappelsap van hun lerares verstoppen. Ik was hier erg verbaasd van, want: “Hoezo verstoppen? Hoe oud zijn je medeleerlingen dan? Ik dacht dat jullie allemaal volwassenen waren?”
“Ja, dat zijn we ook,” antwoordde mijn zus, “maar ik denk dat het een soort automatisme is, dat in werking treedt zodra je weer in een klaslokaal zit.”

Als je je ervaringen met het kleuren van de kaarten wilt delen, hoor ik het graag!

Hierbij de De Hogepriester om in te kleuren!

Overzicht Tarotkaarten Kleuren

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00